Розвідка прокоментувала появу спецназу РФ на Донбасі

Розвідка прокоментувала появу спецназу РФ на Донбасі

Перекид спецназу РФ на територію Донбасу – це доказ того, що починається підготовка до «широкомасштабного дійства». Військова розвідка працює справно, тому наразі справа лишається за політичним керівництвом України.

Відповідну заяву зробив полковник військової розвідки Петро Недзельський, новину повідомляє  "Спектр Новини" із посиланням на «Преса України».

«Це дуже негативний факт. Це говорить про те, що Росія готується до якогось широкомасштабного дійства із залученням російських регулярних військ. Завжди перед великими військовими операціями починала діяти розвідка. Чекаємо нової ескалації», - пояснив  Недзельський.

Полковник акцентував увагу на тому, що кількість обстрілів українських позицій зі сторони терористичних військ теж може бути своєрідним показником підготовки до наступу.

Полковник військової розвідки розповів, що спецназ з’являється у тих напрямах, по яких готуються наступати. Тому їх поява дає змогу говорити про небезпечність даного напряму. Також він додав, що військова розвідка може працювати дуже вправно, може відбутись виведення з ладу засобів зв’язку або можуть проводити поодинокі терористичні атаки.

«Сам факт появи на території України таких підрозділів – дуже серйозний застережливий фактор, і Головне управління розвідки спрацювало на вищому рівні. А далі рішення повинні приймати політики», - підсумував Недзельський.

Нагадуємо, що співробітники Служби безпеки України затримали в Миколаєві сепаратиста, який входив до одного із батальйонів спеціального призначення вигаданої «Луганської народної республіки».