Розвідка знайшла місце, де ховаються "кадирівці"

Розвідка знайшла місце, де ховаються "кадирівці"

Найманці розкидані по батальйонам "Смерть", "Схід" і "Оплот", повідомляє svidok.ua.
 
Стали відомі подробиці висадки кадировського "десанту" з МВС Чечні в Донецьку. Як виявилося, голосно іменований батальйон "Смерть" насправді є ротно-тактичною групою.
 
Про це співголова громадської ініціативи "Права справа" повідомить Дмитро Снєгирьов .
 
За його даними, командиром групи є хтось "Генерал", заступник командира - позивний "Стінгер", близько 40 років. Група розбита на три взводи, розквартированих в Донецьку і сусідній Макіївці.
 
У Макіївці частина кадирівців входять в загін "Меч", очолюваний польовим командиром на прізвисько "Прима".
 
Як уточнив співголова "Правої справи", є ще одна рота кадирівців, яка входить до складу батальйону ДНР "Оплот" - там вони числилися у складі груп "Шамана" і "Електрика", останній є громадянином РФ.
 
В батальйонах "Оплот" і "Смерть" (Донецьк, Макіївка і Сніжне) налічувалося до 150 кадирівців, розповідає військових експерт. За його даними, в Макіївці база розташування загону знаходиться за адресою: м Макіївка, Щорса, 62.
 
Один з командирів - Болотханов Апти Денісолтановіч.
 
У Зугресі розквартировані ще до 150 кадирівців, співробітників поліції ППСП ім. А. Кадирова. У них на озброєнні є до 10 одиниць бронетехніки.
 
Є дві роти вихідців з Кавказу числяться в батальйоні "Восток", комбатом якого був польовий командир по кличці "Скіф", а тепер - бойовик на прізвисько "Майор". Особливий відділ очолює бойовик на прізвисько "Опер".
 
Загальна кількість кадирівців в батальйоні "Восток" - від 150 до 200 бійців. Командир роти "Південь" батальйону "Схід" - осетин на прізвисько "Заур".
 
За даними аналітичного відділу "Правої справи", в Донецьку розквартирований загін осетин під керівництвом польового командира "Коби" (Алана Маміев).
 
Снєгирьов нагадав, що в лютому в Донецьку бойовики батальйону "Схід" затримали одного з польових командирів осетин - Сармата Чочиєва, сина глави адміністрації Президента Південної Осетії Бориса Чочиєва. За офіційною версією, це було зроблено за відмову підкоритися ДНР, а за даними військового експерта - за звинуваченням в організації наркотрафіку.