Розвиток "Ukrainegate" - Влад Пономарь

Розвиток "Ukrainegate" - Влад Пономарь

-Троє топ-чиновників США мають дати свідчення щодо імпічменту Трампа.

Тімоті Моррісон, спецпомічник президента та старший директор Ради нацбезпеки з питань Європи та РФ, виступить перед конгресменами 31 жовтня.
“Посол Філіп Рікер виступить на закритому засіданні 26 жовтня, а Чарльз Куперман, колишній заступник помічника президента з питань нацбезпеки з’явиться на закритому засіданні 28 жовтня”, - йдеться у повідомленні.
Моррісон згадувався під час надання свідчень тимчасово повіреного США в Україні Вільяма Тейлора як людина, яка зможе підтвердити всі його заяви про Трампа.
Тейлор конкретно описав дзвінок з Моррісоном, в якому той сказав, що посол США в ЄС Гордон Сондленд, обговорив “quid pro quo” (“послуга за послугу”) з Андрієм Єрмаком, представником Зеленського.

-Трамп повідомив, що не знає тимчасово повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора.
У ще одному твіті Трамп заявив, що було б чудово, якщо б адміністрація не давала посади його противникам.
Нагадаю, глава дипмісії США в Україні Вільям Тейлор дав свідчення у Конгресі США. Він розповів, що адміністрація Трампа поставила умовою підтримки України оголошення Зеленським про розслідування щодо Байдена.

-Джуліані домагався видачі візи в США екс-генпрокуророві України Шокіну, - CNN.
Джуліані хотів особисто поспілкуватися з Шокіним, тому що екс-генпрокурор України обіцяв розкрити "бруд на демократів".
Заступник помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Джордж Кент заявив у Конгресі, що адвокат Трампа Джуліані просив Держдеп і Білий дім про видачу візи Шокіну.
Нагадаю, в.о. начальника штабу Білого дому Мік Малвані підтвердив, що Трамп заморозив майже $400 млн допомоги для України, частково для надання тиску на Київ з метою розслідування проти Бандена.

-Ще до своєї інавгурації Зеленський намагався уникнути тиску Трампа з вимогою відновити розслідування щодо Байдена.
За даними Associated Press, окрему нараду було присвячено цьому 7 травня, тобто майже за три тижні до офіційного вступу Зеленського на посаду.
Співрозмовники AP вважають, що Зеленський міг дізнатися про всю цю історію під час телефонної розмови з Трампом 21 квітня, коли Трамп закликав Зеленського розслідувати діяльність Байдена в обмін на фінансову і військову допомогу.

-Федеральний суд США зобов'язав Держдеп протягом місяця оприлюднити документи, що стосуються України, у тому числі записи розмов Помпео з Джуліані. Про це повідомляє CNN.

⚖️В лавах Республіканської партії зростає стурбованість діями Трампа, пише CNN з посиланням на свої джерела.
За даними CNN, серед республіканців є чимало тих, хто відмовляється підтримувати боротьбу з демократами.

-Трамп переклав відповідальність за бесіду із Зеленським на Джуліані.

-Колишній директор-розпорядник МВФ Крстін Лагард: Трамп підриває стабільність світової економіки.

-Дві третини економістів, опитаних WSJ, відзначають рецесію в промисловому секторі США.

Влад Пономарь