Румунія скасувала плату за візи для України

Румунія скасувала плату за візи для України

Українці та румуни зможуть безкоштовно отримувати дозволи на в'їзд та перебування строком понад 90 днів

У п’ятницю, 6 травня, Україна і Румунія підписали угоду про скасування оплати за оформлення довготермінових (національних) віз, завдяки якій українці та румуни зможуть безкоштовно отримувати дозволи на в'їзд та перебування строком понад 90 днів.

Документ підписали міністри закордонних справ України та Румунії Павло Клімкін та Лазар Коменеску, передає прес-служба МЗС.

"Сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва та, зокрема, шляхи реалізації домовленостей, досягнутих в ході візиту Президента України Петра Порошенка до Румунії 21 квітня 2016 року. Особлива увага була приділена питанням транскордонної та регіональної співпраці, розвитку інфраструктури українсько-румунського державного кордону, вирішенню освітніх та культурних проблем української національної меншини в Румунії та румунської в Україні", – йдеться в повідомленні.

Міністри також вручили громадянам двох країн дозволи на перетин державного кордону у рамках діючої Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про місцевий прикордонний рух.

Нагадаємо, про скасування плати за візи український глава домовився з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом під час свого візиту до Бухаресту. Він також заявив, що прямі рейси між Бухарестом і Києвом скоро будуть відновлені.

Джерело