Румунська революція...нічого не нагадує?

Румунська революція...нічого не нагадує?

16 грудня 1989 року на вулиці румунського міста Тімішоара вийшла групка людей, щоб захистити їхнього пастора від переслідування комуністів. Скоро до них долучилися і інші люди і мітинг переріс в антикомуністичний.
17 грудня Чаушеску наказав міністру оборони ввести в Тімішоару війська і знищити протест. Протестантів знищували фізично.
Керував знищенням людей армійський генерал Стенкулеску.
18 грудня вбивста в Тімішоарі продовжились
20 грудня 100 000 жителів міста/робітників заводів, покинули робочі місця і вийшли на центральну площу міста
21 грудня в столиці Румунії Бухаресті влада організувала "стихійний мітинг" на підтримку Чаушеску. Під час виступу Чаушеску задні ряди (а потім вся площа) почали свистати і вигукувати "Тімішоара" в знак солідарності з жителями міста.
Тут же почались сутички з міліцією і армію, які закінчились ріками крові.
22 грудня вночі був вбитий міністр оборони, який відмовився виконувати накази Чаушеску щодо застосування більш жорских заходів проти протестувальників. На його місце Чаушеску призначив відомого за подіями в Тімішоарі генерала Стенкулеску. Який тут же наказав армії відступити. І армія обєдналась з протестувальниками.
Через декілька годин Чаушеску на гвинтокрилі втік з Бухареста. Через декілька днів його зловили і 25 грудня 1989 року розстріляли. Керував судовим процесом проти Чаушеску і його розстрілом генерал (тепер вже міністр оборони, призначений Чаушеску) той самий Стенкулеску.
Отака от історія
Щось тригернуло щоб її розповісти
Можливо ситуація, коли деякі люди уявляють себе Карабасами і думають що все контролюють.