Руський клуб заявляє про захоплення

Власники приміщення наполягають - орендарі не платять оренди.

У руський кафе-клуб "КультРА" увірвались невіомі молодики. Працівників кафе з приміщення виселили двері в заклад харчування заварили.
Генеральний директор кафе-клубу "КультРА" Олександр Лаврик пояснив Громадському, що до приміщення клубу увірвалися представники охоронної фірми, працівникам клубу приміщення довелося покинути. Пізніше на виклик Лаврика приїхала міліція, котра дозволила працівникам закладу зайти в приміщення і забрати цінні речі.

 На запитання, хто ці молоді люди, котрі прийшли їх виселяти - Гендиректор клубу підтвердив, що ці чоловіки прийшли із власником приміщення. Той вирішив виселити центр руської культури через те, що ті не платять оренду. Однак Лаврик пояснює, платню за оренду приміщення власник підняв вдвічі без попередження, не зважаючи на те, що був укладений договір на 10 років. Пройшло лише 5. Так само гендиректору закладу харчування не зрозуміло, чому власник приміщення не звернувся до суду, а відтак з його рішенням не домогався виселення орендарів, а вирішив зробити це в силовий спосіб. У "КультРА" втім вважають, що справа не в грошах, виселяти руський клуб хочуть, аби прибрати з центру міста осередок української культури.

Як повідомила Громадському речниця Київської міліції - Юлія Мусташ - праоохоронці працюють на місці, де відбувся конфлікт та складають протокол. Мусташ теж підтвердила, що попередньо вдалось встановити, кафе дійсно не захоплюють, лише власник приміщення, яке орендують як кафе - прийшов виселяти орендарів.

Руський клуб "КультРА" - це двоповерхове приміщення, котре складається з бібліотеки-книгарні та ресторану. Розташоване кае на вулиці Володимирскій, 4 на початку Андріївського узвозу. Власником приміщення є консул України на Криті

Джерело: http://www.hromadske.tv/