"Русь православная"? - Ігор Гулик

"Русь православная"? - Ігор Гулик

На тлі істерики кремлівських пропагандистів з приводу "гонінь" московської ефесбешної секти в Україні якось загубилося повідомлення про гострий конфлікт у самій білокам'яній.

Там мусульманам забороняють звести мечеть, причому цей процес зодягнений у найнепривабливіші шати шовінізму, чорносотенства, "народнічєства", зверхності й чиновницької "волокіти". Додайте сюди й спротив "просвітленого скрєпамі" гундяєвського розливу "народонасєлєнія".

Дійшло до того, що головорізи Кадирова записали відео, на якому не добирають слів. "Ми хочемо, щоб відреагувала влада і винесла проти цих людей (мітингарів, які заважають спорудженню молитовної споруди) відповідні статті та вироки. Якщо ви проти волі всевишнього пішли, ми воюватимемо і з вами, нам байдуже, з ким воювати", - заявили чеченські бандити прямо з позицій на українському фронті.

У цій погрозі прекрасне все: і апеляція до каральних органів Росії, і, як не дивно, покликання на волю Всевишнього (ага, це акурат до вірних Кіріла!), і головне: "нам байдуже, з ким воювати".

У цій погрозі прекрасне все: і апеляція до каральних органів Росії, і, як не дивно, покликання на волю Всевишнього (ага, це акурат до вірних Кіріла!), і головне: "нам байдуже, з ким воювати"

Остання репліка – суть найманства, до послуг якого активно вдається кремль, зрозумівши нарешті повну нездатність офіційних військових формувань зламати український спротив. А ще погроза кадировців – один з багатьох "чорних лебедів", які під весну обмилували гніздитися в околицях кремля. Згадаймо, бодай, невдоволення "кухаря Путіна", власника ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина з приводу того, як російський генштаб і міноборони ставляться до його "диких гусей", набраних здебільшого по незліченних російських зонах, аби стати фаршем під українським вогнем у Бахмуті. Згадаймо "клуб розгніваних патріотів" Гіркіна/ Стрєлкова, які оце недавно розродилися "полум'яним" маніфестом, бештаючи останніми словами кремлівських стратегів за воєнні провали.

Зрештою, всі розуміють, що оці, так би мовити, "сигнали", - лише глухе відлуння тектонічних процесів, які вже невдовзі виринуть на поверхню бунтом, "бессмислєнним і беспощадним". Бунтом, у якому не буде місця для зовні цивілізованої, "ліберальної опозиції", яка у Росії завжди була угодовською, меркантильною та імперською – фактично віддзеркаленням диктатури, лише з демократичною гримасою на доглянутому косметологами обличчі.

Оці, так би мовити, сигнали, - лише глухе відлуння тектонічних процесів, які вже невдовзі виринуть на поверхню бунтом, "бессмислєнним і беспощадним". Бунтом, у якому не буде місця для зовні цивілізованої, "ліберальної опозиції", яка у Росії завжди була угодовською, меркантильною та імперською – фактично віддзеркаленням диктатури, лише з демократичною гримасою на доглянутому косметологами обличчі

І даремно істеричний Медведєв кличе на голови несистемної опозиції прокляття і кари. Даремно закликає "не домовлятися з терористами", "винищувати їх, як шалених собак із текучою з рота отруйною слиною. Без зайвих пафосних слів. Щойно з'являється можливість. Навіть якщо часом на це витрачаються роки. До них не застосовується прощення та співчуття. Саме це і є найвища справедливість". Зауважте, заступник голови радбезу РФ заговорив про найвищу справедливість стосовно опозиціонерів, які буцімто організували вибух у пітерському кафе, де загинув ще один бандит з православної зграї Владлен Татарський. А ще восени, коли під Москвою злетіла у повітря автівка з донькою "православно-євразійського гуру" Олександра Дугіна Дар'єю, такі ж філіппіки лунали на адресу "київського нацизму".

Насправді майбутній бунт, і не виключено з релігійним підтекстом, спровокував сам Путін та його недолугі генерали, які системно й наполегливо готували війну в Україні, загорнувши її криваву і геноцидну суть в яскраві обгортки "велічія русского міра", "історічєской справєдлівості" та "православного побєдобєсія". Причому ця війна апріорі передбачала не тільки "остаточне розв'язання українського питання", але й винищення усіляких там "нєрусскіх" – і чеченців, і одіозних "бойових бурятів", і решти представників країни "100 народів", серед яких, звісно, панівний – "русскій". Про "внутрішній геноцид" неправославних у "федерації" свідчить бодай недавня реакція з  Монголії, колишній президент якої Цахіагійн Елбегдорж назвав мобілізацію бурятів, тувинців та калмиків "етнічними чистками, воєнним злочином". За його словами, у деяких містах регіонів компактного проживання цих народів вже не залишилося чоловіків…

Ця війна апріорі передбачала не тільки "остаточне розв'язання українського питання", але й винищення усіляких там "нєрусскіх" – і чеченців, і одіозних "бойових бурятів", і решти представників країни "100 народів", серед яких, звісно, панівний – "русскій"

Та й сам Кадиров, підтримавши своїх "моджахедів"-бандюків, що вимагають мечеті у Москві, мимохідь визнав те, що "інородцев" використовують у війні проти України як розхідний матеріал. "Візьми автомат, відсунь плечем мусульманина, який замість тебе сьогодні воює на "російському" Донбасі, і покажи свій патріотизм", - апелює від до "русского брата".

Кремлівські сівачі хаосу (Медведєв полюбляє вживати це слово щодо Заходу) пожинатимуть бурю. І вона, — наснажена українськими зусиллями, — змете спорохнявілу тюрму народів, на місці якої постануть незалежні держави віками уярмлених народів.