"РУСОХЕЙТЕРСТВО І РУСОФОБІЯ" - Олександр Дедюхін

"РУСОХЕЙТЕРСТВО І РУСОФОБІЯ" - Олександр Дедюхін

А давайте поговоримо про фобії.
Вони бувають різні. Дехто боїться павуків - це називається арахнофобія, хтось відкритого простору - це агарофобія. Мені доводилося бачити іконофобію - коли люди шарахалися від ікон.
Звісно, найбільше фобій ми можемо спостерігати в Володимира Олександровича Зеленського. Та яскраво виражена катагелофобія - побоювання глуму, аллодоксофобія - острах протилежної думки, дикефобія - побоювання правосуддя, ну і, безумовно, там в наявності яскрава ФРОНЕМОФОБІЯ - страх раціонального мислення.
Так, це наш президент, нам свого часу прийдеться з ним розбиратися, судити та карати - цього не уникнути. Але не треба забувати, що народився він не сам по собі, навіть не тільки від папи Саші та мами Рімми, а народжений він совком, та яскравий продукт "русского мира". Хочемо ми того чи ні, але повинні викорінювати основи зла, а не лише його наслідки. Корінь Зеленського - це совок, а плоди - це "русский мир", Росія - наш 300-річний ворог, і з ним треба боротися.


Боротися на всіх фронтах, безжалісно, та постійно. І от тут виявляється, що в нашій термінології існує величезний провал. В нас чомусь немає слова, яке б виявляло всю повноту нашого ставлення до запоребриків. Ми чомусь продовжуємо використовувати досить нейтральне та необразливе слово, коли говоримо про ненависть до Росії. Більше того, ми кажемо слово, котре дозволяє їм навіть пишатися та вивищуватися над нами, та іншими ворогами Росії.
Я про слово "русофобія" кажу. Як на мене, воно зовсім неправильне. "Фобія" - це коли ми чогось боїмося. Як, наприклад, Зеленський боїться раціонального мислення, тому і зветься фронемофобом. А от ні росію, ні росіян я не боюся. До чого тоді тут русофобія? Звісно, вони страшні, але страшні в сенсі "потворні", тому навіть з цієї точки зору термін "русофобія" не прийнятний.
Тому я пропоную називати наше ставлення до всього російського РУСОХЕЙТЕРСТВО. Ми не якісь русофоби, ми РУСОХЕЙТЕРИ - ті, хто виявляє до них ненависть, та всіляко зневажає своїх віковічних ворогів, що вийшли з мокшанських болот.
Можливо у вас є якісь інші думки та назви для нашого ставлення до них? Прошу про це сказати в коментах.

Олександр Дедюхін