«RUSSIAGATE: КРОК ЗА КРОКОМ» - Олег Пономар

«RUSSIAGATE: КРОК ЗА КРОКОМ» - Олег Пономар

Республіканець Пол Райан, теперішній спікер Палати Представників Конґресу США вирішив не балотуватися на листопадових виборах до Конґресу. До чого б це? Справа в тому, що Пол Райан не хоче йти на республіканський "титанік" у листопаді. Зауважмо, що він є одним із найлояльніших до Трампа великих політиків, він є достатньо молодим і навіть він розуміє, що заради продовження політичної кар'єри у листопаді треба просто перечекати.

Відомо, що в понеділок ФБР провело обшуки вдома та в офісі Майкла Коена, давнього особистого адвоката Трампа. Більше того, немає ближчої людини до Трампа, ніж Коен. Саме Коен завжди вирішував усі делікатні справи теперішнього президента, був його "фіксером". Що тут важливого? Суддя ні за що би не згодився на ордер на обшук, якби ФБР не переконало суддю, що вони знають ЩО вони шукають і ДЕ воно лежить. А найголовніше, вони знають, що ТЕ, що вони шукають, є кримінальним злочином Коена (і Трампа), інакше існує свята таємниця клієнт-адвокат. Вони знайшли, що шукали, і ВОНО тепер є в Мюллера. Мова йде про записи розмов Коена до президентської кампанії і під час неї з багатьма людьми (включно з Трампом). ФБР знало, що Коен любить записувати всі свої розмови і цілеспрямовано це шукало. Це дуже погана новина для Трампа.

Мене часто питають, чим же закінчиться розслідування Мюллера? Я вже писав раніше, що на мою думку, основна частина розслідування завершиться до кінця цього року. Мюллер має написати звіт про підсумки розслідування та передати його заступникові генерального прокурора США, Роду Розенстайну, який повинен вирішити — передавати цей звіт до Конґресу для початку процесу імпічменту, чи не передавати. Тут важливі такі нюанси. Мюллер, скоріш за все, звинуватить Трампа у перешкоджанні правосуддю — це є найлегшим з того, що можна довестиьта цього досить для ймовірного (якщо до нього дійде) імпічменту. Але про зміст звіту Мюллера ми напевно все ж дізнаємось. А через те, що це в часі співпаде з листопадовими виборами до Конґресу, то в будь-якому випадку — це "титанік".

Олег Пономар