РЯБОШАПКА: В КОМАНДУ ЗЕЛЕНСКОГО Я БЫ ТОЧНО НЕ ВЕРНУЛСЯ

РЯБОШАПКА: В КОМАНДУ ЗЕЛЕНСКОГО Я БЫ ТОЧНО НЕ ВЕРНУЛСЯ

Ексклюзивно поговорив з колишнім Генпрокурором України Русланом Рябошапкою. Розмова вийшла насичена інсайдами та ексклюзивною інформацією, а саме:

-Зеленський повністю викреслив Рябошапку зі свого оточення. Президент не говорив з ним та не зустрічався ні до відставки, ні коли це питання розглядалося у Верховній Раді.

-Підозрюваного у організації вбивства Катерини Гандзюк Олексія Левіна було знайдено силами саме Генпрокуратури, а не СБУ. Також був запущений процес розслідування, у результаті якого виявили крупне злочинне угрупування у Херсонській області.

-Активісти наразі праві у питанні, що Ірина Венедіктова «зливає» справу Гандзюк. Адже тепер не зібравши додаткові докази довести провину замовника буде складно.

-Генпрокуратура вимагала від Національної поліції зібрати достатньо доказів у справі Шеремета, адже їх не було достатньо, аби передати справу до суду. За підсумком був проведений брифінг, аби інформувати суспільство про хід резонансної справи. Проте Рябошапка не бачив необхідності у участі президента у брифінгу на тому етапі розслідування. Власне на його участі у брифінг тоді наполіг міністр Аваков.

-НАБУ отримало офіційну відмову у проведенні експертизи СБУ у справі ПриватБанку. Це дуже сповільнює роботу НАБУ, адже вони тепер вимушені шукати інші інститути, які б могли дати офіційну експертизу для продовження розслідування.

-Баканов – не найкраща кандидатура на посаду голови СБУ під час війни. На думку Рябошапки, він не реформує цю службу та не посилює її функції у виконанні кримінального переслідування. Те, що Баканов – близький друг Зеленського, показує, що наразі лояльність переважає над професійністю.

-Рябошапка сумнівається у проукраїнськості настроїв Єрмака через його близькі зв'язки з російським істеблішментом. Новий формат спілкування з представниками тимчасово окупованих територій Донбасу та роль Єрмака у цьому процесі може виявитися шкідливим для України.

-На думку Рябошапки, Аваков на посаді міністра МВС не зможе реалізувати реформу Національної поліції, якої гостро вимагає суспільство.

-У підозрі, яку готувало Держбюро розслідувань Петру Порошенку, не містилося жодних доказів його провини. При цьому Ірина Венедіктова, яка тоді цю підозру відкрила, навіть не читала матеріали справи. Незгода Рябошапки у цій справі стало «останньою краплею» для команди Зеленського перед його звільненням.

-Наразі Рябошапка займається створенням експертної платформи для реформування правових структур України. За його словами, він не повернеться на посаду Генпрокурора та на будь-яку іншу посаду допоки Зеленський буде президентом.

Більше дивіться у відео: