"Сім стадій Війни" - Олег Шарп

"Сім стадій Війни" - Олег Шарп

Цю війну особисто я ділю на сім стадій:

1️⃣ Початковий успіх росії у перші тижні вторгнення на тлі того, що зелена влада прогавила багато моментів, пов`язаних з обороною - особливо, на півдні країни. Тут все зрозуміло - цей етап за ворогом.

2️⃣ Мобілізація ВСУ та розгром рашистів на півночі та північному сході України - цей етап за нами.

3️⃣ Задіяння московією максимуму своїх військових можливостей при десятикратній перевазі в артилерії і, як результат, "вигризання" частини земель Донбасу. При повному руйнуванні всієї інфраструктури на своєму шляху. Цей етап за ворогом.

4️⃣ Отримання Україною РСЗО HIMARS, гаубиць M777 та іншої високоточної західної зброї, які застопорили наступальний потенціал ворога завдяки тактиці знищення тилового забезпечення рашистів. Цей етап ще не закінчився, але він точно за нами.

5️⃣ На п`ятому етапі з HIMARS існує проблема: безумовно, їх цілями стануть російські ППО слідом за складами і штабами. Дистанція роботи дозволяє виявити розташування та вразити. А що станеться, коли ППО втратить свої можливості та не зможе прикрити територію? Перед наступом наших військ, необхідно буде атакувати на ще більшу глибину ракетами, що мають радіус враження до 300 км. Які поки не поставляються Україні. Ключове слово "поки", але 20 липня новий Рамштайн, і є небезпідставна надія, що все зміниться.

6️⃣ На шостому етапі ми звільняємо всю Харківську область та південне узбережжя України. З Кримом я б не поспішав. Бо русняві дуже дурні - вони проковтнуть повернення нами окупованих земель Харківської, Херсонською, Запорізької та більшої частини Донецької та Луганської областей, але у випадку наступу на Крим, можуть задіяти тактичну ядерну зброю. Навіть знаючи, що буде симетрична відповідь. Почекаємо, поки труп ворога пропливе за течією вниз.

7️⃣ Сьомого етапу, який передбачає ПОВНЕ звільнення України, доведеться чекати декілька років. Експерти сходяться у думці, що по-справжньому санкції, міжнародна ізоляція та падіння рівня життя на росії (з урахуванням накопиченого москвою економічного потенціалу) почнуть руйнувати імперію не раніше, аніж через 3-4 роки. Потім за інерцією вона протягне ще стільки ж, після чого може початись децентралізація та зміна еліт. Тоді зможемо повернути Крим та залишок Донбасу військовим або дипломатичним (бажано) шляхом.

Україна виживе. Ця війна стане не тільки каталізатором відродження нації, але й потужним поштовхом для ривка української економіки (історія доводить, що війни багато у чому стимулюють науково-технічний прогрес воюючих країн) та перетворення Києва на важливого гравця системи світової безпеки.

Воїни, волонтери, лікарі, підприємці, домогосподарки... Якщо кожен на своєму місці буде робити максимум з того, на що здатен, все буде Україна.

Так, я оптиміст. Але й реаліст.