Сьогодні День української писемності та мови

Сьогодні День української писемності та мови

Під час проекту Всеукраїнський радіодиктант національної єдності буде встановлено радіомости з українцями світу, повідомляє сайт Міністерства культури.

«Пряма трансляція спецпроекту розпочнеться о 10:10іздійснюватиметься на Першому Національному телеканалі України («UA: Перший») з сурдоперекладом для людей з вадами слуху, на Першому каналі (УР-1) та на каналі «Культура» (УР-3) Українського радіо. Написання радіодиктанту розпочнеться об 11:00», – йдеться в повідомленні.

Місцем проведення написання диктанту стане найбільша аудиторія Київського університету імені Шевченка. В заході візьмуть участь українські митці, науковці, громадськідіячі, політики і всі охочі. Напише диктант і міністр культури України В’ячеслав Кириленко.

Цьогорічний радіодиктант національної єдності стане 15-м за рахунком. Його текст диктуватиме автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко.

Результати радіодиктанту будуть відомі і оприлюднені наприкінці листопада – на початку грудня.

В Україні 9 листопада відзначають День української писемності і мови. Свято встановлене президентським указом від 1997 року на честь Нестора Літописця.