Сьогодні у Харкові "майданівці" пікетуватимуть з'їзд партії Кернеса й Труханова

Сьогодні у Харкові "майданівці" пікетуватимуть з'їзд партії Кернеса й Труханова

Громадська організація "Євромайдан" збирається у неділю, 2 червня, пікетувати Палац спорту в Харкові, де проходитиме з'їзд партії "Довіряй справам".

"На з'їзді очікується близько 5 тис. учасників. На пікетуванні з'їзду очікується близько 500 громадян. Охорону громадського порядку забезпечуватимуть 200 працівників поліції і 100 військовослужбовців Нацгвардії", - повідомили у відділі комунікацій ГУ Національної поліції в Харківській області в суботу.

На думку організаторів акції, цей з'їзд є спробою реваншу колишніх членів Партії регіонів, і місце для його проведення обрано не випадково, адже 22 лютого 2014 року саме в Палаці спорту в Харкові проходив "антимайданівський" з'їзд депутатів всіх рівнів південно-східних областей та Криму.

20 травня мери Харкова та Одеси Кернес і Труханов домовилися про створення спільної партії для участі у найближчих дострокових парламентських виборах.

21 травня про приєдання до нвого політпроекту заявив чинний мер Ужгорода Богдан Андріїв. Він теж раніше входив до складу ПР й під час Революції Гідності керував загонами "тітушок".

До створення партії "Довіряй справам" причетний олігарх Ігор Коломойський, який повернувся до України після обрання президентом Володимир Зеленського.