"Сьогодні в світі Топ-10 новин огляду - 19.07.2019" - Влад Пономар

"Сьогодні в світі Топ-10 новин огляду - 19.07.2019" - Влад Пономар

Доброго дня! Топ-10 новин огляду:
Зі знаком "Плюс"➕:

✔️Нова глава Єврокомісії виступила за збереження санкцій проти РФ.
РФ демонструє ворожу поведінку вже протягом довгого часу і з нею треба говорити з позиції сили і зберігати поточні санкції проти Росії. Про це заявила обрана голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.
Урсула фон дер Ляйєн нагадала про російську анексію Криму і спробах максимально розділити Європу. "Кремль не прощає ніякої слабкості. З позиції сили ми повинні підтримувати нинішні санкції і в той же час продовжувати діалог... Ми удосконалюємося в демонтажі дезінформаційних сюжетів і кампаній в соцмережах з фейковими новинами. Це наш привілей як демократій - відповідати прозорістю, вільною пресою і відкритими дебатами", - заявила вона.

✔️Волкер засуджує видачу паспортів РФ на Донбасі.

✔️Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас закликав Росію звільнити 24 українських моряків, захоплених у Керченській протоці. Про це він заявив під час зустрічі з російським головою МЗС Сергієм Лавровим у Кенігсвінтері.

✔️UAПорошенко: Росія не може ігнорувати рішення Європарламенту.
Ухвалена Європарламентом резолюція на підтримку України – це чіткий сигнал всьому світові, і зокрема Росії про те, що Україна залишається в порядку денному ЄС. Про це п’ятий президент України, лідер партії "Європейська cолідарність" Петро Порошенко заявив зі Страсбургу.
За словами Порошенка, союзники України готові продовжувати тиск на Москву для припинення агресії та виконання Мінських угод.
За словами Порошенка, це рекордна більшість, яка підтримала українську резолюцію.
«Мова йшла не просто про політв’язнів – в резолюції країна агресора названа країною-агресором. Агресія в нейтральних водах Чорного моря і Керченської протоки названа актом агресії. Чітко позиція засвідчена стосовно санкцій: якщо РФ не буде імплементувати Мінські угоди – санкції мають бути посиленими. Це рішення 458 депутатів", - заявив він.
"Дуже важливо, що визнана необхідність негайно виконати наказ трибуналу, виданий за позовом України відповідно до директив, підписаних мною, щодо негайного і безумовного звільнення українських моряків і передачу нам військових кораблів", – нагадав Порошенко.
«ЄС з нами, і Росія не може дозволити собі довго ігнорувати найбільше в світі об’єднання країн, потужне, сильне – таке як ЄС. Ми зробили все для того, щоб світову солідарність на підтримку України зробити ще міцнішою. І треба зробити висновки для когось, хто провалив, на жаль, ситуацію в ПАРЄ, де була спроба Росії зняти санкції – і, на жаль, вона привела там до зняття санкцій. Ми не дозволимо це зробити тут, в ЄС", – наголосив Порошенко.

✔️До Конгресу США внесено проект санкцій проти РФ за захоплення українських моряків.
Давление на Россию со стороны законодателей США усиливается. В Палату представителей внесен законопроект, предусматривающий введение новых антироссийских санкций. На этот раз это в нем говорится о мерах против сотрудников службы безопасности РФ из-за задержания украинских моряков в Керченском проливе. Всего под санкции должны попасть 24 россиянина, действовать они будут до момента освобождения моряков. Захват моряков в Керченском проливе в Конгрессе назвали «неспровоцированным опасным нападением». На прошлой неделе была внесена поправка к проекту оборонного бюджета на 2020-й финансовый год, которая предусматривает введение ограничений на операции с российским суверенным долгом.

✔️Путина не позвали на годовщину начала Второй мировой войны в Польшу.
Причиной стало то, что Россия применяет вооруженную агрессию по отношению к Украине.

✔️Українська шпажистка Кривицька стала бронзовою призеркою чемпіонату світу.

Зі знаком "Мінус"➖:
✅ Битва всех против всех: кто проиграет на украинских выборах.
Программы действий у «Слуги народа» нет, и украинцы будут голосовать вслепую.

✅ За добу на Донбасі загинув один український військовий, двох поранено.

✅ Це капітуляція: соцмережі розгнівали умови нового перемир'я на Донбасі.
"Абсурд. Вже бачу маси звільнення з армії. Нам заборонили захищатися", - написав волонтер Мирослав Гай.
"Це капітуляція. При цьому РФ розгорнула три додаткових Армії у нас на кордонах. Ці домовленості носять характер держзради", - написав Гай.
Також про домовленості висловився і голова інфоцентру в УНА-УНСО Назар Приходько.
"Ви розумієте, що домовленості про такий формат перемир'я апріорі капітулятивні? На тлі спрощення видачі російських паспортів для жителів не тільки невизнаних квазідержавних утворень, а й усієї Донецької і Луганської області - це взагалі антидержавний акт з нашого боку...", - написав він.

✅ Путін: "Врегулювання ситуації на Донбасі можливо при прямому контакті влади України з представниками "ЛНР" і "ДНР". Без цього припинити громадянську війну на Донбасі неможливо".

✅ Лідер "ВВ" Олег Скрипка агітував в Енергодарі за кандидата від "Опоблока".

✅ Дмитрий Гурин. «Слуга застройщика». "Слуга народа" снова угодила в скандал из-за своих мажоритарщиков.

✅ Розыск и связь с ОПГ: всплыли скандальные факты о "слуге народа" Тищенко.

✅ Голова МЗС Угорщини П.Сійярто не бачить проблеми в агітації угорців на Закарпатті.
✅ Сіярто вважає санкції проти РФ лицемірними та малоефективними.

✅ Германия вслед за США посчитала приложение FaceApp угрозой.

-Огляд преси:

*Neue Zürcher Zeitung На Зеленского возлагаются надежды в решении ситуации на Донбассе - но скоро его настигнет реальная политика России.
Глядя на светское поведение Зеленского, многие надеются на разрядку в войне на Донбассе. Бывшая телезвезда пользуется популярностью и в России, однако благодаря своему обаянию он не продвинется вперед в отношениях с Кремлем.

*Bild Фон дер Ляйен предостерегает от зависимости от путинского газа.
Bild побеседовал с бывшим министром обороны ФРГ и новой главой Еврокомиссии Урсулой фон дер Ляйен о миграционной политике, об отношениях с Россией и о "Северном потоке-2".

*Financial Times Корни путинской власти над Россией.
Путин - игрок. Население России сокращается, зарплаты и валовый национальный доход падают, ей не удалось создать успешную промышленность, ее отравляет коррупция - и все же ее президент ведет себя как игрок в покер с флеш-роялем.

*Der Spiegel Обменяю свои данные на веселое фото.
Это делают рэпер Дрейк и певец Сэм Смит. С помощью приложения FaceApp они меняют возраст и пол. Но у этой забавы есть сразу несколько подводных камней и она даже вызывает обеспокоенность у американского сенатора.

*Le Monde Трамп или политика постоянного издевательства.
Хорошо известно, что лучшая защита - это нападение. Дональд Трамп применяет этот принцип в жизни и только что это доказал - обрушил поток оскорбительных и ксенофобских твитов на четырех конгрессменок-демократок, занимающихся защитой прав мигрантов.

Дякую! Гарного дня!

Влад Пономар