"Сьогодні в світі Топ-10 новин огляду - 23.07.2019" - Влад Пономар

"Сьогодні в світі Топ-10 новин огляду - 23.07.2019" - Влад Пономар

Топ-10 новин огляду:
Зі знаком "Плюс"➕:

-Не потрапили у новий склад Ради:
Михайло і Дмитро Добкіни
Борис Колесніков
Сергій Ківалов
Олена Бондаренко
Євген Червоненко
В'ячеслав Богуслаєв
Сергій Лещенко
Надія та Віра Савченко (За Надію проголосувало 8 людей)
Брат Медведчука -Сергій
Володимир Литвин
Борислав Береза
Валерій Писаренко
Вікторія Шилова
Загід Краснов
Валерія Мураєва
Дмитро Святаш
Костянтин Жеваго
Сергій Каплін
Настя Приходько
Сергій Сивохо.

-ЄС не буде ставити візи в російські паспорти кримчанам, видані після анексії.

-Подальша співпраця України з МВФ є вкрай важливою для підтримки макрофінансової стабільності. Про це сказав голова НБУ Яків Смолій під час зустрічі з членами Європейській бізнес асоціації (ЄБА).

-Українка Ольга Харлан стала чемпіонкою світу з фехтування на шаблях.

Ольга Харлан в блестящем стиле выиграла свой четвертый чемпионат мира. Харлан уже легенда фехтования и, возможно, лучшая спортсменка в истории Украины.
Украинка уже вошла в историю мирового фехтования – она стала первой четырехкратной чемпионкой мира в сабле среди женщин. До этого она была единственной трехкратной. На чемпионатах мира Ольга завоевала 7 личных медалей (4 золотых, 2 серебряных и 1 бронзовая). А на европейских первенствах - 8: 6 золотых, 1 серебряная и 1 бронзовая.
В командных соревнованиях медалей также море – и везде Харлан была на главных ролях. Кроме золота Пекина-2008 у нее еще 4 командных победы на чемпионатах мира и Европы, 11 (!) серебряных медалей и 5 бронзовых.

Зі знаком "Мінус"➖:

✅Явка на виборах до Ради виявилася найнижчою в історії.
На позачергових виборах до Верховної ради не голосували понад 14,7 млн українців. Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті ЦВК.

✅Зеленский выразил надежду на взаимопонимание с Путиным.
Зеленский выразил надежду на диалог с Путиным. Об этом сообщает DW. По его словам, они с Путиным могут найти взаимопонимание, что ему показалось возможным в ходе их телефонного разговора. Кроме того, уточняется, что Зеленский в целом позитивно оценил свое общение с российским лидером.

✅Путин заявил о единстве России и Украины.
Путин заявил, что русские и украинцы – это один народ. Об этом он сказал в опубликованном на сайте Кремля интервью, которое провел американский режиссер Оливер Стоун.

✅Нелогично выглядит обращение Зеленского к иностранным инвесторам в то время, как в Украине по его инициативе “кошмарят” крупный бизнес:
СБУ возбудила уголовное дело против единственного крупного иностранного инвестора в стране — завода “Арселор Миталл”. И сделало это по инициативе Президента.

✅Обыски на ArcelorMittal: Зеленский начал кошмарить бизнес при помощи СБУ Баканова.

«Я обращаюсь к иностранных бизнесменам, которые ищут новые площадки для инвестиций. Понимаю – старая власть сделала все, чтобы Украина выглядела инвестиционно непривлекательной. Бизнесу ставили палки в колеса, его вообще могли отобрать. Теперь все будет иначе. Я лично это гарантирую», – писал ранее Зеленский.

✅Кошмарити по-новому. Чому СБУ і Генпрокуратура блокують роботу декількох великих компаній.
(https://biz.nv.ua/…/sbu-i-genprokuratura-blokuyut-biznes-u-…)

✅Турчинов про результат виборів: Раби завжди нужденні, биті та приречені на знищення.
Політик, екс-секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментував результати виборів:
Що вражає – це результат ОПЗЖ та ще кількох проросійських проектів, які не подолали прохідний бар’єр. Близько 20% українців віддали свої голоси за ці політичні сили, які мають різні назви, але уособлюють реванш і повернення до Росії. Це перші вибори коли проросійські антиукраїнські сили отримали таку велику кількість голосів після лютого 2014р. На превеликий жаль, це є свідченням того, що значна частина наших співгромадян готова обміняти свободу та відповідальність на сите і затишне рабство. Їх не навчила історія нашої країни та всього людства, що ситого і затишного рабства не буває. Раби завжди нужденні, биті та приречені на знищення. Мойсей водив свій народ 40 років по пустелі, поки не помер останній готовий обміняти свободу на рабську пайку. Скільки ж потрібно років нашій країні?»
Нагадаємо, що політичний експерт і блогер Карл Волох прокоментував результати виборів таким чином: «Головним питанням цих виборів було – здаватися чи не здаватися Росії. І українці обрали те, що обрали».

✅Лише 220 виборців провели в Раду чоловіка, який поміг утекти "беркутівцям".
У найменшому виборчому окрузі переміг самовисуванець Олександр Ковальов, який у 2014 році займався вивезенням "беркутівців" з бази у Києві.

✅Київський апеляційний суд відмовив Нацбанку у знятті арешту з активів екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського та компаній, які йому належать.
Відповідні відомості з’явилися у судовому реєстрі.
Зазначається, що НБУ хотів зняти арешт, щоб мати можливість погасити заборгованість банку за кредитами.
Це вже друге рішення не на користь Нацбанку.

✅Зниження тарифів від Зеленського.
В Черкасах різко зросла вартість комунальних послуг.
Черкасці почали отримувати перші платіжки від нового управителя, тарифи в яких виросли в 2,5 рази.
Нагадаємо, більше третини українців досі очікують від Зеленського вирішення питання про зниження тарифів на комунальні послуги. Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 25 червня по 7 липня.

✅Гвоздик пошел по пути Усика.
«Сделали русских врагами»: боксер Гвоздик защитил Россию.
Украинец Александр Гвоздик высказал мнение о том, что в войне виновата Украина, а РФ не является агрессором по отношению к Украине.
«С такими гражданами, как Гвоздик, Украина прекратит свое существование», — написал известный украинский теннисист Сергей Стаховский.

✅Мін'юст США закликав Мюллера обмежити свої свідчення.

✅«Горжусь дружбой с Россией»: Асад ответил на телеграмму Путина.
Путин и Асад обменялись приветственными телеграммами в связи с 75-летием установления дипломатических отношений между двумя странами. Российский лидер заявил, что Москва продолжит поддерживать народ и правительство Сирии. Его сирийский коллега в свою очередь выразил гордость исторической дружбой между РФ и САР.

Дякую! Гарного дня!

Влад Пономар