"Сьогодні в світі Топ-20 новин огляду - 07.06.2019" - Влад Пономар

"Сьогодні в світі Топ-20 новин огляду - 07.06.2019" - Влад Пономар

Доброго дня! Топ-20 новин огляду:

-КСУ за позовом Коломойського позбавив НАБУ функції розривати корупційні угоди.

-Конституційний суд скасував електронне декларування активістів.

-Отец Гандзюк назвал спектаклем приговор убийцам его дочери.
Грабчук, Васянович, Вишневский, Торбин и Горбунов получили очень маленькие сроки, а заказчики еще на свободе.

-Відсторонений після загибелі дитини генерал буде відповідати за службу на блокпостах в ООС.

-Печерський районний суд Києва під час засідання в ніч з 6 на 7 червня відпустив під домашній арешт Михайла Сігіду, якого підозрюють в організації вбивства активіста Віталія Олешка ("Сармата").

-Після переатестації в органах Нацполіції поновилось понад 3 тисяч працівників. Про це заявив голова Нацполіції Сергій Князєв. 
Він розповів, що під час створення Нацполіції атестаційними комісіями було звільнено з органів внутрішніх справ 4 700 працівників з формулюванням "не відповідає займаній посаді, неможливо працювати в поліції".
"Більше 3 тисячі 100 поновились в Нацполіції за рішеннями окружних адміністративних судів. Ми також були вимушені виплатити грошову компенсацію за вимушений прогул", - заявив Князєв.

-ЗСУ понесли значні втрати.
Вночі 7 червня бойовики атакували підрозділи ООС у районі Новолуганського, унаслідок чого загинули двоє військовослужбовців та ще семеро отримали поранення.

(с) Эту арту срисовали и на подходе и на позициях, где они разворачивались. Разрешение на огонь не дали. Три раза наблюдали перемещение этих орудий в зоне поражения. Знали что они рано или поздно по нам отработают. Три раза эту батарею могли разнести в клочья. Они явно нарушали минские по зоне отведения. Но с самого верху запрет на открытие огня. Категоричный запрет на уровне Киева.(Roman Donik).

-Убивство словацького журналіста замовив росіянин.
Підозрюваний у вбивстві словацького журналіста Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової, заявив, що замовником убивства був російськомовний чоловік.

-Олігарха Дмитра Фірташа можуть екстрадувати до США уже на початку липня. Про це повідомляє NBC News з посиланням на лист адвоката олігарха федеральному судді в Чикаго.

-"ПриватБанк" оцінює борг Коломойського більш ніж в 200 млрд грн.

-В Администрации Президента подтвердили, что техника из ситуационной комнаты никуда не пропадала. Об этом говорится в ответе АП на запрос информационного агентства «Украинские новости».

-Меняйте поведение: Мэй поставила ультиматум России.

*Россия отказалась менять поведение по требованию Великобритании.
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков заявил, что Москва не намерена менять свое поведение после соответствующих требований Лондона.

-Трамп планує ввести режим НС для застосування мит відносно Мексики.

-Крупнейшая сеть супермаркетов в РФ- X5 Retail Group начнет продавать еду в долг.
По данным Росстата, на конец 2018г почти половине россиян (48,2%) хватало денег только на еду и одежду, а товары длительного пользования они позволить себе уже не могли.

-Майское падение автопродаж в РФ стало самым значительным за 2 года.
Главной причиной текущего тренда остается слабый спрос, обусловленный макроэкономическими факторами такими, как растущие расходы домохозяйств после повышения НДС в начале года, считают эксперты.

Україна:
-Україна збільшила торгівлю з країнами ЄС.
Торговий оборот з країнами ЄС зріс на 8%. 
Обсяг зовнішньої торгівлі товарами України з країнами ЄС у січні-травні 2019р склав $18,760 млрд, що на 8% більше, ніж за аналогічний період минулого року ($17,400 млрд).
Експорт товарів з України в країни ЄС зріс на 7% до $8,762 млрд.
Нагадаємо, експорт товарів з України в країни ЄС в 2018р зріс на 15% до $20,153 млрд . Частка країн ЄС у зовнішній торгівлі України у 2018рсклала 42,6% .
Як повідомлялоcь, обсяг зовнішньої торгівлі товарами України в січні-травні 2019р склав $44,192 млрд, що на 8% більше, ніж у січні-травні 2018р ($40,835 млрд).

-Огляд преси:

*The Guardian Противореча Трампу, спецпосланник США утверждает, что Россия по-прежнему поддерживает Мадуро.

*Die Welt Только переворот? Прага и Москва спорят о 1968-м.
Спустя 51 год вторжение СССР в Чехословакию снова становится причиной разлада между государствами-правопреемниками: депутат КПРФ внес в Госдуму законопроект, присваивающий статус ветерана боевых действий и участникам советского вторжения в ЧССР.

*Le Monde Во Франции обнаружен новый российский шпион.

*Le Monde Дело Baring Vostok бросает тень на российский Давос.

*Der Standard "В то время как в мире меняется распределение ролей, в России все остается прежним".
В РФ всегда было слишком мало мужчин. Этому есть три причины: войны, тюрьмы и алкоголизм.

*Die Zeit В сомнительном обществе.
Президент немецкого Совета по кибербезопасности Ханс-Вильгельм Дюнн поддерживает лучшие отношения именно с Россией и он "дал использовать себя в интересах России", утверждает издание.

Дякую! Гарного дня!

Влад Пономар