"Сьогодні в світі Топ-20 новин огляду - 11.07.2019" - Влад Пономар

"Сьогодні в світі Топ-20 новин огляду - 11.07.2019" - Влад Пономар

Доброго дня! Топ-20 новин огляду:
Зі знаком "Мінус"➖:

-Что предпримет Баканов/Данилюк?
Власник NewsOne анонсував "телеміст" на російському ТБ.
Телемост РФ-Украина состоится на российском телевидении.
Собственник NewsOne, член политсовета партии «Оппозиционная платформа — За жизнь» Тарас Козак заявил, что телемост РФ-Украина пройдет 12 июля. Об этом он заявил на встрече с премьер-министром РФ Медведевым.

-Медведчук, Бойко, Рабінович і Козак проводять нові "переговори" з керівництвом РФ.
Голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук , нардеп Юрій Бойко, Вадим Рабинович і Тарас Козак в московському офісі «Єдиної Росії» проводять «переговори» з російським прем'єром Медведєвим. Відзначається, що сторони обговорюють відновлення "політичного діалогу" між РФ та Україною. За словами Медведчука, це "елемент мирного діалогу".

-Автоколона голови Донецької ОДА потрапила під обстріл .

-На Донбасі за добу загинув один військовий, 9 поранено.

-Зеленський: «Цей зухвалий напад чітко показав, хто саме насправді не хоче миру на Донбасі. Обстріл автомобіля Збройних сил України – це спроба зірвати Мінський процес і поставити під загрозу відновлення переговорів у Нормандському форматі».
Нагадаємо, упродовж виборчої кампанії Зеленський і телеканали, що зробили його президентом, наголошували, що війна вигідна Порошенку і тому немає миру.

Полеглі Герої:
Квітень 2019: 15
Травень 2019: 9
Червень 2019: 10
Липень 2019: 6
_____
(до виборів):
Січень 2019: 3
Лютий 2019: 8
Березень 2019: 8

-У Харкові відновили пам'ятник Жукову.

-Корабель РФ влаштував провокацію в районі навчань Sea Breeze.

-У Москві біля Кремля затримали 7 кримських татар.

-"Євросолідарність" заявляє про масові провокації для дискредитації кандидатів.

-Привіт від Коломойського. Рішення Київського окружного адмінсуду знищує "зелену" енергетику, - асоціації.
Відновлювана енергетика в Україні опинилася в ситуації, коли рішення одного суду може повністю зупинити розвиток і зруйнувати цілу галузь. Про це на прес-конференції заявила директор з розвитку "Української асоціації відновлюваної енергетики" Олена Колтик. Вона зазначила, що виплати "зеленого" тарифу виробникам альтернативної електроенергії стали блоковані через рішення Окружного адміністративного суду Києва, який за позовом "Нікопольського заводу феросплавів" зупинив дію постанови НКРЕКП.
"Це рішення призводить до зупинки розвитку відновлюваної енергетики в Україні, порушення зобов'язань перед міжнародними інвесторами і кредиторами. Крім того, якщо криза не буде вирішена, це спровокує міжнародні позови до держави Україна через невиконання взятих на себе зобов'язань", - сказала Колтик.

-Політики з ультраправої партії "Ліга Півночі" віце-прем’єра Італії Маттео Сальвіні вели переговори про фінансування з представниками Кремля та планували отримати близько $65 млн від поставок нафти. Про це свідчить аудіозапис зустрічі італійців з росіянами в Москві. Під час візиту в Москву Маттео Сальвіні в жовтні 2018р його помічник Джанлука Савойні організував зустріч із високопоставленими чиновниками Кремля, на якій італійці намагалися домовитися про постачання російської нафти протягом одного року вартістю $1,5 млрд, 4% від яких мала отримати "Ліга Півночі".

-"Барига Турчинов".
Стала відома зарплата секретаря РНБО Олександра Данилюка. За червень 2019р посадовець отримав зарплату в розмірі 92 тисяч 320 гривень. Посадовий оклад Данилюка при цьому 18 000 грн.

-Шоу Зеленського. Послав "чорта" на нараді.
«Ща позвоню Баканову по поводу этого черта», - Зеленський звернеться до СБУ з приводу секретаря міськради Борисполя Годунка.
Нагадаємо, вигнаний Зеленським "чорт" голосував за "чесного преЗЕдента".

-Зеленский заявил, что жителям Донбасса нужно дать возможность говорить и заполнять документы на русском.

-«Пожрать и поржать».
Російський серіал обігнав “Чорнобиль” від НВО за рейтингами переглядів в Україні. Скандальний серіал “Свати”, який вийшов на “1+1” вперше після скасування заборони на показ, побив рейтинги популярного серіалу “Чорнобиль” за кількістю переглядів в Україні.
У мережі успіхи каналу назвали найкращою характеристикою українців і ганьбою для країни.

Зі знаком "Плюс"➕:

-Підтримка вступу України в НАТО і ЄС зросла до історичного максимуму.
Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".
Зазначимо, Зеленський неодноразово заявляв те, що вступ України в НАТО можливий тільки після референдуму.

-Рада пройшла всі правки в новий виборчий кодекс.

-МЗС України та Міноборони США обговорили питання безпеки та стримування РФ.

-МЗС Австрії вивчає питання екстрадиції Фірташа. Свою позицію МЗС сформує Мін'юсту.

-Порошенко: ми нікому не дозволимо завдати армії удар у спину.

-Україна вийшла ще з однієї угоди у рамках СНД.

-ЄС передав Україні новий саркофаг на ЧАЕС.

-Генпродюсера NewsOne викликали на допит.

-У Білорусі засудили ще одного бойовика "ДНР".
*У Німеччині засудили бойовика "ДНР".

-Діалог з Росією треба вести з позиції сили, - глава Міноборони ФРН.

-ЄС виділить Україні 25 млн євро на цифрову економіку.

-Экспортные доходы «Газпрома» рухнули почти на 40%
«Газпром» столкнулся с резким падением доходов от продажи газа на внешних рынках, следует из оперативной статистики ЦБ РФ за второй квартал.
По сравнению с первым кварталом приток «газовых долларов» упал на 38,2%, а в годовом выражении - на 20% и стал минимальным за 2 года.
Суммы существенно меньше в этом десятилетии «Газпром» зарабатывал лишь однажды - летом 2016г, когда цены на газ в Европе рухнули вслед за нефтяными и оказались на минимумах за 12 лет.
«Газпром» получил двойной удар: он столкнулся с заметным сокращением экспорта, на которое наложилось еще и падение цен.
В первом квартале поставки в Европу упали 10%, годовой показатель остался в минусе - на 6%.
Обвальное падение спроса «Газпром» зафиксировал в Турции: поставки сократились практически вдвое и стали минимальными с 2010г.
В результате российский газ впервые в истории проиграл конкуренцию СПГ: в январе 2019 турецкие операторы приобрели у «Газпрома» 1,837 млрд кубометров, а в сжиженном виде - 2,34 млрд кубометров, а феврале - 1,214 млрд кубометров против 1,693 млрд.
Спотовые цены на газ в Европе начали снижаться в октябре прошлого года и к апрелю оказались в зоне многолетних минимумов, покинуть которую не могут до сих пор: на крупнейшем хабе - TTF в Нидерландах - газ с немедленной поставкой продается по $120-$130 за тысячу кубометров.
«Газпром» же заложил в бюджет $230-250.
Прогноз по ценам для «Газпрома» пессимистичный, говорит аналитик Альфа-банка Артем Корыцко: в 2019г поставки СПГ из США с «первой волны» проектов вступили в период максимального роста, и это уже привело резкому увеличению доли СПГ в европейском импорте - с 10% до 20%.
Запасы в ПХГ уже находятся на рекордных в истории отметках, а к августу все мощности по хранению будут исчерпаны. Цены в контрактах «Газпрома» следуют за спотовыми с лагом в 6-9 месяцев: это окажет давление на финрезультаты компании, которая может недосчитаться к концу года $5 млрд виде EBITDA ($36,2 млрд, -12%).
Дефицит газовых доходов ударил по торговому и платежному балансу РФ: профицит первого сжался на 15%, а второго - практически втрое. При этом в июне сальдо валютных потоков и вовсе стало отрицательным: экономика отдала на $1 млрд больше, чем заработала.

-Огляд преси:

*Süddeutsche Zeitung Связи Сальвини с Москвой.

*Neue Zürcher Zeitung Правда - худшее, что может быть: российская реакция на сериал "Чернобыль"
Кто критикует Россию больше всего? Сами россияне. Все плохо, несправедливо. Отключение воды, дороги, больницы, правительство. Все в стране идет не так. Но не дай Бог иностранец выскажет лишь каплю критики! Настрой изменится тотчас.

*The Guardian Россия Путина реабилитирует Сталина. Мы не должны допустить этого.

*Le Figaro Кто такой Джеффри Эпштейн, близкий к Дональду Трампу миллиардер, которого обвиняют в "торговле людьми" и растлении несовершеннолетних?

Дякую! Гарного дня!

Влад Пономарь