"Сьогодні в світі Топ-20 новин огляду - 15.07.2019" - Влад Пономар

"Сьогодні в світі Топ-20 новин огляду - 15.07.2019" - Влад Пономар

Доброго дня! Топ-20 новин огляду:

Зі знаком "Мінус"➖:

-Суд дозволив кандидату від "Слуги народу" з громадянством Ізраїлю брати участь у виборах. Суд скасував рішення ЦВК про зняття Куницького від "Слуги народу" з виборів.

-Нардеп Андрій Денисенко: Куницький знову попався на брехні.
"Любитель щотижневих подорожей до Мордору Куницький продовжує цинічно і відверто брехати у вічі ЦВК, виборцям та суду. Бо сподівається, що покровителі з РФ допоможуть йому відновитися у виборчій гонці. Брехливий цинізм суб‘єкта зашкалює", - написав депутат Андрій Денисенко.
Денисенко зазначив, що спочатку Куницький відпирався від громадянства Ізраїлю, а "приперли до стінки - зізнався, що таки є".
"Потім доводив і він, і представник "Слуги народу", що його відсутність 264 дні в Україні обґрунтована виключено службовими відрядженнями. Навіть довідки намалював, як ми вже знаємо", - додав він.
Денисенко наголосив, що після того, як ЦВК скасувала реєстрацію Куницького, він вже не тільки визнає, що має подвійне громадянство, але й стверджує, що проживав на території України на підставі ізраїльського паспорту 159 днів.
Денисенко також опублікував позов Куницького на відновлення як кандидата, та копію ізраїльського паспорту Куницького.

-Куницького викрили у підробці документів.
Куницького, а також його адвокатів Олександра Перемежко і Тараса Гуменюка викрили у підробці документів, які пояснюють його тривалу відсутність в України за останні 5 років. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення в fb депутата Андрія Денисенка.
Денисенко опублікував документи, подані Куницьким в ЦВК під час реєстрації кандидатом у нардепи. Вони датовані 2015р. При цьому, датою створення електронних файлів значиться 25 червня 2019р. Тобто, подані документи є підробленими і не можуть служити поясненням тривалої відсутності Куницького в Україні в 2015р. Відповідно, згідно із законом, він не може брати участь у виборчих перегонах.

-США відмовилися брати участь в Нормадському форматі.
США виступають проти зміни форматів міжнародних переговорів стосовно України, повідомив представник Держдепу.
«Зміна існуючих переговорних форматів не допоможе усунути справжню перешкоду для імплементації Мінських угод», – повідомила представник Держдепу, коментуючи пропозицію Зеленського провести переговори «Нормандського формату» за участю США і Великобританії.

-Бойовики посилили обстріли на Донбасі із заборонених Мінськом калібрів.

-Питання декомунізації повинні вирішуватися на референдумах, - Разумков.

-«Ловити по всьому світу»: Екс-заступник глави Адміністрації Януковича анонсує масові репресії.
Портнов квапить нову владу не зупинятися перед переслідуванням попередників.
Екс-заступник глави Адміністрації Януковича Андрій Портнов, який повернувся в Україну одразу ж після перемоги на президентських виборах Зеленського, закликає нову владу до репресій проти її політичних опонентів, представників парламенту 8-го скликання та урядовців. Одним з головних завдань влади екс-чиновник Януковича вважає «не дати їм вдруге підняти голову. В останні тижні серпня, зразу ж після отримання правоохоронної влади, необхідно провести масові облави, обшуки і затримання, арешти майна і конфіскацію зброї».
На думку Портнова, до масових репресій «зараз готова вся юридична і документальна база, зареєстровані кримінальні провадження і здійснені всі підготовчі слідчі дії».
«Діяти треба дуже швидко, жорстко і одразу за десятками напрямів, — закликає Портнов. — До повного помноження на нуль і повернення державі всього належного їй майна. Один тиждень на вибори і три-чотири на перші збори і призначення. Потім зелена кнопка і вперед».

-Порошенко: ідея нової люстрації відволікає від повернення у владу поплічників Януковича.
-Попередня люстрація була запроваджена за вбивства на Майдані, - Порошенко.

-Отчаянные меры: Зеленский пошел ва-банк перед выборами.
Зеленский за неделю до голосования делает ряд популистских шагов: настаивает на люстрации своего предшественника Петра Порошенко, впервые говорит с Путиным по телефону, отменяет военный парад. Видимо, «последний марш-бросок» Зеленского — попытка укрепить рейтинг партии.

-Кортеж Зеленського протаранив автобуси, які перевозили дітей. Один з автобусів опинився у кюветі.

Як цю подію висвітили українські ЗМІ:
rbc.ua: Кортеж Зеленського потрапив в аварію.
interfax.com.ua: Мікроавтобус держохорони України потрапив у ДТП, постраждалих немає.

*Зеленський полетів літаком. Варто зазначити, що у президента є три літаки, які він обіцяв продати.

* У мережі обурилися ДТП з дітьми, яку влаштував кортеж Зеленського.
«Гигантский кортеж Зеленского врезался в автобусы с детьми. В СМИ тишина, в Фейсбуке молчание.
Порошенка бы уже распяли. Но, велосипедист в фаворе, эпоха бедности закончена»,- пише один з користувачів мережі.
До речі, незважаючи на запевнення Зеленського про те, що в Києві більше не буде кортежів, процесія Зеленського влаштовує транспортні колапси у Києві.

-НАТО закликає Росію використати "останній шанс" для збереження ракетної угоди.

-Bloomberg: система выборов в Госдуму может быть изменена для сохранения Путина у власти.
Агентство Bloomberg, ссылаясь на источники, пишет, что для сохранения Путина у власти после окончания его текущего президентского срока, Кремль задумал изменить избирательное законодательство.

Зі знаком "Плюс"➕:

-США закликають Росію звільнити всіх українських політв'язнів.

-В США підготували санкції через покупки Туреччиною російських С-400, - Bloomberg.

-Трампа ограничили в праве начать войну с Ираном.
Палата представителей США проголосовала за то, чтобы ограничить возможность президенту США Дональда Трампа нанести удар по Ирану, пишет The New York Times.

-16 россиян не пустили в Южную Корею
Власти Южной Кореи отказались пускать в страну 16 граждан РФ.

-Ненефтегазовый экспорт из РФ упал второй квартал подряд.
Ненефтегазовый экспорт сокращается второй квартал подряд. Во втором квартале спад ускорился еще более чем втрое - до 5,1% в годовом выражении.

-Українка Снігур виграла юніорський Вімблдон!

Дякую! Гарного дня!

Влад Пономарь