"Сьогодні в світі Топ-20 новин огляду - 24.07.2019" - Влад Пономар

"Сьогодні в світі Топ-20 новин огляду - 24.07.2019" - Влад Пономар

Доброго дня! Топ-20 новин огляду: 

Зі знаком "Мінус"➖:

✅Статус російської мови на Донбасі треба обговорювати, - Разумков.

✅Майже мільярд: у Європі розсекретили рахунки екс-регіонала Єфремова.
За інформацією швейцарського Відомства з протидії відмиванню коштів, на рахунки провідного екс-"регіонала" у Швейцарії, починаючи з 2006р, надійшли 33 млн швейцарських франків (860 млн грн). Ці рахунки, за інформацією правоохоронців, контролюють син Олександра Єфремова Ігор та його дружина.

✅Споживчі настрої українців трохи погіршилися. Очікування українців щодо курсу гривні впродовж найближчих 3 місяців також погіршилися.

✅Промвиробництво в Україні почало падати.
Обсяги промислового виробництва у червні 2019р порівняно з аналогічним місяцем минулого року скоротилися на 2,3%.
За січень-червень промвиробництво зросло на 0,5%. Нагадаємо, промвиробництво в Україні падало 4 роки поспіль (2012-2015). У 2016р зростання відновилося, і за рік обсяги зросли на 2,8%. У 2017р зростання склало 0,4%, в 2018р - 1,6%.

✅Зеленський підписав указ про призначення заступником секретаря РНБО Данілова Олексія Мячеславович.
Semen Kabakaev: «Ви знаєте, у мене аж рот відкрився. Я просто не очікував такого віртуозного кроку. Це удар під дих від Зеленського мені, як луганчанину. Мені здавалось, що Данілов вже давно помер або десь спокійно відпочиває на островах. Відкриваю новини і читаю, що: "Зеленський призначив заступником секретаря РНБО Данилова."
Це як страшний сон, який не може зупинитись, ти намагаєшся прокинутись і нічого не виходить. Данілова мало хто пам'ятає в Україні, але в Луганську його всі дуже добре знають. Це не просто місцевий царьок, корупціонер або звичайний держиморда, це бандит, який пережив Доброслава і успішно заправляв справами ще тривалий час. А в 90ті це треба було вміти вижити. Мало хто залишився. Я навіть не кажу, що він був в «Партії регіонів», як будь-який поважаючий себе кримінальний авторитет. Весь бізнес, підприємства, ринки, ларькі, магазини, жуліки, вори, правоохоронна структура, депутати були підзвітні тільки йому. Звичайно він був в дуже добрих відносинах з Олександром Єфремовим, якого на днях відпустили додому. Звичайно весь бізнес та бюджет вони разом з іншими "колегами" успішно завжди ділили. Я не знаю, що нас очікує, але що це буде суміш нових олігархів зі старими мафіозі, це я вже зрозумів. А Путін про свої плани не забув, і тепер в нього тут багато старих друзів на нових посадах».

✅Зеленський заявив, що заступника глави ОПУ Руслана Рябошапку розглядають як кандидата на посаду генпрокурора.

✅Кличка викликали на допит в ГБР.

✅Україна заявила про готовність до демонтажу фортифікацій під Станицею Луганською.

"Війна вигідна Порошенку":
Полеглі Герої:
Липень 2019: 15 (!) станом на 21 липня.
Червень 2019: 10
Травень 2019: 9
Квітень 2019: 15
____
(до виборів):
Січень 2019: 3
Лютий 2019: 8
Березень 2019: 8

✅Суд відмовив Мінкульту в розблокуванні процесу перейменування УПЦ МП. Суд залишив без змін рішення суду, яким було заблоковано процес перейменування
Нагадаємо, 26 грудня 2018р набрав чинності закон, що зобов'язує УПЦ МП перейменуватися у Російську православну церкву.
29 березня 2019р Окружний адмінсуд відкрив провадження за позовом УПЦ МП проти Міністерства культури про скасування наказу про внесення змін до статуту церков, який передбачає перейменування цієї церкви.
22 квітня Окружний адмінсуд Києва зупинив процес перейменування УПЦ МП, яка зобов'язана була внести зміни у свою офіційну назву та подати відповідні зміни до свого статуту.
22 липня 2019р Шостим апеляційним адмінсудом було відмовлено у задоволенні апеляційної скарги Міністерства культури України та залишено без змін ухвалу суду першої інстанції про забезпечення позову.

✅Скільки депутатів без вищої освіти пройдуть в нову Раду.
Європейська Солідарність: Всі депутати мають вищу освіту.
Голос: Всі депутати мають вищу освіту.

Слуга народу: без вищої освіти:
Юраш Святослав (безробітний)
Кривошеєв Ігор (тамада)
Мисягин Юрій (фоп)
Грищенко Тетяна (безробітна)
Леонов Олексій (тов)
Куницький Олександр (фоп)
Поляков Антон (фоп).

✅В окрузі №14 перемогла кандидатка від "Слуги Народу" Ірина Борзова, дочка продюсера шоу "Ліга сміху" та власниця бізнесу в окупованому Криму.

✅«Вмешательство продолжается»: Глава ФБР обвинил Россию в новых попытках вмешаться в выборы в США.
На слушаниях в юридическом комитете Сената Конгресса США глава ФБР США заявил о том, что Россия продолжает вмешиваться в американские избирательные процессы.
Он заявил, что россияне настроены на вмешательство в выборы в США через иностранное влияние.
Глава комитета Линдси Грэм спросил, продолжает ли Россия свои действия, несмотря на введенные санкции. Рей ответил положительно. По мнению главы ФБР, Россию недостаточно сдерживают.

✅США засудили авіаудари РФ в сирійському Ідлібі.

Зі знаком "Плюс"➕:

✔️Гончаренко обійшов кандидата від "Слуги народу" в Одеській обл.

✔️«Поматросил и бросил».
Разумков: у Авакова нет гарантий от нашей команды.

✔️США передадуть українським прикордонникам 2 катери.

✔️Печерський районний суд Києва призначив лінгвістичну експертизу мови олігарха Ігоря Коломойського в інтерв'ю програмі "Схеми:корупція в деталях".
Таке рішення було прийнято для можливого встановлення погроз вбивством щодо двох американців Ігоря Фрумана і Лева Парнаса.

✔️Спецпрокурор по российскому делу вызван на допрос в Конгресс.
Спецпрокурор Роберт Мюллер, расследовавший российское дело, 24 июля выступит в Конгрессе США и расскажет о вмешательстве РФ в президентские выборы 2016г. Вопросы ему будут задавать представители юридического комитета и комитета по разведке.

✔️Артур Таймазов лишен золота Лондона-2012 из-за допинга. Сейчас он депутат Госдумы РФ. В 2017г Таймазова уже лишали золота Пекина-2008 по той же причине. Тогда в его пробе нашли туринабол и станозолол.
Таймазов сейчас депутат Государственной думы России VII созыва от партии «Единая Россия» и заместитель председателя Комитета ГД РФ по физической культуре, спорту, туризму и делам молодежи.

✔️Британия выбрала премьера. Борис Джонсон сменит Терезу Мэй на посту премьер-министра Великобритании.
Джонсон выступает с острыми заявлениями в адрес РФ.

Огляд преси:
*The Telegraph Российские олигархи в Великобритании тщательно изучаются в рамках американского расследования вмешательства в выборы.
Комитет Сената США по разведке, расследующий вмешательство России в президентские выборы 2016г, сосредотачивает внимание на деятельности российских олигархов, базирующихся в Британии. В частности, они намерены опросить союзников Олега Дерипаски.

*Süddeutsche Zeitung "Надругательство над справедливостью".
В ходе допингового скандала бывший министр спорта России Виталий Мутко был отстранен МОК от посещения Олимпийских игр. Теперь Спортивный арбитражный суд снял с Мутко запрет. Американские эксперты усматривают в этом спортивно-политические мотивы.

*Neue Zürcher Zeitung Что знал неоднозначный министр внутренних дел Италии Сальвини о сделке в московском отеле?
Новые документы позволяют полагать, что переговоры о тайной российской помощи партии "Лига Севера" продолжались несколько месяцев. Имеются и признаки того, что ее глава Маттео Сальвини знал об этом больше, чем он признает.

Дякую! Гарного дня!

Влад Пономар