"Сьогодні в світі Вечірній блок - 08.07.2019" - Влад Пономар

"Сьогодні в світі Вечірній блок - 08.07.2019" - Влад Пономар

Вечірній блок:
Зі знаком "Плюс"➕:

-У Києві розпочався саміт Україна-ЄС. На саміті буде підписано 5 документів та обговорять санкції проти РФ.

-Парубій вимагає від Зеленського підписати закон про імпічмент.

-ГПУ викликала власника Newsonе на допит і готує арешт активів.
*Доказів проти NewsOne достатньо для введення санкцій, - ГПУ.
*ГПУ нашла связь телеканала NewsOne с российским банком.

-Українська влада і суспільство мають дати рішучу відсіч інформаційній диверсії, організованій Путіним і його п’ятою колоною в Україні. Про це п’ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив журналістам після зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском.
Йдеться про ініціативу так званого "телемосту" між українським і російським пропагандистським телеканалом, який знаходиться під санкціями в Україні.

-Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення закликала українські телеканали утриматися від ретрансляції іноземних мовників, до яких на державному рівні були застосовані санкції. Таким чином у Нацраді відреагували на інформацію про те, що український телеканал 12 липня планує провести телеміст з одним із російських телеканалів, а в анонсі фігурують співробітники телеканалу NewsOne та російські ведучі.

-Нацрада може заборонити проведення телемостів з РФ, - комітет ВР.

-Комітет ПА ОБСЄ закликав РФ вивести війська з України.
Загальний комітет із політичних питань та безпеки Парламентської Асамблеї ОБСЄ схвалив резолюцію, у якій закликав РФ деокупувати Крим та вивести війська з України.

-Волкер: ключем до миру в Україні є виведення російських військ.

-Забродський: мир на Донбасі може бути встановлений лише на українських умовах.

-Партія «Слуга народу» втрачає рейтинг підтримки.
Про це свідчать опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка та центром "Соціальний моніторинг" 28 червня - 4 липня.
"Слугу народу" можуть підтримати 41,6% серед тих, хто визначився з вибором і планує голосувати. Це менше, ніж за даними попереднього опитування 22-27 червня (43,2%).

-Верховний суд остаточно заборонив Онищенко брати участь у виборах.

-ЦВК відмовив у реєстрації Кузьміну.

-ОБСЄ засудила анексію Криму та мілітаризацію Чорного моря. В ОБСЄ відхилили російську поправку в резолюцію щодо Донбасу та Криму.

-ОБСЄ схвалила резолюцію про мілітаризацію РФ Криму, Чорного й Азовського моря.

-В ОБСЕ поддержали украинскую резолюцию по Крыму.
ПА ОБСЕ одобрил резолюцию, в которой осуждаются действия РФ в Крыму. В частности, в резолюции говорится о аннексии Крыма и требованиях к РФ деоккупировать полуостров с целью его возвращения в состав Украины. Помимо этого, парламентарии внесли поправку в одну из резолюций, перенеся всю ответственность на РФ за приостановление ДРСМД.

-Нефьодова призначено главою Державної митної служби. Нефьодов планує за рік запустити електронну митницю.

-"Нафтогаз" вперше закрив угоду на біржових торгах з продажу газу.

-Англійський суд заморозив дивіденди Nord Stream на користь Газпрому. Рішення ухвалено за позовом Нафтогазу.
Комерційний суд Високого суду Англії та Уельсу зобов'язав "Газпром" в разі отримання дивідендів від Nord Stream внести $145 млн на рахунок суду як гарантію виконання вимог суду.
Також суд зобов’язав "Газпром" при ухваленні нових рішень акціонерами Nord Stream про виплату дивідендів отримувати згоду "Нафтогазу", або погодження суду для отримання таких коштів.
Як повідомлялось, у червні 2018р, Комерційний суд Лондона дозволив заморозити активи російського "Газпрому" на прохання НАК "Нафтогаз України".

-Високий суд Англії та Уельсу ухвалив рішення щодо дивідендів Nord Stream на користь Газпрому. Заморожені $145 млн.

-ПА ОБСЄ ухвалила резолюцію проти "Турецького потоку" і "Північного потоку-2".

-Україна вперше звернулась до США із запитом для придбання військового обладнання.

-США модернізує українські порти для військових кораблів.

-Полторак обговорив з представниками Канади оборонне співробітництво.

-ЄС збільшить фінансування підтримки сходу України. Загальний обсяг фінансування тепер становитиме 60 млн євро.

-Між Росією і Грузією припинилися прямі перельоти.

-В Триполи были арестованы двое российских граждан за вмешательство в предстоящие парламентские и президентские выборы в Ливии.

-Еще 14 человек с российскими паспортами, которые прилетели в Мексику, не пропустили через пограничный контроль.
До этого, 7 июля, в Мексике задержали 10 россиян, девятерых из них — отправили обратно в РФ.

-В ОБСЄ підтримали резолюцію про окупацію РФ частини Грузії.
В ПА ОБСЕ призвали РФ отменить незаконное решение о признание Абхазии и Южной Осетии. Россию обвиняют в оккупации части территории Грузии, попытках фактической аннексии и нарушении прав человека в самопровозглашенных республиках Северного Кавказа.
США написали подробный план по противодействию Кремлю.

-США обнародовали программу CMKI — «Противодействие влиянию Кремля». В документе указано, что Вашингтон усилит помощь своим странам-партнерам в плане энергобезопасности и защите демократических институтов. Также, США планируют усилить проверку соблюдения в России верховенства закона.

-Полуостров ограничения: Поисковики не дают бронировать отели в Крыму.
Возможность бронировать отели в оккупированном Крыму исчезла из ряда популярных международных сервисов из-за санкций.
Через поисковики, зарегистрированные в иностранных юрисдикциях, стало невозможно забронировать отели в Крыму. Так, исчезла возможность оплатить гостиницу на полуострове через такие популярные у туристов сервисы, как Kayak, Momondo, RoomGuru и Trivago. Также пропала возможность бронировать отели в Крыму через сервис Skyscanner
Другой популярный сервис для путешественников Aviasales также не дает возможности выбрать отели в Крыму через свою платформу. Бронировать отели в Крыму невозможно из-за санкций США. Именно такую причину назвали в сервисе для путешествий RoomGuru. «Ввиду санкций, которые установлены американскими нормами, HotelsCombined больше не может предлагать жилье в Крыму», — заявили в сервисе. Поисковик отелей Skyscanner ответил, что забронировать через них отели в Крыму невозможно из-за «требований законодательства ЕС в отношении продвижения туризма в регионе». При этом часть известных сервисов бронирования отелей для путешественников убрали возможность оплаты гостиниц в Крыму уже более года назад. Так, сайт Booking.сom сделал это еще в июле 2018г. Забронировать жилье на полуострове уже давно нельзя и на сайте Airbnb, который специализируется на аренде жилья в разных точках мира. На сайте Tripadvisor также забронировать жилье не получится. «Эти варианты жилья нельзя забронировать через наших партнеров», — объясняет сайт агрегатора.
Первая нефть из США.

-В Украине начали покупать и перерабатывать нефть из СШнефти. Сырье планируется отправить на Кременчугский НПЗ по нефтепроводу "Одесса - Кременчуг", - отметили в пресс-службе, отметив, что "следующий танкер с нефтью сорта Bakken может прибыть в Одессу уже в августе".
"Нефтерайон порта представляет собой большой универсальный терминал, пропускной способностью до 25 млн тонн в год и оснащен оборудованием для работы практически со всеми видами нефтеналивных судов", - цитирует пресс-служба начальника администрации Одесского порта. Одесский морской порт имеет 31 грузовой причал.

-Міжнародний аеропорт "Харків" за 6 місяців 2019р збільшив пасажиропотік на 26%.

Зі знаком "Мінус"➖:

-Віце-прем'єр-міністр з євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе не змогла потрапити на саміт Україна - ЄС, який сьогодні розпочався у Києві.

-Зеленский предложил Путину встречу.

-На будь-які компроміси з РФ заради миру згодні 20% українців.

-У Раду балотуються 54 нардепи, які голосували за "диктаторські закони".

-Вместе против санкций: Берлускони рассказал о встрече с Путиным.
Бывший премьер-министр Сильвио Берлускони заявил, что ночная встреча с Путиным подтверждает существующие отношения дружбы и взаимоуважения. Кроме того, он пообещал, что его партия «Вперед, Италия» будет бороться против антироссийских санкций. Сам же Путин ранее называл итальянского политика «настоящим лидером», который отстаивает интересы своей страны.

Дякую! Приємного вечора і до завтра!

Влад Пономар