"Сьогодні в світі Вечірній блок - 16.07.2019" - Влад Пономар

"Сьогодні в світі Вечірній блок - 16.07.2019" - Влад Пономар

Вечірній блок:
Зі знаком "Мінус"➖:

✅Обвинуваченого у розстрілах на Майдані екс-"беркутівця" відпустили з-під варти.

✅Опозиційний блок" зареєстрував проект про скасування "мовного закону".

✅СМИ сообщили об изоляции Зеленского.
В правительстве Украины заявили, что окружение Зеленского держит его в «футляре». Об этом сообщает «УП» со ссылкой на источник в правительстве. По словам источника, в администрации президента есть несколько влиятельных группировок. «Они разные, но делают примерно то же — пытаются отрезать Зеленского от внешнего мира», — отметил источник. Причем он уточнил, что сейчас всю коммуникацию президента держит в своих руках глава ОПУ Андрей Богдан.

✅РФ в Радбезі ООН вирішила відволікти увагу від трагедії MH17 - МЗС.

✅РФ перекидає на Донбас додаткові снайперські підрозділи, - розвідка.

Зі знаком "Плюс"➕:

-Міністр юстиції Австрії дозволив екстрадицію Фірташа до США.
Проте юристи Фірташа подали клопотання про поновлення судового розгляду справи про екстрадицію, повідомляє австрійський ресурс ORF. Земельний суд Відня ухвалив рішення призупинити екстрадицію і відкласти її до розгляду позову по суті. Поки суд не ухвалить рішення щодо цього клопотання, видачу бізнесмена США відтерміновано.

-КСУ визнав конституційним закон про освіту.

-Конституційний суд України прийняв рішення по закону про декомунізацію. Про це повідомляє джерело у суді.
Повідомляється, що рішення суд прийняв у вівторок після проведення засідання в закритому режимі. "Рішення у цій справі вже є, але я його особисто ще не бачив", - повідомило джерело. Зазначимо, що ряд ЗМІ написав про те, що суд визнав конституційним закон про декомунізацію.

-Україна не буде призначати посла в Росії.

-Українські військові зафіксували та знищили новітній російський радіолокаційний комплекс "Зоопарк-1" на Донбасі.
Безпілотник одного з підрозділів Об'єднаних сил зафіксував на околиці окупованої Горлівки новітню російську техніку. Військові впевнені, що на кадрах з безпілотника - радіолокаційний комплекс "Зоопарк-1", який знаходиться на озброєнні військ РФ. За словами військових, техніка, подібна до тієї, що була зафіксована безпілотником, демонструвалася в ефірі російського телеканалу, а також на фотографіях бойовиків, опублікованих в 2016р. Після виявлення, російська техніка була знищена українськими артилеристами.
"3 місяці нам про нього відомо. Ми готували свої засоби для того, щоб його можна було виявити. Але вони (російські найманці - ред.) діяли грамотно, часто змінювали позиції, висувалися на різних ділянках", - розповів начальник артилерії полку "Азов". Зазначається, що радіолокаційний комплекс "Зоопарк-1" був розроблений ще в 1980-х роках, але ніколи не поставлявся на територію України. На озброєння російської армії комплекс почав надходити лише в 2008р.
Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони України повідомляли, що РФ продовжує активно забезпечувати потреби бойовиків на тимчасово окупованих територіях Донбасу. За даними розвідки, впродовж червня-липня з території РФ для незаконних збройних формувань на Донбасі було доставлено понад 600 тон боєприпасів.

-Пристайко: Україна вживе заходів через втручання Угорщини у вибори.

-Команда "Європейської солідарності" на чолі з Петром Порошенком 17 липня вирушає до Страсбургу для проведення стратегічних переговорів із європейськими партнерами. У цей день відбудеться перше засідання новообраного Європарламенту, де оберуть вище керівництво ЄС.

-ЄС закликав Росію визнати відповідальність в катастрофі MH17.

-"Сила права" заявила про перемогу в справі переселенців з Луганська.
"Сила права" отримала постанову Касаційного цивільного суду у складі Верховного суду України, яким встановлено факт вимушеного переселення в травні 2016-го Ольги Арнаут та її неповнолітніх дітей з Луганська внаслідок збройної агресії РФ проти України та окупації частини території нашої країни.
Наступний етап для Арнаут – подача позовів як вимушені переселенці і члени сім'ї загиблого військовослужбовця та отримання компенсації морального і матеріального збитку від держави-агресора. Сім'я може розраховувати як мінімум на 285 тисяч євро компенсації.

-Удар в спину РФ: в Казахстане променяли «Газпром-нефть» на Украину. Казахстанская компания объяснила санкциями разрыв контракта с «Газпромом».
Эхо антироссийских санкций раздается уже даже в дружелюбном к РФ Казахстане. Из-за ограничительных мер со стороны ЕС и Украины одна из местных компаний расторгла контракт с дистрибутором «Газпромнефть — смазочные материалы». До этого российские компании без ограничений присутствовали в Казахстане. Эксперты отмечают, что история создает опасный прецедент, а мест, где российские компании могут спокойно работать, становится все меньше.

-Окончательный приговор. Рублю предрекли обвал. Прогнозист Bloomberg верит в резкий обвал курса рубля.
В конце этого года доллар будет стоить 69 рублей, прогнозирует валютный стратег Bank Polski Ярослав Косатый. Он считается наиболее точным прогнозистом по версии Bloomberg. Рубль обвалится после снижения ключевой ставки ЦБ.

-Названы сроки наступления экономического коллапса в РФ.
Финансист Константин Селянин прогнозирует наступление в РФ масштабного экономического кризиса, подобного тому, что произошёл США в 2008г. По словам эксперта, причиной финансового коллапса станет рост потребительского кредитования.
В 2018г потребительских кредитов в РФ было выдано на 22,2% больше, чем в 2017-ом. При этом задолженность по займам составила 15,5 трлн рублей. Специалист отмечает, что всё чаще россияне берут новые кредиты на погашение старых.
По словам эксперта, банки вкладывают огромные средства в потребительское кредитование, поскольку кредитование малого и среднего бизнеса сегодня «практически остановлено». Некоторые финансовые организации пытаются «завуалировать» просрочку, выдавая новый кредит, чтобы «закрыть» старый.
«Большинство банкиров понимают, что когда-то кредитной сказке придет конец и будет коллапс. По моим оценкам, он настанет через 2-3 года», — заявил Селянин.
Он подчеркнул, что кризис в РФ произойдёт по причинам схожим наступлению кризиса в США в 2008г.
«У нас сейчас схожая ситуация, примерно те же мотивы и ожидание финансистов, что когда-то все расцветет и можно кредитовать людей с надеждой, что когда-то они все отдадут», — отметил Селянин.
Селянин отметил, что выдачу займов «финансово несостоятельным людям» нужно немедленно прекратить.
«Сначала надо реформировать экономику и создавать рабочие места. Тогда у нас не будет остро стоять проблема бедности», — резюмировал финансист.

-8 лет заморозки: сколько не будет накопительных пенсий в РФ. Заморозку накопительной части пенсии продлят до 2022г.

-Пенсионные накопления россиян теперь будут погашать долги корпораций.

-Смерть хамону: сколько санкционки уничтожила РФ.
За время действия продуктового эмбарго Роспотребнадзор выявил 3 тысячи тонн санкционных продуктов. Еще 27 тыс. тонн не пустил в страну Россельхознадзор. Отменять борьбу с хамоном, пармезаном и прочей заморской едой российские власти не собираются. И повод всегда найдется.

-Українки завоювали бронзу в артистичному плаванні на чемпіонаті світу.

Дякую! Приємного вечора і до завтра!

Влад Пономарь