"Сьогодні в світі Вечірній блок - 18.07.2019" - Влад Пономар

"Сьогодні в світі Вечірній блок - 18.07.2019" - Влад Пономар

Вечірній блок:

Зі знаком "Мінус"➖:

✅Суд знову дозволив Онищенку брати участь у виборах.

✅Цинизм зашкаливает: Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков заявил, что могло бы стать первым шагом для нормализации отношений с Украиной.
«Возвращение Вышинского — это могло бы быть прекрасным первым шагом», — заявил Песков.

✅Опитування КМІС:
На запитання "Як ви в цілому ставитесь зараз до Росії?" 46,5% респондентів відповіли "дуже добре" або "в основному добре". Натомість, 43,6% респондентів відповіли "дуже погано" або "в основному погано".

✅Опитування КМІС:
Росія-країна агресор.
Схід України: 38.5% Згоден
49.0% Не згоден

✅Офіс президента(ОПУ) анонсував звільнення глави НАЗК.

✅МЗС України звинувачує спілку угорців у сепаратизмі.

✅Дорогами окупованого Криму:
Колишній абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі Олександр Усик відвідав Ялту в окупованому Криму. Український олімпійський чемпіон-2012 взяв участь у нагородженні призерів відкритої першості спортшколи по сумо, яке пройшло в Гаспрі на базі ДЮСК "Титан". Крім того, боксер роздав автографи, взяв участь у фотосесії та прочитав лекцію дітям життєву лекцію, а з одним із хлопців провів міні-спаринг за правилами сумо.

А порядні спортсмени вчиняють так:

UA Збірна України з пляжного футболу відмовилася їхати в Росію і пропустить чемпіонат світу.
Збірна України з пляжного футболу відмовилася їхати на відбірковий турнір чемпіонату світу в Москву. Пропуск кваліфікації не дозволить збірній України поборотися за путівку в фінальну частину ЧС-2019, яка пройде в Парагваї.

Зі знаком "Плюс"➕:

✔️Європарламент закликав Росію негайно звільнити українських політв'язнів.
Європарламент ухвалив резолюцію щодо Росії.

Резолюцією, яку підтримали 458 євродепутатів, підтверджується невизнання анексії Криму і міститься заклик до РФ негайного звільнити всіх українськи політичних в'язнів та 24 моряків. Крім того, рішуче засуджується акт агресії, вчинений РФ проти України 25 листопада 2018р біля Керченської протоки
У резолюції міститься заклик до РФ оприлюднити весь список українських полонених на Донбасі і полегшити контакти з ними. Також засуджується триваюче порушення Росією міжнародного права. У резолюції міститься вимога до РФ забезпечити міжнародний правозахисний моніторинговий доступ до окупованих Криму і Донбасу.
У резолюції наголошується, що санкції ЄС не повинні бути скасовані допоки Росія не виконає своїх міжнародних зобов'язань, у т.ч. мінські домовленості.
Так Європарламент вважає, що ЄС має бути готовим запровадити нові санкції проти РФ якщо порушення Росією міжнародного права продовжуватиметься.

UA Делегація партії "Європейська солідарність" на чолі з п’ятим президентом України Петром Порошенком у Страсбурзі переконала депутатів Європарламенту ухвалити максимально жорстку резолюцію щодо РФ.
За словами представниці команди "Європейської солідарності" Ірини Геращенко, завдяки активній роботі команди "ЄС" круглі столи, організовані лобістами Кремля напередодні голосування в Європарламенті, не мали жодного результату.
"У виступах європейських політиків максимально жорсткі і чесні заяви про агресію Путіна, незаконне утримання наших моряків і в’язнів. Як правило, на дебатах в ЄП небагато депутатів, зараз – повна зала! Україна залишається в порядку денному Європарламенту. Й дуже активно виступають наші друзі, політики, з якими вчора наша делегація мала зустрічі. Вони називають прізвища наших політв’язнів, вони говорять про повне ігнорування РФ норм міжнародного права. Євродепутати більш адекватні в своїх оцінках ситуації в Україні, російської агресії, ніж деякі українські "нові" і "не дуже нові обличчя", - зазначила вона.

UA Політики з проросійського пулу, які діють чітко за наказом Кремля, спробували нав’язати у Страсбурзі власний порядок денний, що руйнує концепцію захисту України на міжнародній арені. Про це журналістам заявив лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко, який знаходиться у Страсбурзі.
"Тільки зусиллями команди "Європейської солідарності" вдалось зруйнувати ці плани, захистити національні інтереси нашої держави та зберегти міжнародну коаліцію у новообраному Європарламенті", - заявив Порошенко.
За його словами, у Страсбург приїхала путінська "п’ята колона", оточена російськими журналістами.
"Вони приїхали презентувати себе, як проросійська політична сила, яка на сьогоднішній день має зруйнувати концепцію захисту українського інтересу в Європарламенті. Дякуючи нашим рішучим зусиллям, сьогодні ця спроба "п’ятої колони" Кремля тут, в Страсбурзі провалилася", – зауважив Порошенко.
"Сьогодні, незважаючи на те, що є розпал передвиборчої кампанії, інтереси України тут – в Страсбурзі, під час першої сесії новообраного Європарламенту. Коли ми боремося за українські інтереси на зовнішньому фронті – ми наголошуємо, всі суперечності треба відкинути і залишити всередині України. На зовнішньому фронті ми маємо виступати як єдина, злагоджена команда – в цьому і реалізується пропозиція, що наша команда готова підставити плече новій владі і не допустити прорахунків або помилок, які будуть працювати на шкоду нашій державі", - додав він.

✔️Україна ввела спецмита на скраплений газ та ДП з Росії.

✔️Дві третини українців вважають Росію країною-агресором.

Дякую! Приємного вечора і до завтра!

Влад Пономарь