"Сьогодні «Європейська Солідарність» виступає консолідатором України" - Олександр Турчинов

"Сьогодні  «Європейська Солідарність» виступає консолідатором України" - Олександр Турчинов

Якщо б всі проєвропейські патріотичні політичні сили, які на цих виборах взяли по 1-2% відсотків голосів виборців, фактично тим самим передавши голоси нашим опонентам, об’єднались навколо «Європейської Солідарності», ми разом взяли б перше місце в більшості регіонів України. Про це сказав керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов в ефірі програми "Ніч виборів із Савіком Шустером" на каналі "Україна 24".

За словами Турчинова, екзит-поли показують, що «Європейська Солідарність» отримала високий результат на заході, серйозну підтримку в центрі, але що головне, "нашу політичну силу підтримали як на півдні і півночі, так і на сході нашої країни". «Тобто, сьогодні ЄС сила виступає консолідатором країни», – зазначив він, наголосивши, що прийшов час єднатися.

 «Коли б всі патріотичні сили об‘єднались навколо «Європейської Солідарності», ми б разом взяли перше місце в більшості регіонів України. Але я впевнений, що все це попереду і Україна стане єдиною, сильною, незалежною, європейською країною», – резюмував політик.

Нинішні вибори, мабуть одні з найгірших за рівнем організації і масштабністю фальсифікації. Про це сказав керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов на брифінгу.

За його словами, головна ознака цих виборів – повернення нашої країни до масштабних фальсифікацій, як це було за часів Віктора Януковича. «При чому це відбувається у всіх регіонах нашої країни», – сказав він, пояснивши, що більшість правопорушень стосується незаконної підтримки партії влади.

Турчинов повідомив, що однією із поширених форм фальсифікації виборів є прописка наших громадян, які свідомо беруть участь у фальшуваннях, за певним місцем, де вони ніколи не були. «І сьогодні багато таких «гастролерів» їздять автобусами по країні, фактично змінюючи результати на користь тих чи інших кандидатів», – сказав він, додавши, що на цих виборах відбувається незаконна агітація за партію влади, адміністративний тиск і навіть підкуп виборців.

Також керівник Центрального штабу ЄС повідомив, що в Києві були виявлені протоколи дільничних виборчих комісій, «в яких двічі була надрукована така політична сила, як ОПЗЖ». «ТВК в Києві очолює представник «Слуги народу», і ми вважаємо, що це була свідома «помилка», – сказав він, наголосивши, що коли б ця помилка не була виявлена представниками «Європейської Солідарності», «ми могли б говорити про зрив виборчого процесу в столиці України».

«Попри те, що активістами «Європейської Солідарності» злочини документуються і передаються до правоохоронних органів, в нас поки немає фактів порушення справ проти тих, хто займається фальсифікаціями», – сказав Турчинов.

Керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» повідомив, що в штабі партії працює колл-центр, який документує порушення зі всіх регіонів України, а також прийматиме інформацію від членів дільниць щодо результатів виборів. «Наша політична сила проводить паралельний підрахунок голосів, тому ми матимемо раніше, ніж інші, інформацію стосовно результатів виборів», – сказав він.

«Це, мабуть, одні з найгірших виборів за рівнем організації і масштабністю фальсифікацій», – зазначив Турчинов, резюмувавши, «що за всі порушення рано чи пізно настане відповідальність, і всі, хто беруть участь в фальшуванні, підкупі та тиску на виброрців, будуть покарані».