Сьогодні затвердили список нових стипендіатів Харківської міської ради

Сьогодні затвердили список нових стипендіатів Харківської міської ради

Персональний список із 14 учнів шкіл, які отримуватимуть стипендію Харківської міської ради, затвердили сьогодні, 6 жовтня, на засіданні постійної комісії з гуманітарних питань, передають "Спектр новости" з посиланням на city.kharkov.ua.

Директор Департаменту освіти Ольга Деменко нагадала, що на останній сесії міськради було прийнято рішення про збільшення кількості стипендій Харківської міської ради з 250 до 264, що дало можливість зробити стипендіатами учнів вечірніх і приватних шкіл.

«Це достойні учні, деякі з них показують досить гарні результати. Нагадаю, що це дуже демократична стипендія, оскільки не ми визначаємо стипендіата, а школа разом із батьками, а ми лише затверджуємо кандидатуру. Тепер стипендію Харківської міської ради отримують учні в абсолютно всіх школах Харкова - загальноосвітніх, художніх, музичних, ДЮСШ. Ми вирішили, що буде справедливим, якщо на це невелике матеріальне заохочення зможуть претендувати учні всіх шкіл», - повідомила Ольга Деменко.

За її словами, нові стипендіати отримають у жовтні гроші за два місяці, в т.ч. за вересень.

Нагадаємо, розмір стипендії Харківської міської ради для кращих учнів шкіл міста становить 200 грн на місяць, стипендії «Обдарованість» - 400 грн (її вручають 100 учням: 50-ти школярам і 50-ти студентам), стипендії Президента України - близько 1 тис. грн.