ЄС та США об'єднані у допомозі Україні – фон дер Ляєн у розмові з Блінкеним

ЄС та США об'єднані у допомозі Україні – фон дер Ляєн у розмові з Блінкеним

Підтримка України є в центрі розмови держсекретаря Ентоні Блінкена з президенткою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн, повідомляє Державний департамент США.

Подальшу підтримку України та відданість Сполучених Штатів енергетичній безпеці Європи обговорили у розмові у суботу державний секретар США Ентоні Блінкен з президенткою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн, повідомив речник Державного департаменту Нед Прайс.

Також шеф американської дипломатії обговорив з керівницею Єврокомісії продовження координації зусиль спрямованих на те, щоб притягнути Росію до відповідальності за її війну проти України, мовиться у повідомлені Державного департаменту.

Держсекретар Ентоні Блінкен у п’ятницю заявив, що європейські союзники США повинні твердо протистояти зусиллям президента Володимира Путіна «залякати» їх цієї зими шляхом маніпулювання цінами на енергоносії.

Блінкен попередив, що російський президент Володимир Путін використовує постачання газу як «зброю». Він перекриває поставки та створює дефіцит газу в Європі, щоб натиснути на споживачів та європейські уряди.

«Президент Путін робить ставку на те, що ці дії зламають волю країн підтримувати Україну», – сказав Блінкен під час виступу в штаб-квартирі НАТО. «Він робить ставку на те, що Кремль може змусити інші країни підкоритися».

Блінкен виступив у Брюсселі наступного дня після несподіваного візиту до Києва, де він оголосив про додаткову військову допомогу Україні в розмірі 675 мільйонів доларів.

Урсула фон дер Ляєн повідомила у своєму твіті, що вона вдячна держсекретарвеві Ентоні Блінкену за інформмування про його візит до Києва та «за обмін думками щодо нашої допомоги у сфері безпеки та економіки України».

«ЄС та США об'єднані метою та діями. Ми підтримуємо Україну в її мужній боротьбі», – написала фон дер Ляєн у своєму твіті.

Фон дер Ляєн та Блінкен і обговорили важливість забезпечення стабільності та безпеки в Боснії та Герцеговині, мовиться у повідомленні Держдепартаменту.

Окремі цього, згідно з цим повідомленням, Блінкен наголосив на важливості успішного проведення Сьомої конференції щодо поповнення Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією.

Наприкінці серпня Білий дім оголосив, що 19 вересня 2022 року президент Байден прийматиме Сьому конференцію Глобального фонду, яка відбудеться в Нью-Йорку. Сполучені Штати є одним із засновників і найбільшим донором Глобального фонду, до якого вони внесли майже 20 мільярдів доларів з 2002 року.

Протягом останніх 20 років Глобальний фонд інвестував понад 53 мільярди доларів США. Згідно з повідомленням Білого дому, завдяки цьому в країнах з низьким і середнім рівнем доходу вдалося врятувати 44 мільйони життів і зменшити загальний рівень смертності від ВІЛ, туберкульозу та малярії більш ніж наполовину.