ЄС визначився зі списком країн, для яких відкриють кордони 1 липня

ЄС визначився зі списком країн, для яких відкриють кордони 1 липня

Після дебатів у Європейському Союзі дійшли згоди стосовно того, громадяни яких держав з 1 липня зможуть подорожувати до країн Шенгенської зони.

Про це повідомила ВВС.

За її даними, затверджений список складається з 14 країн.

Раніше йшлося про 15 країн, громадянам яких дозволять в’їзд до Євросоюзу, однак з остаточно затвердженого списку вилучили Китай.

Сполучених Штатів також у цьому переліку немає.

Не потрапила до цього списку і Україна.

Згаданий перелік країн, які вважаються "безпечними" щодо COVID-19 і громадянам яких дозволений в’їзд в Євросоюз, обіцяють переглядати кожні два тижні. При цьому, як повідомляють європейські ЗМІ, окрім кількості нових випадків коронавірусної хвороби, зважатимуть на тенденцію розвитку епідемічної ситуації, а також на надійність статистичних даних тієї або іншої країни.

А тим часом, оцінюючи динаміку захворюваності в Україні, Міністерство охорони здоров’я України зафіксувало стрімке зростання шпиталізованих з коронавірусною хворобою, а також кількість пневмоній. За тиждень у травні, порівняно з тижнем у червні, число українців, що захворіли на запалення легень або були шпиталізовані у зв’язку з COVID-19, зросло майже удвічі.

“Це ще раз підтверджує, що COVID-19 швидко поширюється, зростає як рівень інфікування, так і рівень госпіталізації”, - заявив на брифінгу 30 червня міністр охорони здоров’я Сергій Степанов.

Міністр також зауважив: для того, аби потрапити до країн “зеленої” зони, необхідно мати кількість активних хворих не вище 16 на 100 тисяч населення. Натомість в Україні цей показник становить уже 57 активних хворих на 100 тисяч населення.

“Тому Україна вважається країною “червоної” зони, що обумовлює обмеження поїздок українців у країни ЄС”, – сказав головний лікар країни.