«...самі по собі "національні дружини"» - Евгений Якунов

«...самі по собі "національні дружини"» - Евгений Якунов

...це не добре і не погано. Маннергейм створив свого часу територіальні загони оборони Шюцкор, які під час Зимової війни дали опір радянським військам. Але за Шюцкором не стояла жодна партія і Шюцкор не боровся з внутрішнім ворогом і тим більше з "ліберастами" у владі.

За "національними дружинами" стоїть, я так розумію, політична партія "Національний корпус" Білецького? Тобто, це, висловлюючись словами Дзержинського "збройний загін партії", який виконує не рішення державних органів, а рішення очільників партії?

Якщо так, то ми знаємо, подібні формування в історії бували. Я знаю два: ВЧК-КГБ і СС. Може, у нас щось зовсім інше, чого ніколи не було в історії? Боюся. в історії було вже все.

Якщо "збройні загони партій" у нас можливі, то можна передбачити, що скоро подібні загони матиме партія "За життя" Мураєва і рабиновича. Чи "Відродження" Кернеса (у нього вже й кадри підходящі з минулих часів лишилися).

Можливо й ліберальні партії, якихось своїх "дружинників" придумають? Охоче приєднаюся. Бо, схоже на те, що лібералів будуть бити першими.

Я ж не думаю, що право утворювати свої "дружини" дозволено тільки одній партії?

А ще Луценко висловився за те, щоб дозволити вільний обіг зброї. Ото буде веселе партійне життя!

Втім, що скаржитися? Нагадаю вже вкотре слова з книги Нобелівського лауреата письменниці Доріс Лесінг: "Будь-яка війна, навіть справедлива, повертає суспільство до варварства". А історик воєн Мартін ван Кревельд додавав: "Чим довше триває війна, тим більше жертва агресії перебирає на себе риси агресора".

Чим агресивнішим стає націоналізм в імперській Росії, тим непримиреннішим він буде у нас. Ми лише йдемо в кільватері подій.

Евгений Якунов