"Самопоміч" вимагає зниження тарифів на 40%

"Самопоміч" вимагає зниження тарифів на 40%

Фракція "Об’єднання "Самопоміч" вимагає відновлення роботи Верховної Ради та негайного прийняття разом з урядом спільної програми дій з розв'язання тарифної кризи.

Про це йдеться в заяві фракції, поширеній 6 липня ввечері.

"Уряд ігнорує те, що 99,7% всіх доходів населення йде на оплату продуктів, товарів та послуг, в першу чергу комунальних. Відсоток тих, хто робить заощадження складає лише 0,3% – це найнижчий показник, який коли-небудь фіксували", – зазначили депутати, попередивши, що вже восени наша держава може стати банкрутом.

"Самопоміч" вимагає трьох речей:

1. Зменшення тарифів мінімум на 40%.

2. Не довести країну до позачергових виборів. Для цього потрібно прийняти Закон "Про вибори народних депутатів" за відкритими списками з призначенням нового складу ЦВК.

Тарифна криза має всі ознаки перетікання в політичну кризу. Кожного дня зростає істерія щодо невідкладності дострокових парламентських виборів. Цього не можна допустити, бо це в першу чергу зруйнує і без того слабку економіку,
– йдеться в заяві.

3. Цей склад Верховної Ради має не допустити вибори на окупованих територіях, визнати реальність і розробити план повернення Криму та Донбасу через ухвалення Закону "Про тимчасово окуповану територію України".

У "Самопомочі" наголосили, що депутати фракції категорично проти блокування роботи парламенту.

"Ми вимагаємо створення і застосування будь-яких інструментів для пошуку виходу з тарифної кризи, відновлення роботи парламенту, прийняття надважливих для України законів, в тому числі і створення ТСК", – йдеться в заяві.

Нагадаємо, депутати другий день блокують президію і трибуну парламенту з вимогою пониження тарифів на газ. Зранку Парубій відкрив і одразу ж закрив засідання.

Джерело