СБУ виявила під Києвом два арсенали зброї

СБУ виявила під Києвом два арсенали зброї

СБУ у містах Бровари та Ірпінь (Київська область) протягом доби вилучило два арсенали зброї.

Зокрема, у Броварах 18 липня з незаконного обігу було вилученовогнепальну зброю, ввезену із району проведення АТО, повідомляє прес-центр СБУ.

У ході обшуків помешкань чотирьох місцевих мешканців співробітники СБУвилучили  19 гранат Ф-1 та 18 запалів до них, 3 гранати РГД-5, ручнупротитанкову гранату РПГ-40, гвинтівку системи «Мосіна», пістолет системи«Наган» та патрони різних калібрів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 263 (незаконне поводженнязі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.  Триває слідство.

Як повідомлялось, 17 липня в Ірпені співробітники Служби безпеки Українизатримали двох торгівців зброєю з великим арсеналом.

Місцевий мешканець та житель Києва намагалися налагодили нелегальнийканал постачання вогнепальної зброї, у тому числі й із-за кордону. Під часобшуків у помешканнях затриманих правоохоронці вилучили 17 бойовихпістолетів австрійської марки «Glock», понад 50 магазинів до них, десятьодиниць автоматичної зброї американського та українського виробництва, 40 тисяч набоїв різних калібрів. Співробітники спецслужби також виявили уприміщеннях устаткування для переобладнання та збирання зброї івиготовлення набоїв.