СБУ затримала бойовика Бєзлєра, який готував теракти у Дніпропетровську

Контррозвідка СБУ затримала озброєного бойовика незаконного формування "Восток", який збирав у Дніпропетровську розвіддані про стратегічні об'єкти, готуючи теракти та диверсії.  Про це повідомляє  прес-служба СБУ.

За даними відомства, мешканець Дніпропетровська, 1977 р.н., з весни минулого року був розвідником і сапером незаконного збройного формування "Восток" терористичної "ДНР".

Певний час бойовик брав участь у диверсійних акціях у складі терористичної групи "Меч" ватажка Бєзлєра.

Крім того, він готував нові диверсійні групи, був у них інструктором з мінно-підривної роботи.

Диверсант прибув до Дніпропетровська для виконання чергового завдання - планування та підготовки терактів і диверсій для дестабілізації ситуації в регіоні.

"Зловмисник мав незаконно зібрати інформацію про зведення інженерних ліній оборони і захисних споруд, а також відомості про охорону мостів, шляхопроводів та інших стратегічних об'єктів інфраструктури", - розповіли в СБУ.

У результаті спецоперації силовики затримали зловмисника невдовзі після його появи у місті.

Під час затримання при ньому було три бойові гранати та пістолет.
Також перевіряється причетність затриманого до низки диверсій на залізниці.

Зокрема, до вибуху під час слідування вантажного потягу на перегоні "Демурине-Просяна" Донецької залізниці та до закладення саморобного вибухового пристрою на залізничному перегоні у березні поточного року.


Того ж дня у передмісті Новомосковська на Дніпропетровщині на узбіччі автотраси співробітники СБУ виявили схованку зі зброєю та боєприпасами. Із ретельно замаскованого тайника правоохоронці вилучили три гранатомети РПГ, десять гранат РГД-5 із запалами та тротилову шашку.