СБУ знешкодила групу диверсантів, які готували провокації та теракти в Одесі

СБУ знешкодила групу диверсантів, які готували провокації та теракти в Одесі


Служба безпеки України
 у результаті спеціальної операції викрила терористичне угруповання, яке готувало провокації та диверсії в Одесі під час святкування Дня визволення Одеси від фашистських загарбників.
Зловмисники злочинно планували начинити саморобні вибухові пристрої цвяхами, нарізаним залізним дротом, гайками, паперовими стрічками із наклеєними металевими осколками, щоб збільшити кількість постраждалих.
Протягом доби співробітники СБУ затримали в Одесі десять диверсантів, провели двадцять обшуків, під час яких вилучено докази того, що діяльність злочинної групи координувалася представниками російських спецслужб.
Терористи діяли під прикриттям громадської організації, яка цинічно використовувала трагедію 2 травня для підбурювання громадян, розхитування ситуації. У зловмисників вилучено «калькуляцію» узгоджених з російськими кураторами провокацій, «мітингів» та «флеш-мобів», фінансування яких забезпечували спецслужби РФ.
Встановлено, що група отримувала завдання безпосередньо через створений РФ «координаційний центр», який очолює громадянка України на прізвисько «Гюрза». Відомо, що ця особа причетна до організації низки терактів в Одесі, після вчинення яких  втекла до Москви з допомогою російських спецслужб.
За рекомендаціями «Гюрзи» диверсійна група розподілялася на т.зв. «політтехнологів» та «силовий блок». У перших співробітники СБУ вилучили під час обшуків списки членів організації, «плани заходів», електронні носії інформації з матеріалами антиукраїнського характеру, сепаратистську символіку та проросійські агітки.
Бойовиків групи очолював колишній співробітник одеського спецпідрозділу «Беркут» на прізвисько «Кубінець». У нього вилучено деталі саморобних вибухових пристроїв, 5 літрів хімічної речовини для виготовлення вибухівки, пістолети, холодну зброю, пляшки із запалювальною сумішшю, бронежилети, російські прапори та «георгіївські» стрічки.
Тривають невідкладні оперативно слідчі дії із затримання усіх членів терористичної організації та встановлення їхніх координаторів.

Джерело: http://svidok.ua/