"Ще один ланцюжок беззаконня, яким діюча моновлада намагається знищувати тих, хто їй не подобається" - Юрій Бутусов

"Ще один ланцюжок беззаконня, яким діюча моновлада намагається знищувати тих, хто їй не подобається" - Юрій Бутусов

7 років тому, рівно о 6.00 8 лютого 2017-го року, підполковник 5-го управління СБУ Роман Червінський набрав телефонний номер. Він дзвонив на телефон, який знаходився біля Михайла Толстих, позивний «Гіві», командира штурмового батальйону «Сомалі» ЗС РФ, терориста, який вбивав та катував українських військовополонених. Це був останній дзвінок у житті «Гіві». В ту ж мить потужний вибуховий пристрій, встановлюваний під ліжком, розірвав терориста на шматки.

Це одна з найвідоміших та найвдаліших ліквідацій російських терористів на окупованих територіях за часи війни за незалежність.

Це не єдина вдала операція СБУ, якою керував Червінський.

Зараз полковник Червінський незаконнно затриманий за наказом президента Володимира Зеленського, слідчі СБУ та прокурори ОГПУ за наказом офісу президента сфальшували кримінальну справу проти Червінськоо, де відсутня сама подія злочину. І майже рік судді вигадують різні приводи для того, щоб незаконно тримати Червінського під вартою.

Вчора один з ключових свідків - співробітник СБУ, покази якого також повністю виправдовують Червінського, знов не прибув на суд, оскільки знову отримав термінове завдання. І Червінського знову запроторили за ґрати на два місяці, продовжили термін, тому що в черговий раз СБУ не дозволила дати свідчення своєму співробітнику. Тому що ці свідчення виправдали б Червінського.

Тобто питання у справі Червінського навіть не в тому, чи є там склад злочину взагалі - питання в тому, що влада не дає можливості громадянину України, військовослужбовцю, відзначеному державними нагородами, захищатись у суді, позбавила його гарантованих Конституцією прав.

Зеленський руками Єрмака, Татарова, Генпрокуратури, СБУ та суддів відверто порушує закон та порушує елементарні процесуальні норми. Проти Червінського діє реальне злочинне угруповання у владі, яке порушує усі норми законодавства, щоб обмежити свободу громадянина України із власних політичних амбіцій.

Це дуже соромно. Це ще один ланцюжок беззаконня, яким діюча моновлада намагається знищувати тих, хто їй не подобається.