«Ще раз про "Втому заходу та розчарування Україною"» - Олег Пономар

«Ще раз про "Втому заходу та розчарування Україною"» - Олег Пономар

Чи вистачить у Заходу терпіння стосовно України. Чи втомився Захід від України? Чи втомиться? Чи розчарувався? Чи розчарується? Знову одні і тіж питання. Можливо, вкиди. Можливо, нові читачі. Гаразд. Ще раз. Всоте.

У світі склались потужні геополітичні пердумови для виходу країн колишнього СРСР з-під протекторату Москви. Ці передумови визначено потужними економічними, воєнними та історичними фактами.

Україна має стати частиною військової машини Заходу. Україна має стати частиною спільного ринку Европи. Так каже історія, зараз — друга хвиля після розпаду СРСР.

Вже є безвіз. Вже Україна — асоційований член Евросоюзу. Вже відома дата, до якої Україна має бути готовою до НАТО.

Як можна втомитись від поступу історії? Наш потяг рухається шляхом країн Балтії — до НАТО та ЕС. Потяг може зупинятись, екіпаж може відпочивати. В екіпажі може мінятись персонал, на кінцевій зупинці його можуть зустрічати різні люди.

Але втомитись і розчаруватись від цього неможливо. У цей шлях вкладено величезні ресурси. Цей шлях неможливо обірвати чи розвернути. Потяг мусить прийти до місця призначення. І він прийде. Це ж так просто.

Олег Пономар