«ЩЕ ТРОХИ РАШАҐЕЙТУ» - Олег Пономар

«ЩЕ ТРОХИ РАШАҐЕЙТУ» - Олег Пономар

Майкл Коен — багаторічний адвокат та консільєрі Трампа, а тепер і його нічний жах. Про що мова.

Спецпрокурор Мюллер розслідує справу Коена.

ФБР і прокуратура Нью-Йорка розслідують справу Коена (саме вони робили в нього обшук), тут усі темні справи — бізнес, зв'язок з Трампом, тощо.

Цивільний позов від Стефані Кліффорд (якій Коен заплатив $130,000 за мовчанку про "зв'язок" з Трампом) з метою розірвати угоду про мовчанку.

Я писав, що Коен любив записувати розмови з усіма. Також я писав, що ФБР це знало і цілеспрямовано (була "наводка" від друга) хотіло їх вилучити, тому суддя й дав ордер на обшук. Так ось, цю інформацію повністю підтверджено. ФБР вилучило 16 (шістнадцять!) телефонів Коена (більшістю він вже давно не користувався, але зберігав). На них є розмови з Трампом теж.

У процесі щодо порноакторки Коен скористався п'ятою поправкою Конституції, яка дозволяє не свідчити проти себе. Ставлення до осіб, які цим користаються, в Америці є негативним. Це означає, що особа має що приховувати, бо винна. Таким чином, цей цивільний процес вплине на майбутній кримінальний процес, в який перейде розслідування прокуратури та ФБР — довіри до Коена немає, судитимуть його безжалісно й копатимуть глибоко.

Вчора Трамп на каналі Fox знову істерично захищав Коена, але робило та робить ситуацію для них обидвох ще гіршою.

Стосовно Мюллера я не прогнозую його звільнення у недалекому майбутньому. Але зауважу, що Мюллер передбачив і такий варіант, і про всяк випадок перестрахувався.

Олег Пономар