"ЩО ХОЧЕ СКАЗАТИ СІРОЖА ЛЕЩЕНКО?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЩО ХОЧЕ СКАЗАТИ СІРОЖА ЛЕЩЕНКО?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Великий український залізничник Сірожа Лещенко повідомив "бабах" - Ринат Ахметов придбав своєму сину віллу на околиці Женеви. За 2 мільярди грн.
"І що?" - запитали навіть не здивовані громадяни. А насправді - і що? Після всієї нерухомості Коломойського заарештованої у США, включаючи 22-поверховий офісний центр 55 Public Square у Клівленді, вілла для сина Ахмєтова якось навіть не вражає. У чому справа?
Читачі! Ви не розумієте істиного месседжа Сірожи Лещенко! Він не своїм збуренням з вами ділиться! Він пояснює масштаби того, наскільки панове кріпаки подбали про добробут своїх панів у 2019 р. Він дякує їм за те! Пояснюю на пальцях.
Звідки в нас такий шалений розрив між багатством олігархів та злиднями пересічних громадян? Причин дві - це приватизовані у 90-х старі совкові підприємства металургії та хімії, плюс традиційно низька ціна на газ - найбільшу складову собівартості тих підприємств. В розвиток своїх підприємств олігархи не інвестували, бо газ - дешевий, а зарплатні у працівників - низькі. З/п у працівників низькі тому що знову таки, газ дешевий, відповідно комуналка у працівників низька. Платити більше потреби теж нема, совкова технологія високої кваліфікації не потребує, обходитися можна працівниками рівня зеків ГУЛАГу.
А продукцію олігарахи продавали за кордон - за буржуйськими розцінками, сформованими виходячи з як раз з дорогих енергоносіїв і кваліфікованих працівників, що працюють на сучасному обладнанні. Знову таки через високі енергоносії.
І все добре, крім одного - різницю цін на енергоносії між нами і Заходом покривала держава, грішми з європейських кредитів. А ще - "взаємовигідно" відмовляючись від шматків нашого суверенитету в переговорах з Москвою.
Завершитися це мусило очікуваним - поглинанням України Москвою. Але сталися Майдан та війна - і Україна почала купувати газ у Європи. А Європа в обмін на свою допомогу зажадала аби ціна на газ для українців стала така сама як для європейців. Чому?
Аби українці збагнули, що вони мусять заробляти більше. Що їхня проблема не в тому що висока комуналка, а в тому що вони мало заробляють.
Для того, аби українці зажадали аби олігархи зайнялися модернізацією своїх виробництв - гроші у них є. Аби виробництва олігархів стали газу споживати менше, працівникам платити більше, стали конкурентними і почали інвестувати в розвиток. Тобто - як на Заході.
До речі, підприємств Гладковскього та Порошенка (наприклад) все це не стосувалося. Вони від газу не залежать. Їхні підприємства кондитерки і автопрому сировину мають значною мірою привозну, обладнання сучасне, в розвитку вітчизняного виробництва і зростанні добробуту громадян вони зацікавлені напряму. Стосувалися такі претензії підприємств металургії та хімії - головних експортних галузей економіки України.
Але!
Український громадянин не послухався порад презренного Заходу. Він не вимагав у українських олігархів модернізації виробництв! Український громадянин сів вдома до телевізора - і подивився "Слугу народу". Український громадянин гарно засвоїв тезу про "бариг і мародерів", пішов на вибори і проголосував за коміка, якого йому услужливо підсунули олігархи Коломойський та Пінчук.
І от тепер - все чудово. Наступив кінець епохи бідності і зубожіння - кожен Ахметов вам підтвердить. Ахметов купує за 2 мільярди віллу сину на околиці Женеви - і не боїться ніяких санкцій РНБО (там ідіотів нема - Ахметов в курсі). Пінчук продає "Укрзалізниці" колеса по фантастичних цінах. Великий заліжничник Сірожа Лещенка сидить в УЗ на посаді з з/п у 300 тисяч грн. Навіть Коломойський чхати хотів на всі санкції США - прождовжувати дерибанити "Центренерго" і збільшувати борги по з/п перед шахтарями, йому не заважають ніякі санкції.
Зроблено все це руками українських громадян - які уже платять за комуналку у 1,4-2 рази більше ніж в часи Порошенка.
Хіба українські громадяни - не душки? Хіба не молодці? От саме це й хотів їм сказати власник багатьох квартир Сірожа Лещенко! А ви що подумали?