Що може означати збиття білоруською авіацією БПЛА Shahed

Що може означати збиття білоруською авіацією БПЛА Shahed

Вночі у білорусі, ВПС РБ зробили те, що досі не зробили ВПС ні Румунії, ні Польщі… Вони збили дрон-камікадзе Shahed-136.

Тобто російські дрони іранського виробництва, які регулярно залітали в повітряний простір РБ, вперше було збито ВПС РБ.

Із цього випадку можна зробити кілька висновків.

Перший – якщо транзитний проліт через територію білорусі було узгоджено, то збиття дрона-камікадзе могло бути викликане тим, що сам об’єкт втратив управління і після погодження з “кураторами” було прийнято взаємне рішення про знищення потенційно небезпечного некерованого об’єкта.

Другий – керівництво РБ не було повідомлено про те, що цієї ночі через її повітряний простір пролітатиме дрон-камікадзе Shahed-136 і зробило самовільний крок у питанні нейтралізації об’єкта.

Люди, які добре розуміються на термінології, зауважать, що “кілька” – це більше двох, тобто “пари”, а я навів саме два конкретні приклади можливої ​​ситуації. Іншими словами, можливо, був ще якийсь чинник? Так, але хто його знає.

Цікаво, чи Мінськ викличе російського посла “на килим”, у зв’язку з інцидентом? Швидше ні, ніж так, але білоруські пілоти виявилися куди продуктивнішими за колег із НАТО, яким то погодні умови заважають, то в кокпіті стегна заважають збивати дрони-камікадзе.