«ЩО НАСПРАВДІ СКАЗАВ КУРТ ВОЛКЕР ПРО СИТУАЦІЮ НА ДОНБАСІ?» - Олег Пономар

«ЩО НАСПРАВДІ СКАЗАВ КУРТ ВОЛКЕР ПРО СИТУАЦІЮ НА ДОНБАСІ?» - Олег Пономар

Всі носяться сьогодні соцмережами вирваною [деякими "недорогенькими" журналістами] з контексту фразою Курта Волкера, що Україна "не зможе повернути захоплені території". Але ніхто не хоче вникати у питання.

Потім Волкер каже, що Московія сьогодні є надто сильною. Що це означає?

Це означає що СЬОГОДНІ Україна не може повернути захоплені території ВОЄННИМ шляхом (інакше би він не казав, що надто сильна).

Але якщо не воєнним шляхом (сьогодні), то тоді дипломатичним і політичним. Значить, миротворці та санкції. Адже далі Волкер і каже про те, що США чекають на поступки від Москви стосовно миротворців. І саме сьогодні (вчора) США оголошують, що Державний департамент починає готувати новий санкційний пакет. А далі Волкер каже, що США дадуть Україні ще більше зброї (включно з джавелінами).

І що це все означає, якщо скласти докупи? Це означає, що надалі ми рухаємось таким самим шляхом, як і до сьогодні. Московії — санкції, Україні — зброю. Ці два тузи мають мотивувати Кремль погодитись на миротворців за українсько-американським сценарієм. Водночас, Україна має зміцнювати своє військо, і можливо завтра Волкер скаже, що Московія вже не настільки є сильною порівняно з Україною?

Плюс додайте до цього, що я писав напередодні — ми не маємо права програти вибори президента у березні.

Ось такою є вся картина. Без драми.

Олег Пономар