Що обов'язково повинно бути на новорічному столі 2021

Що обов'язково повинно бути на новорічному столі 2021

2021 рік буде роком Білого металевого бика. Усі суєвірні люди стверджують, що не можна мати червоних елементів у декоруванні столу, інакше це розізлить примхливу тваринку. Ми ж у таке не віримо, тому вирішили порадити вам, які гостинці краще поставити на святковий стіл.


Так, символу року сподобається велика кількість на столі зелені, грибів, овочів і фруктів. Припустимо присутність в меню м’яса (але не яловичини або телятини) і молочних продуктів, а ось страв з желатином бути не повинно, адже його роблять з кісток парнокопитних тварин.

Овочеві тарілки
При зустрічі наступаючого нового року овочева нарізка виходить на перший план в меню серед інших закусок, Адже символ 2021 року любить похрумтіти свіжими овочами.

Оформлення такої страви передбачає використання свіжої зелені: кріп, петрушка, базилік та інше. Можна в центрі тарілки поставити невелику ємність з соусом, який буде доповнювати смак овочів.

Сирні тарілки
Цей вид закусок смачний спосіб подякувати щуру (символу, який минає) за все хороше, що сталося з нами в минулі 365 днів. Зовсім не обов’язково шукати для оформлення красиве блюдо сервіровки, досить естетично сири будуть виглядати на круглій дерев’яній обробній дошці.

Нарізати їх можна тонкими пластинами або кубиками, а подавати з оливковою олією, горіхами і свіжими фруктами.

Ковбасні нарізки
У меню на Новий Рік 2021 до ковбасних нарізок пред’являються додаткові вимоги щодо складу ковбас. У ньому не повинно бути яловичини, телятини або субпродуктів великої рогатої худоби.

Символу наступаючого року не сподобається, що за святковим столом їдять його одноплемінників.

Оригінальні закуски
Крім різних тарілок (сирних, овочевих, ковбасних) можна зробити різні нескладні в приготуванні закуски, які стануть прикрасою новорічного меню. Це можуть бути тарталетки з різними начинками, Діди Морози з фаршированих помідорів, ялинки з тонких огіркових слайсів на паличці або у вигляді невеликих сирних конусів рубленої зелені. Ідеї для їх створення можна почерпнути на наведених нижче фото.

Новорічне меню неможливо уявити без різних салатів. Що це буде – традиційний Олів’є або новий рецепт – не має особливого значення. Важливо використання серед інгредієнтів овочів і відповідні оформлення страви.

Салат «Червона шапочка»
Заміною класичного новорічного Олів’є в меню може стати смачний листковий салат з зернами граната.

300 г м’яса курки;
250 г картоплі;
200 г моркви;
250 г майонезу;
4 яйця;
150 г мармурового сиру;
1/2 граната;
50 г фундука.

Як по-новорічному оформити салат?
Салат «Червона шапочка» гарний вже сам по собі, чого не скажеш про інші більш звичні новорічні закуски, але і їм можна надати більш естетичний вигляд:

– можна просто викласти салат в порційне кільце і прикрасити свіжою зеленню;
будь-салат можна сформувати у вигляді кільця, яке великою кількістю свіжої зелені перетворити в різдвяний вінок;
– якщо формувати закуску за допомогою глибокої миски, то на блюді сервіровки з неї можна зробити ялинкову кулю, для прикраси якого підійдуть зерна граната, консервована кукурудза або зелений горошок.

Новорічні гарячі страви 2021.
Одними закусками і салатами в рік Бика не обійтися, центральне місце на столі завжди займає гаряче. Нижче наведені рецепти таких страв, які не складно приготувати, і які доречні в святковому меню.

Курка з лимоном, часником і білим вином.
Без тривалих приготувань можна зробити запечену в духовці курку з лимоном у винно-часниковому соусі.

Птах за цим рецептом виходить надзвичайно соковитим і ніжним. Нам знадобляться:

1,5-1,7 кг курки;
1/2 Лимона;
400 мл готового курячого бульйону;
100 мл білого сухого вина;
30-50 г розм’якшеного вершкового масла;
1 головка часнику;
2 гілочки розмарину;
1-2 лаврових листка;
сіль, перець.

Торт без випічки з лаймом
Напередодні новорічного застілля духовка буває зайнята приготуванням гарячого або гарніру, і не залишається ні часу, ні місця для випічки торта.

200 г пісочного печива;
100 г вершкового масла;
500 г жирної сметани;
150 г вершкового сиру або жирного сиру;
120 г цукру;
10 г желатину;
1 лайм;
зелений харчовий барвник.

Для новорічного меню можна приготувати прості десерти, але прикрашені в новорічній тематиці. Наприклад, можна спекти печиво у вигляді зірочок (не обов’язково імбирне) і зібрати з нього солодку новорічну ялинку або просто прикрасити білою глазур’ю за аналогією зі сніжинками. Желе можна залити в порційні силіконові форми півсфери, які за допомогою шоколадного декору перетворити в ялинкові кулі. Красиво виглядає і листкове желе в формочках для кексів.