"ЩО ПОРОБИШ? ЖВАНІЯ!" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЩО ПОРОБИШ? ЖВАНІЯ!" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Колишній нардеп Давид Жванія розродився черговою порцією одкровень про «темне минуле» Петра Порошенка. Одкровення ті виявилися настільки нудними і пісними, і так суперечать іншим відомим фактам, що їх проігнорувало чимало навіть прокремлівських і фанатично зелених телеграм-каналів. Та очевидно, ці відосики Жванії – не останні. Викликані вони бажанням, яке мов наркотик діє на всіх колишній політиків – жагою повернутися у гру. І попередні кар’єра пана Давида чітко показує – засобами він не перебирає.

Давид Жванія, який зараз «викриває Порошенка» ще у 2004 році був з Порошенком однопартійцем і колегою – вони обоє були членами політради партії «Наша Україна» і керівниками штабу кандидата у президенти Віктора Ющенка. Тоді Жванія доклав всіх можливих зусиль, аби не пустити у владу Віктора Януковича і зробити президентом Віктора Ющенка. Проте.

Вже у 2008 році той самий Жванія заявив, ніби отруєння Віктора Ющенка у 2008 році було фальшивкою і так само як зараз заявив про готовність співпрацювати зі слідчими органами. Що за запаморочення зійшло на Жванію стало очевидно у 2012 р. коли на парламентських виборах Жванія вже був членом Партії Регіонів.

З ПР Жванія вийшов після побиття студенів на Євромайдані – водночас з Інною Богословською і вже після відставки Сергія Льовочкіна. Те що справа іде до революції тоді було зрозуміло навіть частині «ригів». За словами нардепа Вікторії Сюмар (посилання внизу) всі байки Жванії про нібито його участь в подіях Революції Гідності – брехня від і до. В керівничих організаціях Майдану його не було як таке. Жванія тоді активно намагався вийти на контакт з лідерами Майдану і весь був сповнений бажань повернення в органи влади. Але – не повернувся. Лідери Революції гідності вже гарно знали йому ціну і зв’язувати з ним знову – не забажали.

І от – одкровення. Все б добре, але Жванія практично повторює тези Москви, про те що Майдан був державним переворотом. І се б добре, якби не факт, що за останні три роки через Мінськ Жванія 65 разів літав до Москви.

Мороз, Вітренко, Симоненко – згадайте яких зусиль вони до вкладали знову й знову аби повернутися в політику. Погляньте як Юлія Тимошенко знову й знову чіпляється за владу що упливає від неї. Влада п’янить. Їм хочеться бути владою. Питання лише у ціні.

А Жванія… Що тут скажеш? Він – Жванія.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко