"Що така відстала країна, як Росія, забула в квітучій Україні? Окрім наших холодильників?.." - Олена Кудренко

"Що така відстала країна, як Росія, забула в квітучій Україні? Окрім наших холодильників?.." - Олена Кудренко

Я подивилася цей сюжет, про російську родину, яка від міністерства оборони росії отримала гроші тільки на домовину та пам'ятник. В сюжеті холодильник з наліпкою на українській мові. Мародери прокляті... Бідкаються, що їх держава кинула на гроші за вбитого сина.


Але я про інше. В родині п'ятеро своїх дітей. Вони всиновили ще трьох, про одного з яких і йде мова в відео. Дерев'яний будинок, бур'яни на ділянці, туалет на вулиці, обов'язковий телевізор.

Взяли дітей, та виховали з них мародерів та вбивць. І такі вони в сюжеті бідні-нещасні, що розраховано ж на співчуття. Але холодильник явно з України, і питання вголос: "за что? Он же нікому нічєго плахово нє сдєлал..." 21 рік. В 19 років підписав контракт з російською армією. Вмер. Вони, як нерідні родичі, не отримали від Путіна нічого.

Паркан не фарбований і валиться додолу. В родині 8 дітей, більшість з яких дорослі хлопці - і лежать перед телевізором. А будинок та паркан хай валиться. Заростає бур'яном ділянка. Ні теплички нормальної, як в Україні, ні асфальту, ні плитки, укладеної перед будинком, ні сарайчику з інструментами, ні утеплення фасаду, ні пластикових вікон, ні гаражу хай на скромну автівку, на яких наші пенсіонери їздять на місцеві ринки. Ні кошиків з квітами на підвіконнях зовні. Ні ламінату на полу. Ні лінолеуму навіть, хоча в Україні таке - минуле століття.

Та багато чого муляє. А місто - де кав'ярні на кожному кроці? Де продавці морозива, де квіти у кіосках? Де кафе, де маленькі фірмові магазинчики з м'ясом та молочкою? Де все те, що так наповнює життям наші українські міста???

Що така відстала країна, як Росія, забула в квітучій Україні? Окрім наших холодильників?..