Що воно верзе? Які "перші дзвіночки"? - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Що воно верзе? Які "перші дзвіночки"? - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Їм чотири місяці з кожної праски волали, що Росія атакує. Їх попереджати за ПІВТОРА місяці до вторгнення приїжджав особисто директор ЦРУ Роберт Бьорнс.

Вона провели евакуацію установ, але НЕ провели евакуацію жінок і дітей з напрямків головних ударів. Вони НЕ вивели своєчасно частини ЗСУ в прикордонні райони і НЕ дали їм закріпитися, і тому ворога під Києвом зупиняли в міській забудові повній мирних мешканців.

Через це сталися Буча, Ірпінь і Бородянка.


Перші дзвіночки? Так, я знаю чому вони розповідають цю дурню. Їм до сказу треба аби українці ЗАБУЛИ те що відбувалося до і в перші дні вторгнення. Вже повірте - не забудуть. Ми поставимо дуже багато питань. Неймовірно багато.

У т ч про перші дзвіночки.

За дикою заявою Кулеби визначився і сам преЗЕдент.

В інтерв'ю "Вашингтон пост" Зеленський заявив, що якби влада попередила українців аро військову загрозу ще у жовтні, то Україна протрималася б лише 3 дні. Бо сталася б масова еміграція, обвалилася б економіка і Україні був би гаплик.

Тобто ви оцінили? Почалася війна і НЕ сталося масової еміграції - стався масовий похід людей в ЗСУ і в тероборону. А от якби людей попередили, то...

Якщо ви не зрозуміли, то Зеленський заявив, що Буча, Ірпінь і здача в полон захисників "Азовсталі" були ПОТРІБНІ! Без них, мовляв - ніяк. Бо інакше Україна і трьох днів не протрималася б...

Коротше. Я не буду аналізувати цю нахабну брехню. Зеленський просто цинічно бреше.

Мені розповідали солдати 72-ї бригади з якими я зараз служу. Зранку 24 лютого бригада заходила в Київ аби зайняти позиції навколо столиці, а назустріч їй валив потік цивільних, які з Києва тікали. В таких умовах вийти на позиції, ще й протягти техніку, вдалося виключно завдяки ініціативності офіцерів і сержантів 72-ї.

Так от якби керівники країни ще в жовтні попередили б провійськову загрозу, цього не було б. Бо 72-а не проривалася б через Київ - вона стояла б на вичисленному розвідкою напрямку удару росіян, окопана, посилена технікою і артою. А аеродроми в Києві і поруч, перебували б під посиленою охороною нацгвардії, ССО і ППО.

Бучі та Ірпеня тоді б не сталося, бо до них росіянам довелося б іти проламуючи оборону ЗСУ. А у Харкові, Чернігові та Сумах втрати були б у рази менші, бо жінки і діти перебували в евакуації, плани якої були б зазделегідь складені, а евакуація вчасно проведена. Власне, як це робиться зараз.

От що було б. Але. "Ми можемо збільшити армію удвічи, але тоді ми не зможемо будувати дороги" - от що казав Зеленський напередодні вторгнення. Дороги його тоді цікавили, а не ваша безпека. Здогадайтеся чому.

Але пропоную шанувальникам ЗЕ продовжувати вірити їхньому кумиру. Ваших родичів закатували в Бучі? Вашу домівку зруйнували? Ваші рідні потрапили під обстріл і стали каліками? Це була така необхідна жертва! Зеленський так каже!