"Щодо ситуації на Херсонщині" - Петро Шуклінов

"Щодо ситуації на Херсонщині" - Петро Шуклінов

Наразі схоже, що росіяни проводять інформаційну спецоперацію, мета якої незрозуміла / має декілька цілей.

Розмови про ГЕС, про "брудну бомбу”, про відступ росіян без бою - все це виглядає як набір хаотичних приводів.

Тим часом росіяни укріплюють позиції під Херсоном. Щось виводять, щось заводять. Але наразі масованого відступу немає. Тож або виводять цінних, а лишають жертв. Або це просто спроба спровокувати передчасний наступ (вдавай з себе слабкого, щоб привабити ворога в потрібний час - Сунь Цзи).

Мої думки щодо цього напрямку не змінились. Я вважаю, що поки ми не вийшли на мости і переправи - росіяни будуть триматись за Херсон. Легкої ходи на місто не буде, поки для росіян немає загрози оточення.

Але, як і раніше, я впевнений, що росіяни здадуть окуповане місто. ЗСУ звільнять Херсон. Росіяни, в свою чергу, коли зрозуміють, що всі шанси втримати Херсон марні, спробують застосувати сценарій, який дозволить їм пояснити відступ внутрішньому споживачу.

Цілком ймовірно, що росіяни спробують застосувати одразу всі важелі з метою вплинути на морально-психологічний стан українського опору. Наприклад, підрив ГЕС, застосування ядерної зброї та масований ракетний удар одночасно.

Я умисно розглядаю найбільш божевільний сценарій. Втім, притомних сценаріїв у росіян не залишилось. Відступ з України за життя Путіна - неможливий сценарій.

На Росію, тим не менш, чекає поразка. Путін немає шляху до перемоги. Все, що він робить, лише ускладнює його становище. Його армія замерзає в полях. Мобілізовані масово помирають. Якісна бойова техніка закінчується. Забезпечення відсутнє.

Врятувати Путіна від очевидної поразки ще на кілька місяців (тобто подовжити хаос війни) може лише божевілля. Божевільний крок. Який саме - побачимо вже, думаю, скоро.

Проте не треба боятись. Ми з вами пройшли тяжкі місяці. Наша мужня армія зломила хребет професійної російської армії. Щоб не зробила Росія - ми встоїмо і переможемо. Всі українські міста, які досі під окупацією русскіх нацистів, будуть звільнені.

Вірте в себе. Вірте в ЗСУ. Все буде так, як вирішать Збройні Сили України.