"Щодо телеграму" - Богдан Буткевич

"Щодо телеграму" - Богдан Буткевич

ІМХО є 2 версії подій.

1. Дуров виправдав своє прізвище і повів себе як класичний рашист. Тобто, тупо забив на елементарні норми безпеки та сподівався на "авось". Ну, й вірив у власну крутість. Приблизно як пуйло 24 лютого 2022 року.

Тому й поперся у Францію, хоч і знаючи, що там його чекають. Адже телеграм - це ніякий не "зручний месенджер", а смітник з продажу наркотиків, зброї та переговорів терористів. Та контролю ФСБ за любителями інфо-ерзацу.

А ЄС якраз нарешті взявся наводити лад з регулюванням соцмереж. От і попався дурень " как кур в ощип" - як кажуть в рідному для Дурова запорєбрікє.

Насправді, цілком вірогідна версія.

2. Це завуальована втеча Дурова від своїх кураторів з ФСБ. Адже після його зустрічі з ними в Баку нещодавно підчас візиту туди пуйла, йому могли висунути якісь дуже жорсткі умови. За невиконання яких у рашистів завжди вбивають.

З якихось причин Дуров вирішив, що йому безпечніше здатися в руки західного правосуддя. Краще посидіти як Асандж чи Сноуден. Зате лишитись живим. І сподіватися на якусь угоду зі слідством.

Не менш ймовірна версія.

Яка з них правильна - поки зарано судити.

Але що я точно можу сказати.

Я вже з рік щонайменше повторюю, що золотий час телеграму скінчився. Далі - тільки вниз.

Ця історія вже стала тригером. Як тільки телега перестане бути безконтрольним смітником, в якому хайпують всякі аноніми - вони одразу програє конкуренцію.  

І не треба мені про зручність. Той же Вайбер чи Вотсап зробили величезний крок вперед і нічим не поступаються.

Окремою і дуже приємною частиною історії є істерика у ватної паторочі типу максіка назарова/свєти крюкової та на телеграм-помийках Банкової - типу даши зарівної (вертикаль) та інших гівно-помийках типу трух, джокєров та карточних офісів.

Гівноїди відчувають, що їх час - минає. Що безконтрольний хайп на ракетах та лайновкидах типу в анонім-режимі - близький до завершення.

А далі виявиться, що всі ці суто телеграм-діячі - бездарні аматори. Які надували щоки в умовах безконтрольності. Які привели сюди це рашистське лайно для того, щоб хакнути мозок людям і не працювати в нормальних умовах медіа-конкуренції.

Тому, ОПня прикладе всіх зусиль, щоб телеграм не контролювався в Україні - адже це їх поле і єдиний ще живий спосіб впливу на аудиторію. Кістьми ляжуть, щоб ще хоч трохи похайпувати на лайні. Тому не вірю, що Зе і Ко до кінця його каденції допустять прийняття закону про регуляцію чи заборони тг.

Але бульдозер обставин їм вже не зупинити.

Кароч, як би не закінчилася ця історія - мені все нравицця.

ФСБшне лайно телеграм йде на дно. Як і ті, хто зробив на нього ставку. І від недоумства, і через злі наміри.

Гарний день.

Приємно виявитися правим в усьому. Не піддатися на загальний хайп. І тепер з повною правотою заявити, як я казав ще у 2019-му, коли всі наввипередки бігли робити собі канальчик.

Тож, повторюю знову і знову: телеграм - рашистське лайно.

Тому у мене ніколи не було і не буде там ніякого каналу.

Видаляйтесь звідти. І вимийте після цього руки та телефон, якщо ви там були.