"ЩОДО ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ПІДТРИМКИ" - Олег Шарп

"ЩОДО ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ПІДТРИМКИ" - Олег Шарп

Меркель через який час залише канцлерське крісло - вже є її офіційна заява. Найбільш ймовірною (за думкою багатьох експертів) її наступницею є Аннегрет Крамп-Карренбауер - колишній міністр праці, міністр з питань сім'ї, соціальних питань, профілактики та спорту.
Так от, цей політик, який наразі є кандидатом на посаду голови партії Християнсько-демократичний союз Германии (ХДС), заявила про можливість та необхідність введення блокади для російських суден з Азовського моря.
Якщо я не помиляюсь, про такі заходи до цього дня говорили лише британські високопосадовці. І якщо така ініціатива буде підтримана політичним істеблішментом найбільш впливової європейської країни, до її впровадження залишиться один крок - скільки б не "бикував" Пиня з пітерського підворіття.

І ще.. Величезна дяка фрау Меркель за послідовну політику стосовно України. Але вона, вихідець зі Східної Німеччини, завжди намагалась і намагається сидіти на шпагаті між західними цінностями, німецьким бізнесом та генетичною памяттю совкового минулого. Мабуть настав час німецьких політиків, світогляд яких формувався на тлі російського знущання над міжнародним правом в останні 5 років. Але вирішувати, звісно, німцям.

До речі, Дональд Туск запевнив, що в грудні ЄС продовжить санкції щодо Росії - тут без варіантів. Найбільше ж здивував Орбан, який заявив, що у цьому "конфлікті" Угорщина повністю на стороні України - отаке перевзування у повітрі!)
Але нам своє робити... І будувати Європу, перш за все, у своїх головах. Переможемо.

Helgi Sharp