"Щодо залучення північнокорейських солдат до війни в Україні" - Олег Шарп

"Щодо залучення північнокорейських солдат до війни в Україні" - Олег Шарп

Питання дуже серйозне. За даними російських джерел, близьких до військового командування, масштаби запланованого перекидання північнокорейських військових до Росії значно перевищують раніше озвучені цифри. Замість заявлених 12 тисяч солдатів, до кінця 2024 року на територію РФ може бути перекинуто до 100 тис. військовослужбовців КНДР.

Перекидання буде здійснюватися в кілька етапів:

— Перший контингент з 1500 бійців спецназу вже прибув до Владивостока і проходить підготовку на російських військових базах Далекого Сходу.

— До 1 листопада планується завершити передислокацію ще близько 10 тис. військових, які будуть направлені до Курської області.

— Протягом листопада-грудня очікується прибуття основної частини контингенту — до 90 тис. військовослужбовців різних родів військ.

На цьому тлі Голова Комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер вимагає від Білого дому негайно скликати секретну зустріч щодо відправки Пхеньяном солдатів на російсько-український фронт. Тернер також закликав до негайного проведення секретного брифінгу в Комітеті з розвідки Палати представників з цього приводу.

Від себе хочу додати, що таке масштабне залучення іноземних військових свідчить про серйозні проблеми з мобілізаційним ресурсом у самій ерефії. З урахуванням того, що путін категорично не хоче проводити мобілізацію серед росіян, північнокорейські вояки виявились останнім варіантом поповнення його війська.

Раніше від такої пропозиції відмовились Пекін (хоча залучення корейців не могло відбутись без його мовчазної згоди) і Тегеран. Погодились, правда, Куба і Нікарагуа, але то несерйозно.

Таким чином путін пускає у хід останній людський резерв. Йому важливо протриматись до весни і встигнути захопити до цього часу якомога більше територій. Бо далі вступають у дію численні фактори, які гратимуть не на користь кремля