Сенат оголосить перерву в розгляді справи щодо імпічменту Трампу у зв'язку з шабатом

Сенат оголосить перерву в розгляді справи щодо імпічменту Трампу у зв'язку з шабатом

У розгляді справи щодо імпічменту екс-президента Дональда Трампа в Сенаті буде оголошена перерва з вечора п'ятниці до вечора суботи на прохання одного з адвокатів Трампа, який дотримується шабату.

Про це повідомив в неділю прес-секретар лідера демократів в Сенаті Чака Шумера Джастін Гудман.

«Ми поважаємо це прохання і, звичайно ж, задовольнимо її», - заявив Гудман.

Адвокат Трампа Девід Шон у вівторок направив лист Шумеру та іншим сенаторам з проханням призупинити розгляд по імпічменту на час шабата, який починається із заходом сонця в п'ятницю і завершується з заходом сонця в суботу.

Одноденна пауза викликає питання про те, як довго триватиме розгляд, який має розпочатися в Сенаті у вівторок, 9 лютого. Наразі засідань Сенату в тиждень з 15 по 21 лютого не планується.

Демократи і республіканці заявляють, що вони сподіваються завершити розгляд справи щодо імпічменту в Сенаті швидко. Разом з тим, президент Джо Байден також хоче домогтися якнайшвидшого схвалення своїх кандидатів на державні посади в Сенаті і прийняття пакета допомоги в зв'язку з коронавірусом в розмірі 1,9 трильйонів доларів.

Гудман також повідомив у неділю, що досі тривають обговорення структури розгляду справи щодо імпічменту.

Трамп став першим президентом в історії США, якому імпічмент був оголошений двічі. У січні Палаті представників звинуватила його в підбурюванні до заколоту, яке призвело до штурму Капітолію його прихильниками.

Адвокати Трампа і низка республіканських сенаторів оскаржують конституційність розгляду. За їх словами, Сенат не має повноважень розглядати цю справу, оскільки Трамп залишив свій пост і не може бути усунений.

Для визнання Трампа винним необхідно, щоб це рішення підтримали дві третини зі 100 сенаторів, а це означає, що до всіх 50 демократів повинні приєднатися як мінімум 17 їх республіканських колег.