Середа, 2 березня - Igor Aizenberg

Середа, 2 березня - Igor Aizenberg

Слава Україні!

Слава захисникам України та усієї сучасної цивілізації!

Замість американських новин, просто дві цитати з того, що було сказано у середу, 2 березня:

* Президент Джо Байден, виступаючи у Вісконсіні:

«Зараз путін ізольований від світу як ніколи. І ми й надалі будемо допомагати українському народу, який захищає свою країну, та допомагати йому полегшити їхні страждання під час цієї війни.

Коли буде написана історія цієї епохи, Україна залишить Росію слабшою, а решту світу — сильнішою.

Вони, українці, дивовижні люди! Вони дивовижні люди! Ви бачите, що відбувається. Я бував в Україні. Я виступав у Раді. Я провів там багато часу протягом багатьох років. Вони дивовижні люди!»

* Державний секретар Блінкен на спеціальному брифінгу у Держдепартаменті:

«Перед обличчям цього насильства мужність українського народу надихає світ.

Минулого тижня президент схвалив надання Україні військової допомоги в розмірі $350 мільйонів для боротьби з бронетехнікою, повітряно-десантними та іншими значними загрозами, з якими вона зараз стикається».

«Протягом останніх кількох днів я санкціонував швидку передачу оборонного обладнання американського походження від союзників до України, і ми координуємо зусилля щодо швидкого отримання цього обладнання, зокрема протитанкової та протиповітряної зброї, а також стрілецької зброї та боєприпасів українськими бійцями, які вміло та рішуче захищають свою країну».

«Ми дуже активно працюємо щодня, щогодини, щоб надсилати цю допомогу та переконатися, що робимо уме можливе, щоб вона потрапила туди, де її потребують. І це не тільки ми, в цьому беруть участь багато країн Європи. Ми координуємо багато зусиль для цього. І моя оцінка така, що життєво необхідна допомога наразі приходить туди, куди потрібно».

«Я не можу детально коментувати свої розмови з міністром закордонних справ Кулебою. Ми говорили про багато речей, у тому числі про військову допомогу, яка триває, і про це я буду також говорити з європейськими союзниками та партнерами через пару днів у Брюсселі. Коли йдеться про життєво важливу військову техніку, яку потребує Україна, ми дуже активно координуємо її забезпечення, і ця допомога надходить. Але, імовірно, у найближчі кілька днів ми зможемо сказати про це більше».

Українські Друзі, обіймаю та люблю вас усіх. Бережіть один одного, дуже вас прошу.

Сьогодні в Україні вирішується доля світу. І Україна переможе!

Слава Україні! Слава та низький уклін захисникам України!