"Середа, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Середа, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за день Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
Директорка ІМІ - Особи, причетні до геноцидної риторики й агресивної пропаганди, мають бути притягнені до відповідальності як на національному, так і на міжнародному рівнях
*
Попри війну в Україні ефективно виявляють та лікують вірусні гепатити - ВООЗ
У Міністерстві охорони здоров’я відбулася зустріч із представниками місії Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо протидії вірусним гепатитам в Україні
*
Перша група цивільних, евакуйованих із Гази, перейшла до Єгипту
Евакуйованих на машинах швидкої допомоги перевезли через прикордонний пункт Рафах
*
ВООЗ попереджає про «неминучу катастрофу» у сфері охорони здоров’я в Газі
Речник ВООЗ Крістіан Ліндмаєр попередив про ризики смертей, не пов’язаних безпосередньо з ізраїльським бомбардуванням
*
Ізраїль перекидає кораблі в Червоне море
Рішення ухвалене в рамках посилення оборонних зусиль у регіоні
*
Ізраїльські війська від 7 жовтня уразили понад 11 тисяч об’єктів у секторі Гази, які належать бойовикам ХАМАС та іншим терористичним угрупованням
*
ФБР попереджає про підвищену загрозу терористичних атак у США
За словами директора ФБР, американські спецслужби поки не мають даних про конкретну загрозу з боку іноземних терористичних груп, але до атак проти американців, у тому числі на території Сполучених Штатів, закликали «Ісламська держава», «Аль-Каїда» і «Хезболла»
*
Держсекретар США 3 листопада знову вирушає до Ізраїлю
*
Путін прагне «використати» війну Ізраїлю і «Хамасу» – Блінкен на слуханнях у Сенаті
«Путін дуже сильно намагається скористатися нападом «Хамасу» на Ізраїль в надії, що це відволіче нас... і що це призведе до відкликання Сполученими Штатами своїх ресурсів»
*
США та Ізраїль вивчають декілька варіантів майбутнього сектора Гази після того, як ізраїльським силам вдасться витіснити ХАМАС
*
Восьмеро республіканців з Палати представників США звернулися до президента Джо Байдена із закликом відокремити додаткове фінансування для Ізраїлю від більшого пакета, який включає кошти для України, та висунули умови для надання подальшої допомоги Києву.
Про це йдеться у листі, опублікованому конгресменом Майком Гарсією.
Підписанти листа висловлюють занепокоєння з приводу потенційної затримки критично важливого фінансування для Ізраїлю. Вони заявили, що переважна більшість конгресменів як у Палаті представників, так і в Сенаті, підтримали розгляд окремого фінансування для Ізраїлю та України.
Вони підкреслили, що Ізраїль і Україна мають перемогти, і "це зрозуміло". Однак, згідно з текстом, "американські платники податків втомилися фінансувати нескінченну тупикову ситуацію в Україні без бачення перемог".
Республіканці заявили, що визначили 12 "розумних і раціональних умов", які необхідно виконати, перш ніж "хоч один долар буде відправлено в Україну".
Конгресмени вимагають, щоби президенти Джо Байден і Володимир Зеленський надали Конгресу США стратегію української перемоги.
"Проста стратегія "ми з вами, поки не переможемо" або "ми повинні перемогти" не є стратегією перемоги. Як Україна перемагає і скільки часу це займе? Ці оцінки не повинні бути точними, але ми повинні розуміти кінцеву мету та критерії виходу", – йдеться у листі.
Конгресмени очікують почути передбачувану ціну, пов’язану з виконанням стратегії виграшу. Вони вимагають, аби президент Байден та глава Пентагону Ллойд Остін чітко інформували американський народ про стан війни в Україні, включно з інформуванням про прогрес України на сьогодні, окреслення причин нинішньої "безвиході" та надання оновленої інформації щодо "весняного контрнаступу".
Вони хочуть почути, як американська зброя, що надсилається в Україну, допоможе виграти війну, а не просто продовжити її. Вони вимагають оцінки того, яка зброя не була відправлена, але могла змінити траєкторію війни до сьогодні.
"Поточна політика адміністрації лише продовжила страждання України, і Конгрес зобов’язаний зіграти певну роль у вирішенні того, які додаткові можливості слід запропонувати Україні", – йдеться у листі.
Конгресмени хочуть, аби Байден і Остін пояснили, що станеться, якщо американські інвестиції в Україну припиняться, чи країни ЄС і НАТО також відмовляться від підтримки України, та чи зможе у такому випадку Україна вистояти і перемогти.
Міністерство фінансів і торгівлі США має звітувати перед Конгресом про рівень виконання та дотримання вже затверджених санкцій проти Росії, зазначили конгресмени. США та всі члени НАТО повинні прийняти політику повних санкцій проти Росії, щоб вони включали всю нафту, зерно та рідкоземельні мінерали.
Конгресмени хочуть почути, чи узгоджуються між США та Україною цілі місії щодо Криму, та чи вважають США реалістичним бажання України повернути Крим.
Президенти Байден і Зеленський повинні продовжувати надавати Конгресу повний облік, наскільки це можливо, систем озброєнь, які були надіслані та використані на сьогодні.
Президент Байден повинен надати зобов’язання та докази того факту, що його адміністрація не ставить під загрозу графік і вартість критично важливих внутрішніх програм зброї або зобов’язань, взятих США щодо програм підтримки Тайваню та Ізраїлю.
"Доки ваша адміністрація не виконає ці умови, фінансування України не повинно розглядатися в Конгресі. З цієї причини вкрай важливо, щоб ви публічно вимагали, щоб фінансування оборони Ізраїлю розглядалося як окреме. Відмова зробити такий запит призведе до того, що ваші дії ще більше загрожуватимуть Ізраїлю під час одного з найнебезпечніших конфліктів з моменту його заснування", – заявили конгресмени.
Звернення до Байдена підписали конгресмени-республіканці Майк Гарсія, Том Макклінток, Даг Ламальфа, Ральф Норман, Бред Венстрап, Едріен Сміт, Скот Франклін та Ден Мойзер.
*
Глава МЗС Дмитро Кулеба у телефонній розмові з держсекретарем США Ентоні Блінкеном говорив про підсумки зустрічі на Мальті, візит спецпредставниці США Пенні Пріцкер і подальшу військову підтримку України
*
Посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк обговорила з лідером республіканців у Сенаті США Мітчем Макконнеллом та іншими сенаторами стратегічну важливість подальшої підтримки України
*
Біля Меморіалу ветеранів у парку імені Ейзенхауера у місті Вестбері (штат Нью-Йорк, США) поруч з пам’ятником жертвам Голодомору 1932-1933 років українці вшанували пам'ять жертв Голодомору-геноциду в Україні
*
ФРС готова зберегти процентні ставки на рівні 22-річного максимуму
За словами аналітиків, політики також хочуть залишити за собою можливість ще раз підвищити ставку
*
Енергетична компанія Chevron Corp. продовжить реалізацію планів з розширення розробки родовищ природного газу в Ізраїлі, незважаючи на конфлікт, що розгорівся там, в рамках свого довгострокового бачення майбутнього цього виду палива
*
Перший віцепрезидент Світового конгресу українців (СКУ) і співголова Союзу українських організацій Австралії (СУОД) Стефан Романів після візиту до України закликав Канберру допомогти Києву в трьох аспектах.
Він зауважив, що нині Україна найбільше потребує постачання критично важливого оборонного обладнання, такого як дрони, машини для розмінування та евакуації, каже Романів. Також необхідні медико-соціальна підтримка постраждалих від війни українців і допомога ініціативам відбудови під керівництвом бізнесу та місцевої влади.
«Україна знає, що виграє цю війну, але їй потрібна правильна допомога, щоб продовжувати боротьбу та підтримувати українців, які постраждали від війни Росії», – наголосив Романів.
Стефан Романів подякував Австралії за пакет допомоги, який виробили австралійські оборонні компанії. Цю підтримку Україні від австралійських виробників передав уряд Ентоні Албеніза на минулому тижні. Крім того, Перший віцепрезидент СКУ відзначив рішення Канберри перекинути авіаційний комплекс радіолокаційного виявлення і наведення в Європу для допомоги Україні.
Він зазначив, що наслідки російської війни для соціального та психічного здоров’я українців є значними. Лікування травм має вирішальне значення, як і надання підтримки мільйонам внутрішньо переміщених осіб, дітей і ветеранів, а також допомога населенню впоратися з колективним горем через втрату такої кількості друзів і родини.
«Австралія вже почала допомагати Україні в цьому напрямку – наразі семеро українських спеціалістів із психічного здоров’я перебувають в Австралії в навчальній поїздці, яка фінансується Міністерством закордонних справ і торгівлі. Спеціалісти ознайомлять з місцевими службами психічного здоров’я та використанням цифрових додатків у наданні підтримки на фронті», – пояснив пан Романів.
Також для України важлива медична допомога – за оцінками, зараз в України від 20 000 до 50 000 людей з ампутаціями, додав перший віцепрезидент СКУ.
Україна також зацікавлена у розвитку партнерства з австралійськими підприємствами, торговельними палатами та місцевими органами влади для надання допомоги у відбудові зруйнованих міст та необхідної інфраструктури.
«Під час відбудови Україні знадобиться капітал, а також поради щодо передового досвіду та того, як будувати сучасні, стійкі міста. Австралійський бізнес і місцеві ради мають багато знань і досвіду в цій сфері», – підсумував Романів.
Нагадаємо, перший віцепрезидент СКУ, співголова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів і віцепрезидент СКУ, голова Українсько-бразильської центральної репрезентації Віторіо Соротюк з 10 по 15 жовтня перебували з візитом в Україні.
*
Розвідка Великої Британії заявила про все помітніше застосування Росією безпілотників-камікадзе "Ланцет" у ключовій контрбатарейній боротьбі
*
Британія в ОБСЄ - Російська армія втратила 5 тисяч танків у своїй загарбницькій війні проти України, яка триває вже у 200 разів більше, ніж планував Кремль
*
Представники Українського культурного центру Ноттінгемського відділу Спілки українців у Британії відвідали Будинок Парламенту (Будинок Порткулліса) у Лондоні та представити проєкт «Велосипед миру», створений Саймоном Роулінсоном
*
Глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що вирушає у Берлін на міністерську конференцію щодо майбутнього ЄС та вступу України до Європейського Союзу
*
Головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель висловив обурення численними жертвами серед цивільних після удару Ізраїлю по табору біженців на півночі сектора Гази і нагадав про необхідність дотримуватися міжнародного гуманітарного права
*
Євросоюз готовий допомагати Боснії і Герцеговині на шляху до членства, проте темпи просування залежатимуть від успіху ключових реформ у країні і дотриманні спільних цінностей - Фон дер Ляєн
*
Домбровскіс - Європейський Союз має на меті скоротити свою економічну залежність від Китаю, зосереджуючись на «зменшенні ризиків» у торгівлі з другою за величиною економікою світу
*
Президент Франції Емманюель Макрон прибув до Казахстану в середу в рамках першого етапу своєї поїздки до країн Центральної Азії, висловивши комплімент країні за відмову стати на бік Росії у її агресивній війні проти України. РФ бідкається, що Захід відбирає у неї друзів
*
Ціни на газ знижуються на тлі низького попиту та стриманих прогнозів щодо війни на Близькому Сході
За даними Trading Economics, станом на 11:30 за Києвом ціни на газ опустилися на 1,31% – до $3,55/МВт-год
*
Газові сховища в ЄС майже повністю заповнені, що змушує енергетичні компанії блоку розміщувати надлишкові запаси в Україні напередодні пікового попиту у зимові місяці
*
Директорат Єврокомісії з питань мобільності (DG MOVE) на переговорах із Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури запевнив, що Угода про лібералізацію перевезень між Україною та Євросоюзом (ЄС) діятиме до липня 2024 року
*
Європейська рада із захисту даних (EDPB), яка є регулятором на рівні ЄС, схвалила поширення заборони на збір персональних даних користувачів платформ компанії Meta із рекламною метою, яку раніше запровадила Норвегія
*
Уряд Швейцарії вирішив не скасовувати статус захисту для українців, які втекли від війни, до 4 березня 2025 року
*
Правляча коаліція у Німеччині узгодила поправку до законодавства, що має спростити доступ до ринку праці для шукачів притулку
*
Німецький міністр фінансів Крістіан Лінднер поставив під сумнів здатність Німеччини поступово відмовитися від вугілля як джерела енергії до 2030 року
*
Данія, Фінляндія, Ісландія, Норвегія, Швеція та Фінляндія продовжують боротьбу з нелегальною міграцією – на зустрічі в Копенгагені міністри відповідних країн домовилися про спільні депортаційні рейси та програми повернення
*
Глава МЗС Польщі Збігнев Рау закликав Ізраїль та ХАМАС негайно зупинити бойові дії, щоб цивільні могли безпечно залишити сектор Гази
*
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна на Близькому Сході не повинна послабити підтримку України та наголосив на необхідності надати більше зброї нашій країні для боротьби з Росією
*
Глава уряду Нідерландів Марк Рютте після оголошення про свою зацікавленість посадою генсека НАТО отримав перші позитивні реакції від західних посадовців
*
Президент Литви Гітанас Науседа назвав причини затримки мільйона боєприпасів, які Євросоюз пообіцяв Україні.
За словами литовського президента, затримки з наданням Києву обіцяних ЄС артилерійських снарядів пов'язані з недостатніми можливостями військово-промислового комплексу.
"Ми повинні визнати, що ми ще не досягли тих обсягів, які необхідні для продовження надання цієї військової підтримки Україні", – зазначив Науседа.
Говорячи про фінансовий пакет у 50 млрд євро з боку ЄС на підтримку Києва, президент Литви запевнив, що політична воля для його ухвалення є. Він висловив сподівання, що консенсус щодо цього питання буде знайдений протягом декількох місяців.
"Питання в тому, чи вистачить цих грошей, адже мова йде про більш тривалий період часу, а це означає, що (сума) також повинна бути розділена на роки. Тоді ми отримаємо середньорічну суму, яка буде меншою, ніж 18 млрд (євро), виділених цього року", – сказала Науседа.
Водночас президент Литви наголосив, що країни домовилися повернутися до цього питання, якщо Києву дійсно знадобиться більше коштів.
*
Литовські депутати хочуть, щоб власники зброї проходили курси цивільної оборони та у разі збройного конфлікту могли чинити опір ворогу
*
Норвезька служба безпеки підвищила оцінку потенційної загрози всередині країни через події на Близькому Сході
*
Шведська поліція анонсувала "повну заборону сумок" на великих спортивних і культурних подіях у зв’язку з підвищеною терористичною загрозою
*
Невідомий підкинув ручну гранату, що містила вибухівку, до метрополітену в німецькому Франкфурті у вівторок
*
Міністерство оборони підготувало проєкт постанови уряду, яким підтверджується право українських виробників на прибуток у ціні на продукцію військового призначення за весь період дії воєнного стану
*
В Україні з грудня запрацює закупівельна агенція «Державний оператор тилу», яка забезпечуватиме українських військових харчуванням
*
У Чернівецькій області відкриють реабілітаційний центр для поранених військових Recovery
*
Українські бійці у прикордонній зоні поблизу населеного пункту Красная Поляна Шебекінського району Бєлгородської області завдали ураження радіорелейній станції “Подлет” росіян
*
Тарнавський - Втрати росіян на Таврійському напрямку за добу склали понад 380 осіб та 32 одиниці військової техніки. Українські воїни стійко тримають оборону на Авдіївському напрямку
*
Протягом минулої доби відбулося 68 бойових зіткнень. Авіація Сил оборони завдала 18 ударів по ворогу
*
Принципи циркулярної економіки та "зеленого" відновлення входять в умови використання EUR50 млрд із Фонду допомоги Україні
*
Кабінет Міністрів схвалив постанову №1132 “Про реалізацію експериментального проєкту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану”, якою змінено правила експорту агропродукції
*
Сольський прогнозує скорочення врожаю в Україні у 2024 р. і невигідність для низки фермерів засівати поля
*
У третьому кварталі року сукупна експортна виручка ІТ-послуг становила 1,6 мільярда доларів, за підсумками року технологічна індустрія вперше за 32 роки може не показати росту в порівнянні з минулим роком
*
НКРЕКП запустила реєстр учасників оптового енергетичного ринку
Зараз у ньому доступна інформація про 15 компаній
*
Міністерство енергетики планує запустити центр обміну інформації у газовій галузі
*
Заводи Ostchem виробили вдвічі більше міндобрив за 9 місяців року
Водночас довоєнного рівня компанії поки що досягти не вдалося
*
Одеський завод дитячого харчування випускатиме молоко
Ультрапастеризоване молоко та вершки уже представлені у торгових мережах та закладах HoReCa
*
Німецька компанія MB-Holding, яка спеціалізується на переробці рослинної сировини, разом із українським дочірнім підприємством ПрАТ "Ліктрави" 27 жовтня оголосили про підписання стратегічного Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю з Міністерством охорони здоровʼя України
*
Бізнес у жовтні повернувся до стриманих оцінок результатів своєї діяльності – опитування НБУ
Підприємства торгівлі залишаються найоптимістичнішими серед інших секторів
*
Український ринок M&A впав на 99% від свого максимуму у 2013 році – KSE
Згідно з результатами дослідження, у рік початку повномасштабної війни він показав найменшу кількість угод — 39, а оцінка ринку впала до 46,8 млн євро
*
Енергетики відремонтували два гідроагрегати однієї з ГЕС – Укргідроенерго
Вони додали 100 МВт потужності
*
«ДТЕК» модернізував 5 енергооб'єктів у трьох районах Київщини
Енергетики збудували нові ЛЕП, оновили трансформатори тощо
*
У компанії «ДТЕК Енерго» в 2023 році ввели в роботу 21 нову вугільну лаву, ще п’ять планують ввести до кінця року
*
Запаси газу в українських підземних сховищах на 1 листопада перевищили 16 мільярдів кубометрів
*
У жовтні 2023 року попит на легкові авто в Україні зріс на 83% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року
Український автопарк поповнили понад 5700 нових легкових авто
*
Внаслідок ухвалення нових правил розмитнення пального ціна автогазу в Україні за жовтень 2023 року зросла майже на 9%
*
Ощадбанк почав приймати заявки малого бізнесу на гранти від Німеччини
Гранти покриватимуть до 30% вартості інвестиційного проєкту
*
Ощадбанк почав відкривати ескроу-рахунки імпортерам е/е для участі в аукціонах «Укренерго» на українсько-румунському напрямку
Банк відкриває рахунки умовного зберігання в євро для компаній-нерезидентів, які братимуть участь в аукціонах
*
Надходження готівки до банків за 9 місяців 2023 року зросло на 15,9% – НБУ
Зокрема, найбільшими джерелами надходжень стали торговельна виручка – 34,2%; операції клієнтів з використанням платіжних карток – 29,8%; виручка від усіх видів послуг – 16,9%
*
Обсяг непрацюючих кредитів у банках за 9 місяців 2023 року скоротився на 9,6 млрд грн – НБУ
Зокрема, у вересні скорочення NPL у системі становило 4 млрд грн
*
Бюджет України отримав понад 282 млрд грн за жовтень – Железняк
Зокрема, надходження за внутрішніми ресурсами становлять 180,2 млрд грн, а за зовнішніми — 102,5 млрд грн
*
ФГВФО продає пул із прав вимоги та майнових прав за кредитними договорами за 54,9 млн грн
Торги заплановано на 9 листопада
*
Фонд гарантування продає пул кредитів фізосіб Мегабанку за 281,6 млн грн
Кредитні договори не обслуговуються. Крім того за 99,9% портфелю (за сумою заборгованості) відсутні оригінали документів
*
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на повторний продаж головний офіс АТ «Банк Січ» у центрі Києва за стартовою ціною у 154 млн грн
*
Державний "Укрексімбанк" 31 жовтня подав позов до Господарського суду міста Києва про визнання банкрутом компанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ)
*
Південнокорейська будівельна компанія SsangYong профінансує будівництво шкіл і лікарень в Україні
Йдеться про два дитсадки, дві школи та ремонти лікарні на Миколаївщині, ліцей у Миколаєві та школу в Харкові
*
Нацпрограма з популяризації англійської мови Future Perfect передбачає впровадження її у дошкілля, державний сектор, а також стимулювання дорослих вивчати англійську для кар'єрного зростання і розширення можливостей для працевлаштування
*
Офіс Генпрокурора оголосив нову підозру експрем'єр-міністру України Азарову
Йому інкримінують інформаційну діяльність на користь росії
*
Правоохоронці знову проводять обшуки у нардепа Дубінського
Перевіряють його причетність до організації переправлення через кордон у змові з іншими особами
*
Ексзаступницю Черновецького Кільчицьку звинувачують у шахрайстві з нерухомістю в Криму
*
СБУ підтвердила інформацію про обшуки в Ужгородській міськраді
Правоохоронці перевіряли обставини виїзду за кордон місцевих депутатів
*
Нацполіція проводить масові обшуки у секті «АллатРа»
Членів організації підозрюють у співпраці з росією та поширенні кремлівських наративів в Україні
*
Китайський девелопер Evergrande запропонував новий план реструктуризації боргу для офшорних власників облігацій, пропонуючи обміняти їхні борги на близько 30% акцій у кожній із двох дочірніх компаній забудовника, зареєстрованих у Гонконгу
*
Китай проведе масштабне опитування жителів країни, щоб встановити зміни в розвитку та структурі населення і розробити політику національного економічного й соціального розвитку для запобігання демографічній кризі
*
Росія у судовій суперечці з колишніми акціонерами ЮКОСу про компенсацію у розмірі 60 мільярдів доларів не може апелювати до принципу державного імунітету. Таке рішення, як повідомляє Reuters, 1 листопада ухвалив Високий суд Лондона.
Суддя Сара Кокерілл винесла рішення на користь пов’язаних із колишніми акціонерами ЮКОСу компаній Yukos Universal, Hulley Enterprises і Veteran Petroleum. Вона обґрунтувала рішення тим, що Росія раніше сама погодилася передати суперечку до міжнародного арбітражу в Гаазі.
*
Із Болгарії вислали російського журналіста, підозрюваного у шпигунстві
«Дії відомства спрямовані на захист національної безпеки, а не на обмеження свободи слова і вираження поглядів»
*
У парламенті Туреччини заявили, що не будуть прискорювати розгляд заявки Швеції на вступ до НАТО
«Все, що є терміновим для інших країн, може не бути терміновим для нас»
*
Туреччина готує нове законодавство щодо криптоактивів, щоб переконати міжнародну групу з протидії відмиванню брудних грошей (FATF), виключити її з "сірого списку" країн
*
Туреччина готова докладати зусиль для припинення вогню і встановлення сталого миру між Палестиною та Ізраїлем, а також готова бути гарантом при виконанні домовленостей
*
Президент Сербії розпустив парламент і призначив позачергові вибори
Дострокові загальні вибори та кілька місцевих виборів відбудуться 17 грудня
*
КНДР відправила Росії понад мільйон артилерійських снарядів – розвідка Південної Кореї
Розвідка також заявляє, що заводи з виробництва боєприпасів у Північній Кореї працюють на повну потужність, щоб задовольнити потреби Росії
*
Північна Корея готується закрити до десятка посольств, в тому числі в Іспанії, Гонконгу та кількох країнах Африки, що може призвести до закриття майже 25% представництв Пхеньяну по всьому світу
*
Гелікоптер Росії, ймовірно, порушив повітряний простір Японії – Міноборони
Міноборони через дипломатичні канали вже оголосило протест уряду Росії, тим часом аналізує мету польоту та продовжує спостереження за своїм повітряним простором
*
Угорщина заборонила підліткам відвідувати виставку World Press Photo через фото ЛГБТК+
Через набір із п’яти фотографій філіппінського фотожурналіста ультраправий угорський законодавець подав скаргу до Міністерства культури країни, яке виявило, що світлини порушують закон Угорщини, який забороняє демонстрацію ЛГБТК+ контенту неповнолітнім
*
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у середу попросив вибачення за злочини, скоєні під час колоніального правління країни в африканській Танзанії
*
Родина російського міністра Кравцова продає його нерухомість у Чехії
Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Кравцов потрапив під санкції ЄС, США, Великобританії та інших країн
*
Росія: Кадиров дозволив силовикам розстрілювати учасників заворушень
«Зробіть три попереджувальні постріли в повітря і після цього, якщо людина не виконує вимоги закону, четвертий постріл зробіть у лоба»
*
Парламент Грузії в третьому читанні одноголосно ухвалив поправку до закону "Про громадянство Грузії" для спрощення процедури отримання громадянства
*
Прокуратура Болгарії після перевірки виявила, що існують підстави оформити державну власність над церквою святого Миколая Чудотворця в Софії, яким зараз користується Російська православна церква
*
Групу з 21 італійського неофашиста затримали в міжнародному аеропорту Афін пізно ввечері у вівторок
*
Росія повідомила, що ЦВК Молдови відмовила в акредитації кільком "російським короткостроковим спостерігачам при ОБСЄ
*
За даними пошукової системи Яндекс, тижнева кількість запитів про "допомогу СВО" станом на кінець жовтня 2023 року була майже в сім разів більша, ніж рік тому
*
Найбільше обстрілів за добу з початку року: росіяни атакували 118 міст і сіл
*
На Куп'янському напрямку два російські танкі, відступаючи після чергової спроби штурму українських позицій, підірвалися на своїх мінах
*
У тимчасово захопленому російською армією Маріуполі зафіксували гучний вибух, який було чутно по всьому місту
*
На Арабатській Стрілці на ТОТ Херсонської області є попадання по місцях розміщення російських військових
*
У тимчасово окупованому Криму поблизу злітної смуги аеродрому "Саки" у Новофедорівці зафіксовано сліди пожежі. Раніше їх не було, а 31 жовтня помітили кілька осередків займання
*
Тихої ночі та Перемоги нам всім