"Середа, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Середа, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за день Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
У Держдепартаменті США висловилися про візит міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до Китаю.
Про це під час брифінгу заявив речник Держдепу Метью Міллер.
Представник Держдепу зазначив, що не хоче давати оцінку майбутньому візиту українського міністра до Китаю.
Водночас Міллер наголосив на важливості того, щоб Китай "почув безпосередньо від України про втрати, яких зазнала Україна в результаті російської агресії, яку, як ми знаємо, Китай підтримує, роблячи дуже багато для відновлення російської оборонно-промислової бази".
"Ми завжди чітко заявляли, що важливо, щоб кожна країна світу визнала, що в цьому конфлікті є агресор і є жертва. І ми не повинні ставитися до обох сторін так, ніби вони несуть однакову відповідальність або ніби це якась війна, яка просто чарівним чином з'явилася з нізвідки, і жодна зі сторін не несе за неї відповідальності", – зазначив він.
Речник Держдепу додав, що США чітко підкреслювали це, коли спілкувалися з китайською стороною.
Дмитро Кулеба вперше після повномасштабного вторгнення Росії прибув до Пекіна для переговорів, спрямованих на пошук можливої ролі Китаю у припиненні війни. Триденний візит українського міністра розпочався 23 липня.
Нещодавно посол Сполучених Штатів у КНР Ніколас Бернс заявив, що Китай не є нейтральним у загарбницькій війні, яку Росія веде проти України.
Раніше віцеканцлер Німеччини Роберт Габек під час візиту до КНР знову попередив китайський уряд про економічні наслідки підтримки Росії у війні проти України.
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг раніше закликав Китай відповісти за підтримку Пекіном російського вторгнення в Україну.
*
«РФ ще не готова». Кулеба в Китаї пояснив умови для переговорів з Москвою
*
Попри сподівання здешевлення світових сортів кави, далі ситуація із цінами буде ще гірше
*
Президент США Джо Байден, який нещодавно переніс захворювання на COVID-19, у четвер матиме особисту зустріч з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу
*
Американські фінансові установи до 2 серпня 2024 року повинні повідомити Мінфін США про володіння російськими державними активами. Мінфін США зобов’язав фінустанови повідомити про наявність активів РФ
*
Віцепрезидентка США Камала Гарріс розкритикувала кандидата в президенти від республіканців Дональда Трампа на мітингу в Мілуокі, згадавши його вирок у кримінальній справі, що пов'язана з приховуванням інформації про позашлюбні зв'язки.
Гарріс: Я бралася за злочинців усіх видів та знаю тип Дональда Трампа
*
Перше опитування в США після зняття Байдена показало, що Камала Гарріс випереджає Трампа
Три чверті учасників опитування погодилися, що демократи мають підтримати саме її кандидатуру
*
Співробітники Секретної служби рекомендували штабу Дональда Трампа відмовитися від планування великих мітингів та інших заходів просто неба і з великим скупченням людей після замаху в містечку Батлер
*
Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив про готовність провести дебати з віцепрезиденткою Камалою Гарріс, яка може стати його суперницею
*
Штаб кандидата у президенти США Дональда Трампа подав скаргу до Федеральної виборчої комісії на президента Джо Байдена та віцепрезидентку Камалу Гарріс, звинувативши їх у порушенні законів про фінансування виборчих кампаній
*
Відомий американський сенатор Боб Менендес у вівторок подав заяву про відставку після оголошення обвинувального вироку у корупційній справі, в якій його звинувачували у діяльності на користь уряду Єгипту
*
Американська Сove Capital та Казгеологія почнуть пошук рідкозему в Казахстані
*
Apple готує складаний iPhone на 2026 рік, який буде схожим на Galaxy Flip від Samsung
*
Tesla Inc. повідомила про черговий квартал невтішних прибутків і підтвердила, що довгоочікувана презентація автономних таксі була відкладена, що поставило під загрозу шалений ріст акцій автовиробника
*
Meta представила найбільшу відкриту модель ШІ Llama 3.1. Вона перевершила GPT-4o у кількох тестах
*
Американський авіавиробник компанія Boeing відновлює поставки своїх пасажирських літаків 737 MAX до Китаю, зупинені п’ять років тому
*
ЦБ Канади знизив ставку на 25 б.п. до 4,5%
*
Міністерство оборони Канади закупить легкі тактичні позашляховики для власного контингенту, який розміщений у Латвії
*
Канадська поліція заявила, що висунула звинувачення двом чоловікам з провінції Альберта в погрозах на адресу прем'єр-міністра Джастіна Трюдо
*
Світовий Конґрес Українців, на чолі багатомільйонної української діаспори, у партнерстві з Українсько-Американською Координаційною Радою, Міністерством молоді та спорту України за підтримки Офісу Президента України започатковує кампанію #TheLastOlympics, приурочену до початку Олімпійських ігор 2024 у Парижі.
Мета #TheLastOlympics — привернути увагу світової громадськості до посилення авторитарних режимів та загрози для вільних демократичних держав з чітким повідомленням, якщо сьогодні не підтримати Україну — ця Олімпіада може стати останньою, а олімпійський вогонь буде затьмарений полум’ям наступної світової війни.
Учасники кампанії, атлети олімпіад різних поколінь та молоді спортсмени, рефлексують на тему цінності олімпійського духу, чесних змагань і заслуженої перемоги, а також проводять паралелі до Другої світової війни. Починаючи 1936 року в Німеччині по 1948 рік у Великій Британії – Олімпійські ігри не проводилися протягом 12 років.
“Це не лише Україна, весь світ у вогні,” — наголошує у відео #TheLastOlympics австралійська бобслеїстка, учасниця Олімпіади 2006 в Турині, Кайлі Рід.
Кампанію також підтримала американська акторка українського походження Іванна Сахно, відома за роллю у вебсеріалі “Зоряні війни: Асока”.
“Пам’ятаючи про темні часи Другої світової війни, коли Олімпійські ігри були призупинені, ви наші спортсмени стоїте тут, щоб показати світу що історія не має права повторитись, — звернулася до олімпійців Іванна. — Олімпійський вогонь, що горить сьогодні це не просто Символ, це полум’я свободи, яке ви несете, долаючи темряву. Тож нехай ці Ігри стануть не лише святом спорту, але і святом людської гідності та єдності проти тиранії та агресії. Хай прибуде з вами сила! Слава Україні!”
“Якщо цивілізований світ дозволить Росії завоювати Україну, ми можемо бути впевнені, що Росія та інші імперіалістичні держави продовжуватимуть використовувати військову силу для реалізації своїх спотворених історичних амбіцій”, – заявив президент СКУ Павло Ґрод. “Перемога над Росією в Україні запобіжить глобальній війні”.
Історія показує, що у випадку, коли політика стосується всього світу, спорт не може бути “поза політикою”. Ігнорування проблеми не допоможе уникнути світової війни, так само як пишна Одімпіада в Німеччині 1936 не врятувала світ від розв’язання Другої світової.
“На сьогодні Україна є головною силою, яка захищає світ від поширення військової агресії та стримує армії нео-диктаторських режимів. Як і напередодні Другої світової війни, диктатори намагаються легимітизувати агресію через присутність своїх представників на заходах, які віками тому створювалися задля становлення та підтримки миру. Ми бажаємо незламним українським спортсменам найвищих здобутків на Олімпіаді, а Україні та світові найшвидшої перемоги у війні,” – сказавМикита Сафроненко, Старший Віцепрезидент Українсько-Американської Координаційної Ради.
*
Oleh Nikolenko
Український фільм відібраний в програму Міжнародного кінофестивалю в Торонто 2024!
Науково-фантастична комедія «U Are the Universe» («ТИ - КОСМОС») режисера Павла Острікова дебютує на одній із найважливіших кіноподій Північної Америки. Фестиваль стартує 5 вересня.
Щиро вітаю режисера та всю команду, яка працювала над картиною. Чекаємо в Торонто на премʼєрі.
*
Колишній очільник МЗС та МВС Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив про наміри претендувати на посаду лідера Консервативної партії, яка зазнала розгромної поразки на парламентських виборах
*
Британська розвідка поділилася своїми висновками щодо наслідків українського удару по російському складу боєприпасів у Воронезькій області 7 липня
Аналітики нагадали, що з відкритих джерел відомо про український удар безпілотниками по російському складу зброї у Сергєєвці Воронезької області, що призвів до майже цілковитого знищення всього, що там перебувало.
Британська розвідка називає це значною втратою для російської армії, оскільки склад займав близько 9 квадратних кілометрів.
"Цей склад дуже ймовірно був місцем зберігання боєприпасів "земля-земля", а також стрілецької зброї для застосування на фронті. Це ще більше ускладнить Росії і так проблемні логістичні ланцюжки та спонукатиме ще більше розосереджувати подібні об’єкти через постійну загрозу українських ударів", – зазначають в огляді.
Аналітики також зауважили, що це вкотре вказує на те, що Росія має проблеми із прикриттям важливих об’єктів навіть у районах зі значною щільністю ППО, оскільки це зона у межах 80 км від кордону з Україною.
"Росія не може безболісно дозволити собі такі втрати, зважаючи на обрану нею стратегію "війни на виснаження"... Для такого підходу потрібні величезні обсяги боєприпасів. Росія зараз покладається на своїх нечисленних іноземних партнерів у постачанні, оскільки її власна оборонна промисловість має труднощі з тим, щоб задовольняти потреби на фронті", – підсумовують в огляді.
*
Начальник Генштабу Великої Британії Ролі Вокер попередив, що британська армія протягом трьох років має бути готова до війни проти Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї
*
Британська Informa купує конкуруючу фірму Ascential за 1,2 млрд фунтів стерлінгів
Рада директорів Ascential планує одноголосно рекомендувати акціонерам ухвалити пропозицію Informa
*
Країни Європейського Союзу розглянуть зміни до механізму заморожування російських активів згідно з планом Великої сімки (G7) щодо кредиту 50 млрд дол для України
*
Словаччина може вдатися до "невизначених заходів у відповідь" на заборону України на транспортування нафти російської компанії "Лукойл" через свою територію
*
Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Польща не зможе погодитися на вступ України до ЄС доти, доки країни не завершать суперечки довкола подій на Волині у роки Другої світової війни
*
Безробіття у Польщі впало до рівня 1990 року
*
Суд італійського міста Флоренція в середу, 24 липня, визнав батьків колишнього прем’єр-міністра Маттео Ренці винними у фінансовому шахрайстві та засудив до трьох років і двох із половиною місяців ув’язнення
*
Уряд Німеччини рекомендував провести наступні вибори до нижньої палати парламенту Бундестагу 28 вересня 2025 року
*
Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що у віцепрезидентки США Камали Гарріс є шанси здобути перемогу на президентських виборах
*
Після виходу президента США Джо Байдена з президентських перегонів канцлер Німеччини Олаф Шольц похвалив його ймовірну заміну, віцепрезидентку Камалу Гарріс, як "досвідченого і компетентного політика"
*
Канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про наміри знову обійняти посаду очільника уряду
*
Бербок про бойкот ЄС зустрічі в Будапешті: Часи надто серйозні для маленьких ігор
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наголосила на важливості європейської єдності на тлі заяви головного дипломата ЄС Жозепа Борреля про бойкот запланованої зустрічі міністрів закордонних справ в Будапешті наступного місяця
*
Активісти екологічного руху Letzte Generation («Останнє покоління») на кілька годин паралізували роботу міжнародного аеропорту «Кельн/Бонн», одного з найбільших у Німеччині
*
Міністр з питань транспорту Франції Патріс Вергріте заявив, що "шокований" повідомленням про страйк, оголошеним профспілкою меншості працівників паризьких аеропортах в день церемонії відкриття Олімпійських ігор у п'ятницю
*
Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що готовий надати свідчення у справі своєї дружини Бегоньї Гомес, але у письмовому вигляді
*
Греція впевнена, що в новому складі Єврокомісії країна відіграватиме важливу роль
*
Мер іспанської Барселони Жауме Кольбоні наполягає, що місто змушене запроваджувати обмеження для туристів, оскільки не може впоратись з їхнім напливом
*
Прикордонне агентство Європейського Союзу Frontex надаватиме підтримку силам безпеки на Олімпійських іграх у Парижі, які офіційно розпочнуться 26 липня
*
Прибуток Rheinmetall AG зріс на 111% у другому кварталі, оскільки найбільший німецький виробник зброї продав більше зброї та боєприпасів військовим клієнтам
*
Rheinmetall офіційно отримав від України замовлення на будівництво заводу боєприпасів
Німецький оборонний гігант готується до створення в короткостроковій перспективі нового підприємства в Україні
*
Міністерство оборони Чехії готується запустити другу ініціативу з постачання Україні артилерійських боєприпасів на 2025 рік, у якій братимуть участь чеські виробники
*
Прем’єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала сподівається, що до ініціативи Праги стосовно боєприпасів для України долучаться й інші країни, а ті, хто вже бере участь, продовжать робити фінансові внески
*
Міністр фінансів Гінтаре Скайсте заявила, що фінансування оборони країни цьогоріч можуть збільшити залежно від потреб Міністерства оборони
*
До Литви прибули закуплені на 7 млн доларів додаткові ракети для ПТРК Javelin
*
23 липня розпочалася масштабна кібератака, організована Головним управлінням розвідки Міноборони України, яка паралізувала роботу ключових банківських установ та платіжних систем по всій території Росії
*
Російські загарбники уночі 24 липня атакували "Шахедами" місто Ізмаїл Одеської області, у результаті чого постраждала портова інфраструктура, житловий будинок, 3 людини дістали поранення
*
Швейцарський фонд з протимінної діяльності (FSD) повідомив, що його офіс у Харкові був обстріляний під час російської ракетної атаки по місту вранці 24 липня
*
Винищувачі F-16 посилять протиповітряну оборону Україну та дозволять краще працювати по наземних цілях РФ, але діятимуть на відстані щонайменше 40 км від фронту. Про це в інтерв’ю The Guardian розповів головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський.
Україна має отримати F-16 до кінця літа 2024-го. Вони стануть першими західними винищувачами на озброєнні ЗСУ.
Деталі
Сирський відмовився уточнювати, коли саме Україна отримає довгоочікувані винищувачі. «Я знаю. Але, на жаль, я не можу вам про це сказати», – сказав він.
F-16 дозволять ефективніше протидіяти російським крилатим ракетам та точніше вражати наземні цілі, сказав Сирський. Але будуть і обмеження: F-16 працюватимуть на відстані «40 км або більше» від лінії фронту через ризик бути збитими.
Сирський визнав, що Росія має «кращу авіацію» і «дуже сильну» ППО. Тому Україна все частіше та «дуже ефективно» використовує безпілотники та випробувала роботизовані наземні системи. Зокрема, далекобійними дронами українські війська вразили близько 200 обʼєктів критичної інфраструктури в Росії.
Контекст
Уряди Данії та Нідерландів знаходяться у процесі передання Україні F-16. За даними джерел Bloomberg, до кінця літа 2024-го Київ розраховує отримати шість винищувачів та 20 до кінця року. Також до кінця 2024-го Україна має отримати винищувачі Mirage-2000 від Франції, які здатні нести крилаті ракети SCALP/Storm Shadow та мають замінити застарілі й дефіцитні бомбардувальники Су-24.
*
Сирський: Звільнити Крим – реалістично. Зробимо все, щоб досягти кордонів 1991 року. Україна має план деокупації Криму, і він є цілком реалістичним – Сирський. Головнокомандувач ЗСУ заявив, що наразі ключовою метою України є знищення Керченського мосту
*
Окупанти 5 разів атакували Харків ракетами С-300 з початку доби
Під обстрілом промислова зона та приватний сектор
*
На фронті від початку доби були зафіксовані вже понад 90 бойових зіткнень з російськими військами, найгарячіше - на Курахівському і Покровському напрямках
*
Сирський
Втрати російської армії на війні проти України є втричі більшими, ніж українські, а на окремих ділянках «навіть ще вищі»
*
Сирський
Російська армія не досягла жодного істотного прогресу на полі бою, назвавши успіхи ворога тактичними, а не оперативними проривами
*
Станом на 9:30 24 липня в операційній зоні ОТУ «Харків» спостерігається перегрупування штурмових груп ворога та проведення його внутрішньої ротації на передових позиціях
*
Росіяни намагаються вийти до адміністративного кордону Луганщини в районі Невського та Макіївки, застосовує велику кількість дронів і РСЗВ
*
На фронті минулої доби - 152 боєзіткнення, понад 40 атак відбили на Покровському напрямку
*
Посли ЄС схвалили транш макрофінансової допомоги для України у розмірі близько 4,2 млрд євро за програмою Ukraine Facility, спрямованої на підтримку макрофінансової стабільності України та функціонування її державного управління
*
Три чверті топменеджерів оцінюють стан бізнесу задовільно або добре – опитування EBA
*
НБУ забезпечив прямий доступ іноземних інвесторів до фінансування відбудови України
З 24 липня розширюється перелік клієнтів та депонентів, яких може обслуговувати Національний банк під час виконання ним функції депозитарної установи
*
Група хедж-фондів готується до переговорів з Україною щодо реструктуризації $2,6 млрд ВВП-варантів
Згідно з планом, уряд повинен буде здійснити два платежі власникам варрантів у серпні, якщо угода про реструктуризацію не буде досягнута
*
Ситуація в енергосистемі почала покращуватися в обмеженнях електроенергії
*
Енергетики вивели з ремонту ще один енергоблок АЕС, що збільшить наявну електроенергію в системі
*
ДТЕК планує відновити до жовтня 60-70% зруйнованої через обстріли генерації
*
Промислова інфляція в Україні встановила 30-річний рекорд: +14% за місяць
Подорожчання електроенергії у червні збільшило не тільки споживчу, але й промислову інфляцію в Україні
*
Банкіри очікують збереження Нацбанком облікової ставки 13% через прискорення інфляції
*
Українці все більше кладуть грошей на депозит: за І півріччя 2024 року вклади фізосіб досягли майже 1,3 трлн грн
За місяць вклади зросли на 28,9 млрд грн
*
В Україні з початку року підприємці отримали понад 13 тисяч пільгових кредитів на більш як 50 млрд грн
*
Укрексімбанк може отримати кредит у розмірі 100 млн євро від ЄІБ для фінансування ММСП
Наразі проєкт перебуває на стадії оцінки
*
Програма «єОселя»: Банк Кредит Дніпро став лідером за середньою сумою виданих кредитів
*
ПУМБ та Лімагрейн Україна запустили нову партнерську програму для аграріїв
*
Абанк приймає заявки за державною програмою підтримки експортерів
*
Польська прокуратура перевіряє 75 компаній через шахрайство з українським зерном
Слідство вважає, що ці компанії завезли до Польщі тисячі тонн зерна, приховуючи його походження та призначення
*
Електронне бронювання в "Дії" для критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони запущене тиждень тому дозволило забронювати понад 55 тисяч працівників
*
На банківському ринку відчувається справжній кадровий голод, який штовхає зарплати вгору
*
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Представництво ООН Жінки в Україні домовились про реалізацію проєкту із навчання жінок-водійок у сфері перевезень пасажирів автобусами
*
22 липня корпорація "Укрвинпром" як офіційний партнер-амбасадор Fondation pour la Culture et les Civilisations du Vin (Фонд винної культури та цивілізацій вина) і його культурного центру La Cité du Vin, відкрила реєстрацію заявок українських виробників
*
Президент підписав закон про створення в Україні "клубу білого бізнесу", який має на меті боротьбу з тіньовою економікою
*
У трьох районах Київської області встановлять 19 когенераційних установок загальною потужністю понад 50 МВт для забеспеченні електроенергією та теплом громадян восьми населених пунктів
*
Міністерство охорони здоров'я Латвії спільно з промисловістю підготувало чергову партію гуманітарної допомоги для України, рішення про відправку якої напередодні схвалив уряд
*
«Нафтогаз Трейдинг» закликав регіони з низьким рівнем оплати за газ забезпечити своєчасність платежів
Стан розрахунків виробників теплової енергії за спожитий природний газ за період з 1 травня 2021 року по 16 липня 2024 року є задовільним, але не рівномірним
*
"Нафтогаз" має ресурс для електрогенерації з суттєвим запасом - голова компанії
*
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на зустрічі з губернатором провінції Гуандун КНР Ван Вейчжуном та делегацією регіональних урядовців закликав до регіональної співпраці, зокрема з Миколаївською областю
*
Глава МЗС Китаю Ван Ї на зустрічі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою в Гуанчжоу заявив, що Китай має намір нарощувати імпорт зерна з України та спільно підтримувати міжнародну продовольчу безпеку
*
Фонд державного майна реалізував на приватизаційному аукціоні науково-дослідний інститут «Буран». Покупець має сплатити ₴49 мільйона за об’єкт та ₴9,8 мільйона ПДВ
*
Неполоковецький комбінат хлібопродуктів у Чернівецькій області виставили на приватизацію
Торги заплановано на 1 серпня, стартова ціна лоту становить 217,4 млн грн
*
В Україні зібрали половину ранніх зернових - цьогоріч врожай очікують на рівні 27 мільйонів тонн
*
Європейський союз виділив 13,9 млн євро на модернізацію сервісної зони для важких вантажних транспортних засобів пунктів пропуску «Рені (Україна) – Джюрджюлешть (Молдова) – Галац (Румунія)»
*
Львів залучить 60 млн грн кредитних ресурсів для будівництва крематорію
*
Орбіта КШЕ поповнилася БФ DefDev та ГО Kyiv Global Outreach - президент КШЕ
*
"УкрАвто Груп" у рамках ребрендингу уніфікує назви своїх автосервісних центрів
*
Переговори про вступ до ЄС: Україна почала консультації про інтеграцію економіки
Заступники міністра економіки України Тарас Качка, Тетяна Бережна та Надія Бігун зустрілися з представниками Консультативної групи радників країн Нордично-Балтійської вісімки (NB8).
*
ДП «Документ» відновило оформлення паспортів для чоловіків за кордоном
*
Європейська бізнес асоціація (ЄБА), Американська торговельна палата в Україні (AmCham) та Асоціація виробників тютюнових виробів "Укртютюн" звернулися до Верховної Ради з проханням підтримати в другому читанні законопроєкт №11090 про підвищення акцизного податку на тютюнові вироби у версії Кабінету міністрів
*
Антимонопольний комітет України розпочинає другий етап реформи законодавства із захисту конкуренції, яка передбачена зобовʼязаннями України за Угодою про асоціацію з ЄС
*
Справу ексміністра інфраструктури Андрія Пивоварського, якого обвинувачують у зловживанні владою, передали до суду
*
Господарський суд Києва за клопотанням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) заарештував грошові кошти на всіх рахунках і майно, яке належить Костянтину Жеваго як ексвласнику виведеного з ринку банку "Фінанси та Кредит" ("ФіК") у справі про стягнення з нього 46 млрд грн
*
СБУ та НАБУ зібрали масштабну доказову базу у справі нафтопроводу "Самара-Західний напрямок" і повідомили про підозру Медведчуку та його спільникам за заволодіння нафтопроводом
*
Аварія на синій гілці метро Києва сталася через неналежну експлуатацію - прокуратура
Київська прокуратура провела незалежну будівельно-технічну експертизу в рамках розслідування причин підтоплення тунелів між станціями метро "Деміївська" та "Либідська", яка спростовує заяви про те, що причиною аварії стало неякісне будівництво
*
У Чорному морі станом на 07:00 вівторка, 24 липня, перебувають чотири російські кораблі, черед них - два носії крилатих ракет "Калібр", загальним залпом до 12 ракет

*******
Всі, всі, всі на корабель
*
Танкер "Віктор Бакаєв" перевозить нафту до Китаю з Балтики, перевіряючи санкції країн "Великої сімки", які намагаються обмежити нафтовий флот РФ
***
Частина українського бізнесу досі користується російськими CRM, 14% компаній хочуть їх встановити – дослідження Ringostat
***
Гонконг став ключовим помічником Росії в обході санкцій
Один із ключових фінансових центрів світу допомагає Росії отримувати деталі, потрібні для виробництва зброї
***
Чистий прибуток "Новатеку" в першому півріччі 2024 року зріс на 120%, порівняно з минулим роком до 4 мільярдів доларів
***
Міністерство закордонних справ Ірану викликало посла Німеччини після повідомлення про закриття Ісламського центру в Гамбурзі, який Берлін звинуватив у поширенні антисемітизму та незаконній діяльності
***
Європейська комісія в щорічному звіті про верховенство права, опублікованому в середу, 24 липня, визнала незадовільною ситуацію в Угорщині, яка майже нічого не зробила для втілення попередніх рекомендацій
***
Латвія подала апеляцію на рішення Суду Європейського Союзу, який скасував санкції проти російських мільярдерів Петра Авена та Михаїла Фрідмана
***
У Франції заявили про затримання третього підозрюваного у причетності до смертельної пожежі у житловому будинку у Ніцці в середині місяця
***
Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе запропонував США перезавантаження відносин, оскільки це рівною мірою відповідає інтересам обох держав
***
Служба держбезпеки Грузії (СДБ) розслідує факти підготовки вбивства почесного голови партії "Грузинська мрія", олігарха Бідзіни Іванішвілі, пов'язує її з Україною
***
Литва відкликала громадянство шістьох осіб, з’ясувавши, що вони приховали набуття громадянства Росії
***
У німецькому місті Гамбург та в інших місцях проходить рейд проти Ісламістського центру у Гамбурзі, який служби вважають осередком ісламістів, тісно пов’язаних з владою Ірану, у зв’язку з рішенням про заборону його діяльності
***
Парламент Чорногорії затвердив оновлений склад уряду за участю радикальних сербських та проросійських партій
***
Вищий антикорупційний суд задовольнив позовну заяву Міністерства юстиції і стягнув у дохід держави 100% акцій ПАТ "Вінницяпобутхім" - актив, який належить АТ "Невская косметика"
***
Unicredit оголосив про плани згорнути роботу у росії
***
Російський вітрильний фрегат "Штандарт" не пустили на фестиваль в іспанському порту Віго, а також не пускають в інші порти країни
***
Шольц пригадав свою розмову з Путіним і заявив, що Європі потрібні засоби стримування РФ
Німеччина потребує переозброєння Бундесверу та американських ракет для того, щоб ні в кого не виникло бажання атакувати ФРН та її союзників
***
МЗС Росії розширило санкції щодо Великої Британії, додавши до списку осіб, які потрапили під обмеження, ще 15 британських підданих
***
У Москві підірвали машину заступника начальника радіоцентру супутникового зв'язку ЗС РФ Андрія Торгашова. За попередніми даними йому відірвало ступні
***
Міністерка закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хі заявила білоруському колезі Максиму Риженкову, який перебуває з візитом у Пхеньяні, що КНДР прагне всебічно розширити відносини з Білоруссю
***
Міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Шик заявив, що КНДР передала Росії понад 5 мільйонів артилерійських снарядів та десятки балістичних ракет малої дальності для використання у розв’язаній Москвою війні проти України
***
У Державній думі РФ запропонували поправку, яка дасть змогу карати російських військових за використання особистих засобів зв’язку та навігації на лінії зіткнення в Україні - ISW
***
Обіцяний Путіну перший російський електромобіль вирішили збирати у Китаї
***
Мільярдера, який виїхав з Росії, визнали екстремістом і позбавили горілчаного заводу
***
Мінфін РФ визнав аукціон ОФЗ ПД-26248 таким, що не відбувся
***
РФ експортує до Болівії нафту та нафтопродукти, розширюючи присутність у Латинській Америці-трейдери, LSEG
***
Росію звинуватили у девальвації лівійської валюти через масове постачання підроблених динарів
***
Росія має компенсувати перевищення видобутку нафти на 480.000 бар/добу - ОПЕК
***
Держдума РФ ухвалила в першому читанні закони про майнінг і транскордонні розрахунки в криптовалюті
***
Держдума дозволила приставам стріляти в росіян
***
Держдума схвалила закон про відправлення на війну конфіскованої у росіян зброї
***
Індія в червні збільшила імпорт нафти зі США, трохи скоротила з Росії
***
Китайські акції впали до мінімуму 5 місяців
***
Юань оновив мінімум 8 міс на тлі спаду сировинних валют, що триває
***
Держдума дозволила вирубати 7 тисяч гектарів лісу на Байкалі заради залізниці для вивезення сировини до Китаю
***
Росіяни встановили п'ятирічний рекорд з купівлі елітної нерухомості у Підмосков'ї
***
Путін подарував Китаю $18 млрд за рахунок знижок на нафту
***
Глава "Роснефти" попросив у китайців грошей на розвиток сировинної економіки Росії
***
Один із останніх європейських банків у Росії оголосив про плани згорнути роботу
***
UniCredit представив план скорочення бізнесу в РФ з поступовим згортанням кредитів, депозитів та переказів
***
Авіаперельоти Росією різко подорожчали через санкції
***
Чехія запропонувала заборонити в'їзд до ЄС росіянам без біометричних паспортів
*
Тихої ночі та скорішої Перемоги нам всім