Шахтарі прорвали охорону і наблизилися до будівлі АП

Шахтарі прорвали охорону і наблизилися до будівлі АП

Сьогодні, 22 квітня, у Києві понад одна тисяча шахтарів прийшли під будівлю АП, аби передати свої вимоги керівництву України. Повідомляється, що вони прорвалися крізь охорону на Банковій і впритул наблизилися до будівлі.

Протестувальники голосно стукають шоломами, кричать і ведуть себе агресивно. Біля будівлі АП стоїть кілька кордонів міліції.

На сайті Конфедерації вільних профспілок України пояснили агресивний настрій шахтарів: вони обурені тим, що "перші особи держави проігнорували запрошення і не взяли участі у роботі ІІІ з'їзду шахтарів України", який відбувся 21 квітня.  "Як повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, шахтарі зараз визначають групу перемовників із представниками Адміністрації Президента і слідуватимуть за раніше визначеним маршрутом", - йдеться у повідомленні КВПУ.

Раніше у КВПУ повідомили, що на сьогодні у шахтарів заплановано три мітинги: "О 10:30 делегати з'їзду та гірники, які приїхали на підтримку з регіонів від Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу), рушать до Адміністрації президента, де з 11:00 розпочнеться мітинг. З 12:00 колони підуть до Верховної Ради, де з 12:30 до 14:30 відбудеться також мітинг. Ще один мітинг відбудеться біля Міністерства енергетики і вугільної промисловості – з 16:00 до 18:00".